Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do Písku přijedou odhodlaní Šemíci

 
pátek, 23. března 2018, 06:40

V sobotu půjdeme opět na třetiligový fotbal. Na jihu Čech prověří domácí žlutomodré kolektiv z pražského Vyšehradu, který chce u Otavy uspět. Písečtí ale také.

Přestože jaro začalo pouze na papíře a fotbalová hřiště sužují sníh a mráz, Vyšehrad patří, stejně jako Písek, mezi týmy, které odehrály oba dosavadní naplánované duely. Úvodní vystoupení se však Šemíkům příliš nevydařilo, když venku podlehli Štěchovicím 0:2. Pražané si ale náladu spravili hned o týden později, kdy na domácí umělé trávě přivítali předposlední Čížovou, s níž si poradili poměrem 3:1.

Z Vyšehradského tábora jdou zprávy o relativně velkých změnách v hráčském kádru, pouze dva odchody se však týkají základní sestavy. Modrobílý kolektiv v zimě opustili Michal Klesa a David Smolák. S dalších hráčů na Vyšehradě už nebudou působit Radim Matysík, Kamil Kulhavý, Jakub Seidl, Jiří Kubík a Robin Zimmermann. Kádr Šemíků naopak posílili obránci Petr Vacík (Bohemians 1905), Petr Václavek (Litoměřicko) a Tomáš Rossmann (Tatran Rakovník), záložník Erik Gibilov (Hostuň) a útočníci Daniel Černý (FK Příbram) s Jiřím Heřmanem (Litoměřicko).

Širší kádr Slavoje má dohromady 29 fotbalistů, včetně těch, kteří budou nastupovat především za juniorku v I. A třídě s cílem postupu do pražského přeboru. V aktuálním kádru jsou tři brankáři, jedenáct obránců, jedenáct záložníků a čtyři útočníci.

Jak to před sobotním zápasem vidí trenéři obou celků?

Rostislav Grossmann - hlavní trenér A-mužstva FC Písek
„Očekávám velmi těžký duel s kvalitním soupeřem, který je na pátém místě tabulky," řekl na úvod předzápasového povídání trenér domácího A-týmu Rostislav Grossmann, pro něhož nebude měření sil s vyšehradskými Šemíky jen dalším z řady. „Pro mě to bude zajímavý zápas, tak trochu pikantní, protože jsem na Vyšehradě dva roky působil," prozradil lodivod.

Písečtí vstoupili do jarní části soutěže vítězně, když na penalty přetlačili Vltavín, ale z Benešova se vrátili s prázdnou, když nedokázali proměňovat šance. Jaký mají cíl pro třetí jarní kolo ČFL? „Do utkání půjdeme s tím, že chceme vybojovat tři body. Rádi bychom odčinili výsledkově nepodařené střetnutí v Benešově a potěšili diváky. Na zápas se velmi těšíme," řekl Rostislav Grossmann.

„Možná uděláme drobnou změnu v sestavě vzhledem k tomu, že jsme před týdnem prohráli, ale nepůjde o nic dramatického. Máme všechny hráče zdravé, akorát Ondřej Běloušek, který už se pomalu chystal na trávník, se znovu zranil a bude muset na vyšetření," poodkryl trenér Písku myšlenky, s nimiž bude sestavovat základní jedenáctku.

Zápas se bude hrát na umělé trávě, se kterou mají zkušenosti oba dnešní soupeři. „Myslím si, že umělá tráva nebude pro soupeře výhodou, i když na ní Vyšehrad hraje a trénuje celý rok. Dnes už to tak má v podstatě většina týmů, a navíc to bude umělka naše," nepřipouští Rostislav Grossmann, že by měl být povrch výhodou pro Vyšehrad.

Milan Kopřiva - asistent trenéra A-mužstva FK Slavoj Vyšehrad
„Chceme tři body,“ odpověděl nekompromisně na otázku, co očekávají Vyšehradští od zápasu s Pískem, asistent trenéra Milan Kopřiva. Zároveň si je však vědomý toho, že nepůjde o jednoduchý úkol. „Bude to těžké utkání, Písek si z Benešova odvezl čtyři inkasované góly a v domácím prostředí bude nabuzený," navázal Milan Kopřiva.

Vyšehrad odehrál obě jarní naplánovaná utkání, ale ani v Praze nemohou být s výsledky úplně spokojení. „My jsme nezačali výsledkově dobře, když jsme prohráli ve Štěchovicích, ale porazili jsme Čížovou, i když se nehrálo na úplně dobrém terénu. Očekávám, že v Písku se bude hrát na umělé trávě, což nám určitě nebude vadit - spíše naopak," zhodnotil Milan Kopřiva, který také narazil na povrch, na němž se u Otavy bude hrát.

„Uvidíme bojovný zápas solidní úrovně, ale nemá cenu si nic nalhávat, my si z Písku chceme odvézt vítězství," uzavřel sebevědomě asistent vyšehradského trenéra Jaroslava Klímy.

Utkání 20. kola ČFL FC Písek - FK Slavoj Vyšehrad začíná v sobotu 24. března v 10.15 hodin.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama