Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Aleš Jindra: Na domácí prostředí se moc těšíme

 
čtvrtek, 22. března 2018, 18:57

Naposledy si čížovští fotbalisté zahráli na místním hřišti 10. června 2017, kdy vítězstvím nad Admirou Praha zpečetili suverénní a historický postup do třetí nejvyšší soutěže u nás. Nevyhovující zázemí je poslalo v létě do strakonického azylu, ale teď sokolové mohou znovu těžit z domácího prostředí.

Poprvé usedne na čížovskou střídačku trenér Sokola Aleš Jindra. A to doslova. „Sám jsem vedl Doubravku jako soupeř přímo v Čížové asi před rokem a domácí vyhráli snad 6:2. Proti Benátkám by to teď vůbec nebylo špatné, kdybych jako domácí trenér tenhle výsledek proti hostům zopakoval,“ pravil kormidelník Čížové.

Jindrovi svěřenci se po dlouhých devíti měsících vracejí na vlastní hřiště. „Na první utkání ve skutečně domácím prostředí se opravdu všichni těšíme. Ovšem poslední slovo bude mít asi počasí. My se dneska odpoledne sejdeme před tréninkem se starostou a šéfem klubu, kteří rozhodnou, jestli je hřiště způsobilé. Ještě v úterý na něm ležel sníh,“ řekl k zasněženému trávníku před dvěma dny.

Třetiligový nováček by konečně mohl zúročit domácí stadion ve výhodu. Azyl ve Strakonicích byl spíš vyhnanstvím. Rekonstrukce v areálu proběhly úspěšně, domácí premiéře může zabránit jen nelítostná zima. „Starostovi se asi moc chtít hrát nebude, což je pochopitelné. Obec do rekonstrukce dala nemalé peníze a nechce, aby se to zničilo hned při prvním zápasu. Osobně jsem ještě hřiště ani zázemí neviděl, ale moc se těším. I když se dnes rozhodne, že se bude hrát, nakonec to zůstane na hlavním rozhodčí až před utkáním," tipuje Jindra o osudu sobotního klání.

Zima pořád drží žezlo

Čížová už má před sebou domácí dohrávku s Benešovem. Hráči nejsou profíci a v týdnu je na prvním místě zaměstnání. „Každopádně chceme hrát, protože těch odložených zápasů je už dost. Něco se dohrávalo teď ve středu, a to je pro kluby na naší úrovni problém. Většinou každý má v týdnu svoji práci nebo studium a musí se uvolnit. Proč se začíná tak brzy?“ položil si Jindra otázku, která v těchto dnech padá mezi fotbalovým národem čím dál častěji.

Jako první se představí na čížovském hřišti Benátky nad Jizerou. Střetnou se dva celky ze spodních pater tabulky, domácím velí povinnost naplno bodovat. „Nebude to snadné. Máme v týmu několik nových hráčů a musejí si na hru mančaftu zvyknout.  Ale náš úkol je jasný, body musejí zůstat u nás. Jenže tipovat výkony soupeře po zimě jde jenom těžko. Třeba zrovna Benátky v minulém kole doma remizovaly se Štěchovicemi 1:1 a prohrály penalty,“ poznamenal Jindra, že jen těžko odhadnout současnou kvalitu soupeře.

Čížová má Benátkám vracet podzimní smolnou porážku 1:2 (z penalty srovnával Janda), kdy do puntíku platila nováčkovskou daň. 20. kolo Fortuna ČFL má na fotbalovém stadionu v Čížové výkop v sobotu 24. března od 13:30 hodin.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama