Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí zahájili třetiligové jaro úspěšným penaltovým rozstřelem doma proti Vltavínu

 
sobota, 10. března 2018, 17:57

Do jarní části ČFL vstoupil písecký celek téměř v nezměněném složení proti podzimu (odešli Muamar Avdić, Miroslav Slepička, Lukáš Holub, Vojtěch Zeman). Jediným nováčkem v základní sestavě byl jednadvacetiletý Štěpán Holý, který se představil ve stoperské dvojici s kapitánem Michalem Rendlou a uvedl se gólem na 2:2. Premiéra pod novým trenérem Rostislavem Grossmannem nakonec skončila vítězstvím 3:2 po penaltách.

Domácí začali aktivně. Rychlými úniky po levé straně se prezentoval Tomáš Froněk, pozornost brankáře Ondřeje Pávka vyzkoušel Jakub Held. Po čtvrthodině však energie počala vyprchávat a iniciativa se stěhovala na kopačky Pražanů. Ránu jako z děla vypálil Filip Císařovský, naštěstí pro Jihočechy se míč zastavil o tyč. Stejný hráč zacentroval křižně z levé strany a vyzval ke skórování Davida Pozníčka, ten však hlavou mířil vedle. Kamil Hajdušek v písecké brance obětavě zachránil před Carlem Marií Maionem, ale ve 34. minutě už nedosáhl na zakončení Filipa Císařovského, který se trefil u pravé tyče po centru Martina Biholonga Abeny.

Za minutu bylo srovnáno. Kousek před hranicí velkého vápna napřáhl levačkou Filip Řezáč a nádherně umístil balon pod břevno. V závěru poločasu se dostal do slibné příležitosti ještě Tomáš Froněk, ale gólman Vltavínu zasáhl bezchybně. Po obrátce byli překvapivě živější hosté, jako by písecké hráče vůbec nepovzbudila vyrovnávací trefa. V nebezpečné pozici se ocitli Carlo Maria Maione, Petr Pejša či Dominik Tichý. Z domácího týmu zahrozil pouze Aleš Hanzlík, jenž zatáhl míč po levé straně a vyslal střelu kolem vnější strany pravé tyče.

V 67. minutě zahrávali hosté trestný kop z levé strany. Následoval hlavičkový souboj po levici Kamila Hajduška, jenž nechal odražený míč nešťastně propadnout za brankovou čáru v domnění, že ho bude tečovat soupeřův útočník probíhající před ním. Autorství si připsal Carlo Maria Maione. Písečtí bojovali, byť se jim příliš nedařilo, a za svoji snahu si vybrali odměnu. Necelých deset minut před závěrem druhé půle zahrával trestný kop zleva Tomáš Froněk, poslal míč do skrumáže a jednadvacetiletý novic Štěpán Holý vrátil hlavou znovu nerozhodný stav.

Při penaltovém rozstřelu se všichni písečtí exekutoři (Martin Held, Martin Voráček, Tomáš Froněk, Michal Rendla) trefili neomylně do pravé části branky. Z týmu hostí hned první pokus poslal Ondřej Šípek těsně vedle a střelu čtvrtého střelce, kapitána Martina Uvíry, parádně vystihl Kamil Hajdušek, který se vrhl proti míči a dokázal ho vyrazit. Za dovednostní disciplínu si osmý celek tabulky v duelu s druhým nakonec po zásluze připsal dva body. 

Hlasy z písecké umělky:

Rostislav Grossmann, trenér Písku: „Vltavín na našem hřišti potvrdil kvalitu a postavení v tabulce. Ve druhém poločase byl určitě víc na balonu a přehrával nás. Zlom nastal ve chvíli, kdy hosté nedokázali zvýšit na 3:1. Na penalty jsme byli lépe připravení v hlavách. Nováček Štěpán Holý podal na stoperu velmi dobrý výkon.“

Martin Frýdek, trenér Loko Vltavín: „Zápas vypadal podobně, jako před rokem, kdy jsme tady tvořili hru, ale bodovali domácí. První poločas z naší strany nebyl tak dobrý, i když jsme měli šance. Písečtí nás ohrožovali z brejků. Druhá se hrála prakticky na jednu bránu, ale těžko můžeme zvítězit, když nedáme góly. Nakonec jsme zaplatili za zbytečné chyby. Soupeř si zasloužil bodovou prémii za penalty, které zvládl lépe psychicky.“    


FC Písek – FK Loko Vltavín 2:2 (1:1)

Góly: 35. F. Řezáč, 81. Holý – 34. Císařovský, 67. Maione. Rozhodčí: Váňa – Krejsa, Machýček. ŽK: 4:1 (19. Held, 36. Řezáč, 81. Hanzlík, 85. Rendla – 88. Růžička). Diváků: 200.

Písek: Hajdušek – Hrachovec, Rendla, Holý, Hanzlík – J. Held (75. Pinc), Milec, Kočí (70. Voráček), Froněk – M. Held, F. Řezáč. Trenér Rostislav Grossmann.

Vltavín: Pávek - Abena, Růžička, Hovorka, Pejša (71. Macháč), Uvíra, Šípek, Pozníček, Maione (77. Valíček), Císařovský (87. Mácha), Tichý. Trenér Martin Frýdek.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle