Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Martin Frýdek: Určitě nebudeme hrát žádného zanďoura

 
středa, 7. března 2018, 18:55

Třetiligová fotbalová horečka stoupá. Už v sobotu 10. března v 10.15 hodin rozehrají úvodní jarní duel týmy domácího Písku a hostujícího Vltavínu.

Na lavičce Pražanů působí od léta roku 2016 vicemistr Evropy z roku 1996 Martin Frýdek, jehož svěřenci jsou po podzimní části soutěže na 2. místě průběžné tabulky. Vltavín doposud nasbíral 38 bodů, což je o 12 víc než Písek.

Trenér, který se mimo jiné může pochlubit také sbírkou pěti mistrovských titulů s pražskou Spartou coby hráč, se s námi podělil o několik informací ze zimního přípravného období soupeře. „Příprava proběhla v pořádku a vyšlo nám i počasí. Měli jsme domluvené těžké soupeře z 1. a 2. ligy, kteří nás prověřili, ale zároveň jsme si potvrdili, že hrát se dá s každým,“ řekl Martin Frýdek, který své hráče sledoval v utkáních proti Spartě, Mladé Boleslavi, Příbrami, Žižkovu či Příbrami.

„Kádr zůstal vesměs pohromadě a naopak jsme ho ještě rozšířili. Přišlo k nám několik hráčů z Táborska a jedna posila také z divizní soutěže. Hodně se nám zvýšila konkurence v týmu, což je znát na trénincích. Začalo se na nich víc makat. Nikdo nemá nic jisté," pokračuje Martin Frýdek.

Realizační týmy jednotlivých klubů mají v popisu práce sledování svých a analyzování soupeřů, a tak ani Martinu Frýdkovi neunikly poslední výsledky píseckého áčka: „Zaznamenal jsem, že v generálce Písečtí nastříleli Sedlčanům devět gólů, tak doufám, že se před sobotním zápasem vystříleli.“

„Očekávám bojovné utkání. Umělá tráva je specifická. My budeme chtít hrát aktivně směrem dopředu. Určitě nebudeme hrát žádného zanďoura," předznamenal Martin Frýdek styl hry Vltavínu v sobotním utkání u Otavy.

Písek má Pražanům co oplácet. Naposledy se oba týmy střetly v 1. kole aktuální sezony 12. srpna 2017. Tehdy domácí Vltavín slavil výhru 2:1, když jedinou branku žlutomodrých vstřelil Martin Held.

Přijďte v sobotu fandit a pomoct tak hráčům FC Písek vybojovat tři body.

FC Písek - FK Loko Vltavín, 10. března 2018 od 10.15 hodin.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle