Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zdařilá generálka Čížové, trenéra Jindru potěšil předvedený výkon

 
sobota, 3. března 2018, 23:43

Za týden startuje jarní část ČFL a poslední zkoušku před prvním ostrým startem skládali v sobotu odpoledne fotbalisté Čížové s Královým Dvorem. Jihočeský nováček třetí ligy navázal na předchozí výkon s Domažlicemi a zvítězil 2:1.

Původně se generálka dvou týmů z ČFL měla odehrát na Kladensku. „Měli jsme hrát v Srbech na přírodní trávě, ale to zhatilo počasí. Takže jsme museli zápas přesunout na umělou trávu pražského Motorletu,“ vysvětlil čížovský kormidelník Aleš Jindra ke změně místa.

Čížová nastoupila v kompletním složení i se všemi plzeňskými posilami, ale začátek tak dobře nevypadal, protože po nedorozumění gólmana se stopery prohrávala. „Jenže tentokrát kluci nesvěsili hlavy, ale bojovali. A zaslouženě se dočkali vyrovnání. Ve vápně soupeři faulovali Jirouše a on sám ji proměnil,“ uvedl k vyrovnávací brance Jindra.

Kanonýr Sokola, který se po dlouhodobém podzimním zranění dostává opět do formy, byl také u vítězného gólu Radima Nečase (na snímku), který v lednu oslavil třicítku. „Po pauze jsme přidali ještě jeden gól po akci Jirouše, Bálka a Nečase. Ten už dával po tom ťukesu do prázdné branky. Ale aby nedošlo k nějaké mýlce, soupeř byl velice kvalitní. Nebylo to s ním lehké a musím přiznat, že jsme občas měli štěstí. Králův Dvůr byl nebezpečný hlavně při svých standardkách,“ podotkl, že se výhra nerodila vůbec lehce.

Náskok 2:1 udržela Čížová až do konce a připsala si první vítězství končící zimní přípravy. „Po utkání a předvedeném výkonu jsem spokojen. Zlepšil se pohyb a z toho pramenila i zlepšená hra v poli,“ liboval si Aleš Jindra. „Byl to zajímavý zápas, i když jsme na lavičce hodně vymrzli. Ale to zase vynahradil příznivý výsledek. Konečně se naše hra přiblížila tomu, o co jsme se snažili celou zimu a co bychom rádi předváděli na jaře.“

V sobotu 3. března rozjede Čížová jarní část sezony, když přivítá od 13:30 hod. SK Benešov.


Sokol Čížová – FK Králův Dvůr 2:1 (1:1)

Branky Čížové: Jirouš (pen.), Nečas.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Pedro, Vacovský – Bálek, Dvořák, Havel, Nečas – Janda – Jirouš. Střídali Vávra, Polodna, Janoch, Tomášek, Mudra. Trenér Aleš Jindra.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle