Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová představila s Domažlicemi posily z Plzně

 
neděle, 18. února 2018, 18:00

Po týdnu si fotbalisté třetiligové Čížové znovu zahráli na umělém trávníku v Plzni na Doubravce. Soupeřem jim byla dobře známá Jiskra Domažlice.

Chodové podle trenéra Čížové Aleše Jindry prokázali vysokou kvalitu.  „Domažlice znám dobře a považuji je za jeden z nejlepších třetiligových týmů, ne-li vůbec za nejlepší. Hodně čerpá z juniorky plzeňské Viktorie, odkud přicházejí ti nejlepší hráči. I trenéra platí Plzeňané. Hrají svižný fotbal, což předvedli i proti nám,“ zhodnotil hru Domažlic Jindra.

V souboji dvou mužstev z ČFL měly navrch Domažlice, ale kormidelníka Jindru potěšily stoupající výkony svých svěřenců. „Podali jsme velice kvalitní výkon, ale i tak nás mladíci přehrávali. Byli rychlí, byla vidět plzeňská škola. Jak jsem už řekl, naše hra byla zodpovědná a soupeři jsme se vyrovnali v bojovnosti i nasazení. Toho jsem si cenil, že je vidět práce, která kluky žene dopředu. Jirouš se rychle dostává do své obvyklé formy a pohody, to se ostatně týká i ostatních.“

Do sestavy Čížové se vrátil uzdravený obránce Dominik Pedro (22), který přišel v zimě z Jihlavy. „Nastoupil v základu a vedl si velice dobře. Byla na něm vidět obrovská chuť do hry i jeho zkušenosti a skvělá fyzická připravenost,“ komentoval výkon posily z Vysočiny Jindra. Ve hře je příchod dvou mladých hráčů z Viktorie Plzeň, kteří se poprvé ukázali proti Domažlicím. Jedná se o záložníka Lukáše Mudru (19) a šikovného zadáka Filipa Vacovského (19, viz. foto), který hrál minulý víkend s Domažlicemi v dresu jedenadvacítky Plzně. „Jsou to hráči plzeňské Viktorie, kteří nastupovali za juniorku. Vacovský byl i v kádru áčka. Budeme dále jednat, abychom s nimi mohli počítat i na jaře. Ale jsme si vědomi toho, že to nebude snadné,“ řekl Jindra, že se o jejich možném příchodu rozhodne v příštích dnech.

Příští víkend budou mít hráči Čížové volno a ve finiši zimní přípravy sehrají poslední přípravné střetnutí. „Generálku sehrajeme s třetiligovým Královým Dvorem,“ uzavřel Aleš Jindra.


Jiskra Domažlice – Sokol Čížová 3:1 (2:0)

Góly: Vais, Roubal, Braun – Jirouš.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Vacovský, Pedro – Polodna, Tomášek, Dvořák, Bálek – Mudra – Jirouš. Střídali Kratochvíl, Vávra, Janoch. Trenér Aleš Jindra.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jiří Pojar/Jiskra Domažlice