Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O místo v písecké sestavě bojuje Dušan Pinc

 
středa, 31. ledna 2018, 15:32

V sobotu 20. ledna se Dušan Pinc po umělé trávě v píseckém areálu proháněl ještě v dresu soupeře - juniorky plzeňské Viktorie, a dokonce týmu Rostislava Grossmanna vstřelil gól, kterým korigoval prohru Plzně s Pískem na konečných 2:3.

V těchto dnes se fotbalista původem z Blatné k Otavě opět vrátil, aby bojoval o šanci prosadit se do třetiligového kádru FC Písek. „Byli jsme v Písku na soustředění s juniorkou Plzně a po zápase, který jsme sehráli proti domácímu áčku, mě oslovili trenér Grossmann s panem Nouskem, že by měli zájem, abych to tady zkusil. Domluvili jsme se, že v Písku absolvuji dvoutýdenní zkoušku a pak se rozhodne, jak to se mnou bude dál,“ prozradil stále ještě devatenáctiletý hráč.

Dušan Pinc nejde do neznámého prostředí, v Písku, kam přestoupil ve třetí třídě a strávil zde několik let v žákovských týmech, to dobře zná. Jeho kroky pak směřovaly do Plzně odkud by se nyní mohl vrátit. „Působil jsem v mládežnických týmech Viktorie Plzeň. Měl jsem v poslední době nepříjemné vleklejší zranění, které se mi dvakrát vrátilo. Teď jsem však zdraví, vrátil jsem se a věřím, že to vydrží a využiji svou šanci,“ řekl Dušan Pinc s nadějí, že ho v kariéře již další zdravotní nepříjemnosti nebudou limitovat.

Kromě prostředí se Dušan v kabině píseckého A-týmu potkal také s několika známými tvářemi: „Znám Davida Přibyla, který se mnou byl v Plzni, za žáky jsem ještě v dresu Písku hrál s Mírou Grobárem a z Příbrami, kde jsem byl také na zkoušce, znám Štěpána Holého."

Na vytáhlého útočníka však přeci jenom jedna neznámá čeká. Jak prozradil, jeho dosavadní zkušenosti s dospělým fotbalem nejsou veliké, ale právě v přípravném utkání plzeňské juniorky v Písku dokazoval, že se jistě velmi rychle adaptuje.

Dušan Pinc se v dresu juniorky Plzně snaží přejít přes Jana Hálu z Dynama ČB.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle