Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prvoligový soupeř ukázal kvalitu. Písečtí fotbalisté se utkali s Teplicemi

středa, 10. ledna 2018, 20:27

Trenér Rostislav Grossmann se ve středu odpoledne poprvé postavil na lavičku třetiligového A-týmu FC Písek, aby ho dva dny po zahájení přípravy vedl v úvodním přátelském duelu, v němž se žlutomodří utkali s účastníkem naší nejvyšší soutěže, týmem FK Teplice.

Písecká sestava není na startu zimní přípravy kompletní. Několik hráčů se zotavuje po zranění a dvojice Miroslav Slepička - Muamer Avdić je na testech v jiných klubech. Domácí dres naopak poprvé oblékli Tomáš Skála z Viktorie Plzeň a Daniel Jenne z Dynama České Budějovice. Do hry se zapojila také čtveřice starších dorostenců Filip Blažek, Daniel Petřík, Karel Kulík a Adam Kasík.

Zkušený favorit, který je opět po roce v Písku na soustředění, udeřil hned v úvodu sychravé přípravy. Teplický Jan Krob vypálil z levé strany a jeho pokus skončil za zády Lukáše Varyše. Hosté hrozili i nadále a ukazovali svou kvalitu. Ještě v úvodní desetiminutovce nastřelili brankovou konstrukci a drželi domácí hráče v defenzivě.

Ani fotbalisté od Otavy se nechtěli nechat zahanbit a čas od času vystrčili růžky. Ve slibné pozici se po sedmnácti minutách objevil kapitán týmu U19 Filip Blažek, ale jeho střela našla jen připraveného gólmana. Na druhé straně byli střelci přesnější. Ve 24. minutě se Teplice radovaly zásluhou Adama Kučery a třetí zásah přidal ve 33. minutě Patrik Žitný.

V píseckém dresu se do šancí ještě před přestávkou dostali nováček Daniel Jenne, jehož hlavička mířila nad, a Filip Řezáč, který také hlavičkou mířil do náruče Jana Plachého.

Po pauze se začalo na obou stranách střídat a hra se na pohled více vyrovnala. Kamil Hajdušek se však ihned po příchodu do písecké brány musel činit - zlikvidoval několik zajímavých příležitostí Teplic. Na dorážku Davida Vaněčka z 56. minuty ale nestačil.

Dvě minuty na to zaznamenali čestní úspěch Písečtí. Do střelecké listiny se zapsal Tomáš Froněk, který využil získaného míče u šestnáctky hostů, na čemž měl svůj podíl i novic Daniel Petřík. V dalším průběhu, především díky výborně chytajícímu Hajduškovi, se již skóre neměnilo - Teplice porazily domácí Písek 4:1.

Trenér FC Písek Rostislav Grossmann po utkání řekl: „Utkali jsme se s velmi kvalitním soupeřem. Teplice dnes zejména v první půli ukázaly, jak vypadá fotbal v plné rychlosti a když má mužstvo balón pod kontrolou. V této fázi přípravy neklademe důraz na výsledek. Chybí nám několik hráčů, ale to, co jsme dnes vyzkoušet chtěli, jsme vyzkoušeli. Někteří kluci naznačili své možnosti, ale z tohoto utkání nebudeme dělat žádné velké závěry. Jsme ve fázi, kdy se ještě zaměřujeme spíše na fyzickou stránku. Kádr máme široký a příště dostanou šanci zase další hráči.“


FC Písek - FK Teplice 1:4 (0:3)

Branky: 58. Froněk - 3. Krob, 24. A. Kučera, 33. Žitný, 56. Vaněček.

FC Písek: Varyš (46. Hajdušek) - Hrachovec, Rendla, Kalášek, Skála, Blažek, Kočí, Froněk, Jenne, Řezáč, M. Held. Střídali: Zeman, Petřík, Kulík, Benetka, Kinkor, Kasík.

FK Teplice: Plachý - Hyčka, Ljevaković, Král, Krob, Šup, T. Kučera, Žitný, A. Kučera, Vaněček, Červenka, Gebert. Střídali: Kodeš, Haljeta, Vondrášek, Soungola, Vošahlík, Diviš.

 
 
Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle