Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Autor dvou hattricků Filip Řezáč doufá v lepší písecké jaro

 
čtvrtek, 23. listopadu 2017, 09:14

Písecký celek završil podzimní část ČFL na domácím hřišti famózním vítězstvím 5:0 nad druhým celkem tabulky SK Zápy. Zajistil si potřebnou dávku optimismu před přípravou na jarní odvety. K hlavním strůjcům utěšeného výsledku v listopadové rozlučce byl čtyřiadvacetiletý útočník Filip Řezáč, jenž otevřel zápasový účet čistým hattrickem. Tři góly dal také necelý měsíc předtím doma proti Nymburku (6:0). V ostatních vystoupeních vyšel střelecky naprázdno.

Na podzim jste skóroval jen ve dvou vystoupeních, přesto máte na kontě půltucet gólů. To je zajímavá matematika.
Mám radost, že mi to tam napadalo alespoň v těch dvou zápasech. Ale hlavně považuji za důležité, že pomůžu týmu. Hattrick je takové příjemné plus.

Kdyby vám někdo řekl, že porazíte ambiciózní Zápy 5:0, uvěřili byste takové předpovědi?
Čekali jsme těžký zápas a počítali, že vyhrajeme o gól nebo dva. Stačilo by to. Hlavně jsme chtěli tři body. Samozřejmě, vysoký výsledek je super. Potřebujeme na něj navázat ve druhé půlce sezony, vozit body zvenku a neztrácet doma.

Po porážce v Chrudimi 0:2 a předtím doma s Litoměřickem 0:1 přišel úspěch v pravý čas?
K souboji v Chrudimi se ani nebudu vyjadřovat. Kdo tam nebyl, nepochopí. Tam se snad nedá vyhrát. Můžu jen zdůraznit, že v první řadě musíme vždycky zabrat naplno v domácím prostředí. K tomu bude dobrý každý bod zvenku.

Vraťme se k vaší střelecké exhibici proti SK Zápy. Zkusíte vylíčit jednotlivé gólové situace?
V prvním případě to dostal, myslím, Froňa (Tomáš Froněk – pozn.) do lajny a dával to pod sebe. Já jsem přehodil gólmana a doťukl do prázdné brány. Podruhé šel dlouhý balon na Slépu (Miroslav Slepička – pozn.), nějak to tam propadlo, jak to bylo mokré, tak to přeskočilo jejich stopera a padlo to ke mně. Uklidil jsem to na zadní po zemi. Potřetí mě skvěle našel Slépa na zadní, dával jsem to hlavou s odrazem od tyče. 

Třetí trefa zlomila soupeře, který do té doby kladl tuhý odpor?
Hosté si vytvářeli šance, ale horší byly některé zákroky, které tady předváděli. To bylo občas o nohy. Bohužel, tak se hraje třetí liga.

Tvrdost v podání hostujících hráčů skutečně chvílemi překračovala meze. V závěru musel rozhodčí vytáhnout červenou kartu.
No jo, takhle se to mydlí každý zápas. Už jsme na to zvyklí. Akorát se musíme naučit ještě víc přitvrdit, protože všechny týmy to hrají hodně přes sílu. My se jim musíme vyrovnat nebo v tom být ještě lepší.

V kontrastu s hrozícími kostilamy se musel divákům líbit fotbal, který předváděl písecký tým.
Myslím, že mužstvo má na to, aby takhle hrálo. Možná i líp. Ale je potřeba dostat se někam ke třetímu místu. Určitě nezůstat devátí, jako jsme teď. To je pro nás špatné a doufám, že na jaře se posuneme výš.

Když se ohlédnete za podzimní částí, k jakému dojdete hodnocení?
Některé zápasy byly dobré, jiné špatné. Celkově bych řekl nic moc.

A jaký byl váš osobní podzim?
Měl jsem zdravotní problémy. Přišla nemoc, trápil mě kotník. Občas jsem hrál, občas ne. Žádná sláva.

Dal jste dva hattricky v rozmezí necelého měsíce. To se dobře pamatuje?
V Písku mám na ně docela štěstí. Kdybych dal v zápase jeden nebo dva góly, tak je směrodatné, jestli vyhrajeme a posuneme se výš v tabulce. Povedlo se mi na podzim šest gólů, ale přál bych si určitě lepší bilanci. Snad se mi vyhnou zranění a dostanu se častěji do hry.

Jarní odvety dokončíte v píseckém dresu?
Původně jsem tady byl na ročním hostování. Potom jsem se upsal na dva roky s roční opcí. Dvouletá smlouva mi končí 30. června 2018. Jaro tady odkopu. Uvidíme, co bude dál, jak se dohodneme s majitelem klubu.

Nepomýšlíte na návrat do mateřské Příbrami?
O tom fakt neuvažuju. Mám tam jeden ligový start, ale to je takové symbolické. Moje příbramské působení nechci rozebírat, je to za mnou. Koukám dopředu.

Stále však z Příbrami dojíždíte?
Ano, jezdím odtud. V Písku nemám žádné zázemí, jenom kamarády z týmu. Pohybuju se kolem hřiště, ale zajdu i do města, třeba když máme dokopnou. Takové věci patří k fotbalu.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle