Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na závěr podzimu přijedou do Písku Zápy

 
čtvrtek, 16. listopadu 2017, 20:55

Rozlučku s první polovinou třetiligové sezony 2017/2018 obstará, stejně jako v ročníku předcházejícím, domácí duel píseckých fotbalistů proti celku SK Zápy.

Sobotní soupeř může podzim hodnotit nakonec jako vydařený, přestože tomu úvodní kola příliš nenasvědčovala. Zápy začaly bilancí dvou výher s papírově slabšími Litoměřickem a Nymburkem, dvěma prohrami na penalty a dvěma porážkami po devadesáti minutách. Poté však přišlo osm výher z deseti zápasů a Středočeši se vyhoupli až na druhé místo za Chrudim. Aktuálně jim za doposud získaných třiatřicet bodů patří třetí pozice tabulky ČFL.

Zápy nijak nevybočují ve statistikách vstřelených či obdržených branek. Patří k lepšímu průměru a Písečtí se s protivníkem mohou v obou ukazatelích srovnávat. O největší porci branek se v kádru týmu z východní části Prahy stará hlavně trojice pětigólových Martin Jelínek, Patrik Růžek a exligový Karel Piták. Zápy však mají svou palebnou sílu rozloženou i mezi další čtyř a třígólové hráče.

Žlutomodří budou chtít do zimní přestávky vstoupit s tříbodovým povzbuzením. Jenže s podobnými ambicemi přijedou také Zápy, které se před rokem u Otavy radovaly z vítězství. Svěřenci trenéra Ondřeje Prášila pak sice na konci soutěže Zápy venku porazili (na tento duel bude vzpomínat hlavně kapitán devatenáctky Filip Blažek, který v utkání zaznamenal svůj první třetiligový gól), ale tehdy už získané body nic neřešily.

Poslední zápas A-týmu FC Písek proti celku SK Zápy začíná v sobotu 18. listopadu v 10.15 hodin.


Výsledky z předchozí sezony:
Sobota 19. 11. 2016 / FC Písek - SK Zápy 2:5 (0:2)
Branky: 56. Šlehofer, 76. Řehák - 23. Svoboda, 30. Šlehofer (vl.), 48. Matějka, 60. Svoboda, 92. Svoboda.

Středa 14. 6. 2017 / SK Zápy - FC Písek 3:4 (2:0)
Branky: 44. Petrů (pen.), 45. Matějka, 81. Jelínek - 56. Voráček, 80. Voráček, 81. Blažek, 89. Froněk.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle