Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetí Zápy byly nad síly nováčka Čížové

 
neděle, 12. listopadu 2017, 18:12

Těžká úloha pro čížovské fotbalisty. Zatímco Jihočeši okupovali předposlední příčku, domácímu týmu z okresu Praha-východ patřilo v náročné soutěži třetí místo.

Začátek střetnutí byl oboustranně opatrný, přesto první střelu vyslali na branku hosté. K jejich škodě těsně vedle. Po půlhodině hry se poprvé radovali domácí. Exligový Karel Piták založil ve středu pole akci, následovala přihrávka, na kterou si naběhl Martin Kovařík a zajistil svému týmu vedení – 1:0.

Jihočeši se snažili proklestit si cestu ke Strakově brance kombinací, ale veškeré jejich snahy povětšinou končily před pokutovým územím. Na těžkém terénu také kombinační hra ubírala dost sil.

Po přestávce Jihočeši zjednodušili hru a před Straku se chtěli dostávat dlouhými nákopy. Často ale byli zastaveni zvednutým praporkem asistenta rozhodčího. Domácí odpovídali rychlými kontry, po nichž si dokázali vynutit řadu standardních situací. A dvě z nich také úspěšně zužitkovali. Nejprve se trefil Tomáš Valenta a po něm ještě Martin Jelínek uzavřel na konečných 3:0.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Zápy byly jasným favoritem, ale my také potřebujeme nějaké body. V prvním poločase jsme se chtěli probojovat před branku domácích kombinační hrou, ale terén byl těžký, nevycházelo to. Naopak jsme inkasovali. O přestávce jsme si řekli, že naši hru musíme zjednodušit. Měli jsme v úmyslu posílat do vápna centry a více využít vysokého Jirouše. Jenže nepomohlo ani to. Domácí kontrovali rychlými brejky a nebezpečnými standardkami. Dvě jsme nestačili uhlídat. Od některých hráčů jsem čekal víc.“


SK Zápy – Sokol Čížová 3:0 (1:0)

Branky: 33. Kovařík, 58. Valenta, 74. Jelínek. Rozhodčí: Aubrecht – Hányš, Tvrdík. Delegát: Petera. ŽK: 1:2 (Novák – Tomášek, Janda). Diváků: 151.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Tomášek (87. Rozhoň), Janoch (70. Polodna) – Vávra (77. Grobár) Dvořák, Kočí, Nečas - Janda - Jirouš (84. Chytrý). Trenér Aleš Jindra.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle