Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vrchol podzimu je tu. Přijďte podpořit písecké fotbalisty na stadión

 
pondělí, 2. října 2017, 13:34

Už ve středu přijede na jih Čech prvoligový soupeř, který letos navíc bojuje v základní skupině Evropské ligy. Písek se střetne se Zlínem o postup do další fáze MOL Cupu.

4. října v 16 hodin bude rozehráno pohárové utkání, které snese označení vrchol podzimu. Zlínský Fastav v předchozí sezoně českou pohárovou soutěž vyhrál, díky čemuž nyní může sklízet evropské ovoce. Ševci za sebou mají remízový debut v Evropské lize s moldavským Šeriffem Tiraspol a také druhé vystoupení na půdě moskevského Lokomotivu (prohra 0:3).

V MOL Cupu 2017/2018 to na píseckém trávníku bude pro Fastav premiéra. Fotbalisté od řeky Dřevnice tak zasáhmou již do třetí soutěžě.

Zlínu, který před novým ročníkem HET ligy značně posílil, patří po devíti odehraných zápasech v tabulce domácí nejvyšší soutěže průběžná 8. příčka. Moravané doposud třikrát vyhráli, dvakrát se se soupeřem rozešli smírně a třikrát odešli poraženi. Na svém kontě mají aktuálně 11 bodů.

Nejlepším střelcem v kádru trenéra Bohumila Páníka je prozatím Mirzad Mehanović, který se postaral o třetinu ligových branek svého týmu. Sestava celku, který vyznává stejné barvy jako písecký FC, se však objevuje mnoho zvučných jmen.

Brankáři: Stanislav Dostál, Milan Švenger, Zdeněk Zlámal.
Obránci: Ondřej Bačo, Robert Bartolomeu, Zoran Gajić, Josef Hnaníček, Libor Holík, Tomáš Janíček, Róbert Matejov.
Záložníci: Lukáš Bartošák, Dame Diop, Adnan Džafić, Daniel Holzer, Petr Hronek, Petr Jiráček, Miloš Kopečný, Mirzad Mehanovič, Pablo Joaquin Podio, David Štípek, Vukadin Vukadinović.
Útočníci: Jean-David Beauguel, Ubong Ekpai, Ibrahima Benjamin Traoré, Lukáš Železník.

Hosté budou u Otavy velkým favoritem, ale Žlutomodří se nevzdají bez boje a také oni budou chtít vyhrát a postoupit. Trenér domácího celku Ondřej Prášil ví, že jeho svěřenci nechají na hřišti všechno. Jeho přáním je, aby Písecké z tribuny podporovalo co nejvíce fanoušků: „Bych byl velmi rád, kdyby naše vysoká výhra se Štěchovicemi přilákala diváky na stadión. Čekají nás teď dva atraktivní duely. Hráči potřebují cítit podporu a lépe se jim hraje před zaplněnými tribunami. Každý hlas, který je například po vstřeleném gólu z ochozů slyšet, je znát a hráčům vlévá krev do žil. Přál bych si, aby si fotbaloví příznivci počínaje pohárovým duelem proti Zlínu našli cestu do areálu FC Písek ve větším počtu. Přijďte se podívat na soupeře, který hraje Evropskou ligu.“

Středa 4. října v 16 hodin - 3. kolo MOL Cupu / FC Písek - FC Fastav Zlín
Přijďte fandit!

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle