Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dotahovali, dotahovali, ale nedotáhli

 
neděle, 24. září 2017, 21:55

Třetiligoví fotbalisté Písku si zápas 7. kola ČFL zahráli až v neděli v podvečer, kdy se představili v Brozanech. Do náročného čtrnáctidenního programu, během kterého zvládnou hned pět soutěžních duelů, vstoupili porážkou, když na čtyřbrankové manko dokázali reagovat pouze třemi přesnými trefami. Na dalekou cestu domů si tak body nepřibalili.

Domácí neměli převahu, jenže dokázali využít téměř všechny příležitosti ke skórování. Tu první hned v 8. minutě, kdy se po odrazu míče v pokutovém území Písku nejrychleji zorientoval Jaroslav Benda - 1:0.

Jihočeši se po inkasované brance tlačili do útoku. Brozanské na svou polovinu téměř nepouštěli, ani domácí brankář Přemysl Lipš však nemusel ukazovat to nejlepší, co umí. Hostující výpady končily většinou na pozorné obraně Sokola.

Hra plynula až do 41. minuty, kdy na polovině hřiště přišel o míč písecký stoper Muamer Avdić, čehož Severočeši využili a po rychlém protiútoku zvýšili. Kamila Hajduška překonal Chukwudi Chukwuma - 2:0.

Svěřenci trenéra Ondřeje Prášila nebyli horším týmem, svou ztrátu ale po změně stran ještě zdvojnásobili. Chukwudi Chukwuma zaznamenal další dvě branky, završil hattrick a vypadalo to, že dal zápasu definitivu - 4:0.

Ani za tohoto stavu však Písek zbraně nesložil. V 55. minutě zakroutil volný přímý kop přesně do rohu Lipšovy brány Aleš Hanzlík - 4:1. Písečtí ucítili šanci a dál se snažili útočit. V 70. minutě vystřelil na brozanskou branku Aleš Kočí a vrátil hosty do zápasu - 4:2.

Aleš Kočí měl prsty také ve třetí brance píseckého FC. V 84. minutě zahrával přímý volný kop, na který si naběhl Ondřej Běloušek. Žlutomodří byli na dostřel - 4:3. Ještě zbyl čas na pokus o vyrovnání, ale branková síť se už v nedělním střetnutí nevlnila.


SK Sokol Brozany - FC Písek 4:3 (2:0)

Branky: 8. Benda, 41., 48. a 50. Chukwuma - 55. Hanzlík, 70. Kočí, 84. Běloušek. Rozhodčí: V. Štěrba - M. Štěrba, Talpáš. Delegát: Filip. ŽK: 3:2 (Cibulka, Bubeníček, Stehlík - Froněk, Rendla). Diváků: 130.

Brozany: Lipš - Stehlík, Franc, Benda, Cibulka, Studecký, Marič (90. Vlasák), Slanička, Šollar (61. Tichý), Bubeníček, Chukwuma (85. Barnat). Trenér Jiří Němec.

Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Avdić (55. Běloušek), Hanzlík - Hrachovec (55. Kočí), Milec, J. Held, Froněk - Řezáč, M. Held (74. Presl). Trenér Ondřej Prášil.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle