Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížové se venku nedaří, potřetí prohrála v Domažlicích

 
středa, 30. srpna 2017, 20:36

Uprostřed týdne se Čížová vydala v předehrávce 16. kola ČFL na Chodsko, kde ji čekal tradiční účastník třetí nejvyšší soutěže, Jiskra Domažlice. Pro jihočeského nováčka to byl venku již třetí ze čtyř odehraných zápasů.

Domažlice působily od začátku daleko živěji a v osobních soubojích byly důraznější.Úvodní tlak zužitkovaly již v 8.minutě. Na levé straně si jeden z domácích pohrál s Tomáškem, který ho posléze v těsné blízkosti pokutového území fauloval. Míč z trestného kopu přistál na hlavě Hrubého, který překonal Satrapu poprvé -  1:0.

Západočeši měli pořád víc ze hry i díky své jednodušší hře. Nikterak zbytečně nedrželi balon a často kombinovali na jeden dotek. Na to hosté nedokázali odpovědět a spíš se spoléhali na nakopávané balony. Jenže to k úspěchu nevedlo. A po půlhodině přišel další trest. Po centru z pravé strany se před Satrapu protlačil Kropáček a nedal mu šanci – 2:0.

Jihočeši nakonec přece jenom přidali, zpřesnili hru a vzkřísili jiskřičku naděje. Gólman Domažlic Švihořík měl najednou víc práce, ale stejně na jednu z příležitostí byl krátký, a to doslova. Po šikovném uvolnění se před ním ocitl osamělý Zahrádka, jehož přesný lob přinesl kontaktní gól (první ze hry) – 2:1.

Zlomový gól do šatny

Jenže hosté ještě nestačili svoji radost dostatečně prožít, a domácí znovu vedli o dvě branky. Ve 40. minutě zahrávaly Domažlice rohový kop, Čížovští neuhlídali náběh domácích a Hrubý opět hlavou zvýšil na poločasových 3:1.

Jinak tomu nebylo ani po přestávce. Hráči Jiskry měli balon častěji na svých kopačkách, ale nejlepší hráč na hřišti, čížovský gólman Satrapa, stačil řadu dalších příležitostí zmařit. Naději hostům přineslo vyloučení Hrubého po druhé žluté kartě v 64. minutě. Jihočechů bylo rázem plné hřiště. Začali hrát po zemi, a to přinášelo obrat hry. Švihořík musel opět častěji používat rukavice, ale míč za svá záda nepustil.

Západočeši se ale postupně ze ztráty jednoho hráče vzpamatovali a znovu se vrátili ke svému stylu hry. Jednoduchá kombinace a rychlý přechod do útoku dovolil Satrapovi naplno ukázat svoje brankářské umění. Ale nakonec na jednu z příležitostí přece jenom nestačil. Pár minutek před koncem se prosadil střídající Bezdička a stanovil svým zásahem konečný výsledek – 4:1. „Co mám k tomu říct. Domažlice byly lepší a vyhrály,“ poznamenal po utkání trenér Čížové Radim Kokeš, jehož tým čeká v sobotu Dobrovice.


Jiskra Domažlice – Sokol Čížová 4:1 (3:1)

Góly: 8. a 40. Hrubý, 30. Kropáček, 82. Bezdička – 38. Zahrádka. Rozhodčí: Klupák – Krupka, Plzák. Delegát: Vrzal. ŽK: 4:2 (Hrubý 2, Bauer, Hejda – Tomášek, Novák). ČK: (64. Hrubý). Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 10:3. Diváků: 240.

Domažlice: Švihořík – Hrubý, Hájovský (46. Blažek), Bauer, Mlynařík (53. Braun) – Chocholoušek, Pfeifer (82. Teršl), Mužík, Hejda (67. Bezdička), Došlý – Kropáček (60. Boček). Trenéři Pavel Vaigl a Petr Dobrý.

Čížová: Satrapa – Tomášek (55. Grobár), Novák, Rozhoň, Mich. Held (86. Janoch) – Zahrádka (46. Stojka), Kočí, Dvořák, Janda, Nečas (82. Bálek) – Chytrý (60. Vávra). Trenéři Radim Kokeš a Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle