Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V poháru se Písek utká s druholigovými Pardubicemi

 
pondělí, 31. července 2017, 17:21

Písečtí fotbalisté dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející utkání 1. kola MOL Cupu ve Zbuzanech a mohli se tak těšit na los dalšího průběhu soutěže, který jim za soupeře přiřkl druholigové Pardubice.

Oba týmy se naposledy potkaly v sezoně 2011/2012, kdy sbíraly body v ČFL. Pardubičtí byli tehdy úspěšnější doma i venku a z konečné druhé pozice tabulky postoupili o patro výš. Od té doby jsou stabilními členy FNL, kde s železnou pravidelností okupují příčky klidného středu.

Fotbalisté z města perníku také vědí, jak chutná pokročilejší fáze domácího poháru. Během ročníku 2015/2016 doputovaly Pardubice až do osmifinále, kde dokonce v úvodním střetnutí porazily pražskou Spartu 1:0. V odvetě na Letné sice prohrály 1:3, ale k postupu přes favorita daleko neměly.

Pro domácí svěřence trenéra Ondřeje Prášilabude 2. kolo MOL Cupu zároveň generálkou na třetí ligu. Zápas Písku s Pardubicemi je na programu ve středu 9. srpna a premiérový souboj o body ve Fortuna ČFL pak o tři dny později.

MOL Cup – 2. kolo
FC Písek – FK Pardubice / středa 9. srpna od 17 hodin, hraje se v Písku
Fortuna ČFL – 1. kolo
FK Loko Vltavín – FC Písek / sobota 12. srpna od 10.15 hodin, hraje se v Praze
Fortuna ČFL – 2. kolo
FC Písek – SK Benešov / sobota 19. srpna od 10.15 hodin, hraje se v Písku

Napsal(a) Petr Brůha