Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborské celky jsou v plné zátěži. Béčko se pokusí udržet

 
sobota, 7. ledna 2017, 11:16

Současně s A-týmem odstartovala zimní přípravu táborská rezerva. Po podzimu ve třetí lize skončila s omlazenou sestavou na předposlední příčce. „Jsme stále ve hře o záchranu. Na jaře se o ni popereme a doufám, že budeme úspěšní,“ řekl při hodnocení podzimu na klubovém webu trenér Josef Pleticha.

Zimní přípravu zahájilo táborské béčko 4. ledna. „Budeme trénovat na umělce na Soukeníku. Tréninky budou proloženy posilovnou a výběhy. Přípravné zápasy odehrajeme na hřištích soupeřů. Čeká nás Admira, Motorlet, Bohemians U21, Neratovice, Třebíč a Pelhřimov. Pouze generálku s Čížovou odehrajeme doma,“ nastínil průběh přípravy na jarní záchranářské boje.

Během zimy mají táborští na čem pracovat. „Již na začátku sezony jsme se rozhodli pracovat s mladým týmem a na tom se nic měnit nebude. V zimě se pokusíme konsolidovat jednotlivé posty a budeme se snažit zvýšit konkurenci v týmu. Příchody i odchody budeme řešit v součinnosti s trenéry A týmu,“ uvedl Pleticha, že vše bude konsultovat se staronovým koučem A-mužstva Romanem Nádvorníkem.

Plány do jarní části České fotbalové ligy má Josef Pleticha jasné: „Naše hlavní cíle jsou výchova a posunutí odchovanců do A týmu plus záchrana v soutěži.“

Písek posílí sparťan Stracený
V pondělí 9. ledna 2017 vstoupí do přípravy FC Písek, druhý zástupce jižních Čech v ČFL. Na prvním tréninku by se měla objevit posila Luděk Stracený. 39letý záložník či útočník je asistentem trenéra Michala Horňáka u sparťanské juniorky. Že je stále platným hráčem, ukázal v letní přípravě sparťanské juniorky s Pískem, když byl u vyrovnávacího gólu na 4:4. Příchod Straceného potvrdili zástupci píseckého klubu.

První přátelský duel Písku s prvoligovým FK Teplice se uskuteční už ve středu 11. ledna 2017 od 17 hod. na písecké umělce. Teplice čeká v Písku kondiční soustředění, kam svěřenci trenéra Daniela Šmejkala přijedou v neděli odpoledne a trénovat zde budou až do pátku.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař