Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třebětice importovaly body z Milevska, Mirovice a T. Sviny rozhodovaly v posledních minutách

neděle, 9. června 2024, 15:58

Jihočeský kraj – Tři ženy najednou řídily utkání v Olešníku, v němž si domácí zastříleli se zdecimovaným Osekem, který dohrává sezonu se sebezapřením. Mirovice dokonale zaskočily Protivín dvěma góly exligisty Petra Dolejše v samém závěru. V závěrečné minutě vyfoukly body také T. Sviny domácímu Týnu. Předposlední už definitivně zůstanou Dražice, aktuálně jsou – i kvůli další okolnostem – na nesestupové příčce. V nedělní dohrávce se sestupující Jankov nedočkal prvních letošních bodů ani v domácí derniéře se Semicemi, kterou jsou z nejhoršího venku.

Malšané uštědřili Strakonicím lekci z produktivity. Hosté nebyli o tolik horším týmem, ale v poločase prohrávali 0:3. Kadlec proměnil penaltu za ruku ve zdi, pak po úniku Šrámka dorážel zblízka Vlk a svou genialitu prokázal Kadlec, jenž levačkou z hranice vápna zamířil do šibenice (47. gól!). „Prohrávali jsme po půli hodně přísně. Přitom jsme neproměnili tři gólovky,“ posteskl si kouč Přemysl Šroub, jehož tým na začátku druhé půle korigoval Krejčím a měl velkou šanci snížit na minimální rozdíl. V 60. minutě hrubě fauloval Krejčí mladíčka Vařila a předčasně pro něj skončila sezona. „Rozhodl první poločas, v němž jsme si zajistili klíčový náskok. Po vyloučení se dohrávalo v naší režii,“ chválil si oslavenec a Cepákův asistent Ladislav Bernát, který před utkáním obdržel od roudenských činovníků dary k sedmdesátým narozeninám.  

Jako na houpačce se vyvíjelo utkání v Protivíně. Hosté z Mirovic poprvé skórovali v 8. minutě Tomášem Vondrákem, druhý gól přidal ve 37. minutě Jan Císař a do přestávky Protivín prohrával 0:2. „První poločas se nám nepovedl a hosté vedli po zásluze,“ zhodnotil první půli protivínský trenér Miroslav Říha, který se společně s vedoucím Bohuslavem Jarolímkem před výkopem loučil s týmem. Domácí srovnali ke konci zápasu Davidem Bečvářem a hlavičkujícím Michalem Nedvědem v rozmezí dvou minut. Ještě menší časový úsek potřeboval ke vstřelení dvou branek mirovický Petr Dolejš, který v samém závěru dvěma góly strhl vítězství na stranu Mirovic. „Pro domácí je to kruté, ale dali jsme víc gólů, a to rozhoduje,“ řekl kouč Mirovic Michal Čadek.

Podobně jako v Protivíně se vyvíjel i duel v Týně nad Vltavou, kam zavítaly Trhové Sviny. Vedení se ujala už v 7. minutě domácí Olympie. Hostující Jiří Tůma po deseti minutách vyrovnal a v 57. minutě zajistil Radim Horelica Spartaku vedení. Hosté byli aktivnější, vltavotýnský Radim Štos ale šest minut před koncem vyrovnal na 2:2. Také v Týně se rozhodlo v 90. minutě. Gólově se prosadil Jiří Macák a tři body si domů vezly Trhové Sviny. Po závěrečném hvizdu dostal červenou kartu týnský Štos za urážky rozhodčího Krčína. „Na obou týmech byly znát hráčské absence, a tak se hrál nepříliš pohledný fotbal,“ uvedl trenér svinenského Spartaku Martin Písko.

Trápící se Rudolfov si překvapivě vyšlápl na novopečeného držitele krajského poháru Jiskru Třeboň. Víc ze hry měli favorizovaní hosté, skulinky v dobře pracující obraně Rudolfova v čele s výborným brankářem Keřkou však hledali těžko. „V našem rozpoložení nezbývalo nic jiného než vsadit na zodpovědnou defenzivu. To se nám bezezbytku podařilo,“ poznamenal Jan Šindelář, hrající kouč domácích. Na začátku druhé půle ho z bezprostřední blízkosti nepřekonal Radosta a v 70. minutě Širhal ve vyložené šanci mířil mimo. Rudolfovu vyšel po přestávce tah s nasazením mladého Ondřeje Štolby, který zápas prakticky rozhodl. Po hodině hry obdržel přesný pas od Pouzara a sám před gólmanem se nemýlil. Definitivní rozhodnutí přinesla 86. minuta, kdy Štolba vybídl ke skórování Štěpána Prokeše, který si brankáře Kopeckého vychutnal hokejovým blafákem a zasunul míč do odkryté brány na konečných 2:0. „Neproměňování šancí a chyby v obranné fázi nás sráží,“ mrzelo třeboňského kormidelníka Karla Bicence.

Fotbalistům Oseku se ulevilo po důležité výhře nad Rudolfovem v minulém kole. Na hřiště velice silného Olešníku tak mohli odjíždět v klidu s jistou záchranou v kapse. Osek znovu nastoupil s torzem obvyklé sestavy bez mnoha klíčových opor. Olešník šel naopak do zápasu s mnohem početnějším kádrem, tentokrát i s Davidem Lafatou v základní sestavě. Z utkání se stala jednoznačná záležitost a domácí si s chutí zastříleli. O devět gólů se podělilo sedm střelců, dvě branky zaznamenali David Lafata a Jakub Toth. Osek se dočkal alespoň čestného úspěchu, v 51. minutě snížil na 5:1 Matěj Čapek. „Skóre mohlo být vyšší, ale i 9:1 je hezké,“ zmínil trenér Olešníku Roman Chlumecký po jubilejní desáté výhře v řadě.

Dražice ještě nemají jistou záchranu a v duelu s mistrovskou Hlubokou potřebovaly bodovat. Mírně jim nahrávala skutečnost, že Hluboká si zajistila krajský titul již v minulém kole a v Dražicích jí v podstatě už o nic nešlo. Na hřišti se ale potvrdily papírové předpoklady a Hluboká podle očekávání zápas zvládla za tři body. Hlubočtí potvrdili, že jsou lídry krajského přeboru právem a domácím nedali šanci. V obou poločasech se trefil navrátilec do sestavy Tomáš Pecka. „Ve finále můžeme být spokojení za pro nás lichotivý výsledek 1:4,“ konstatoval vedoucí týmu domácích Dražic Vlastimil Stuchlík. Dražicím zůstane po porážce předposlední 15. příčka a budou čekat, jak dopadne poslední kolo v divizi.

Největším překvapením kola je domácí porážka Milevska s Třeběticemi. Vzduchotechnici zápas vůbec nezvládli a prohráli 0:2. „Bylo to tragické, náš výkon degraduje hru, jakou jsme se na jaře prezentovali,“ litoval kouč Milevska Tomáš Smrčina. V předchozích třech duelech nastřílelo Milevsko dohromady dvacet gólů, pro třebětického nováčka si však neschovalo ani jeden. Domácí sice byli aktivní, drželi míč, ovšem defenzíva Třebětic milevské útoky v pohodě odrážela. V závěrečné čtvrthodině první půle pak Třebětičtí sami dvakrát udeřili. Ve 31. minutě dal Filip Nehyba na 0:1 pro hosty, čtyři minuty před odchodem na přestávku pak zvýšil Petr Švarc na 0:2. Druhý poločas už na výsledku nic nezměnil.

V Precis aréně to bylo loučení s krajským přeborem. Jankov se po 22 letech vrátí do I. A třídy a rozhodně se chtěl rozloučit vítězně. Soupeřem mu byly Semice, které měly v nohách středeční pohárové finále na Střeleckém ostrově. Jenže prohra o čtyři branky se na hostech nikterak viditelně nepodepsala a po celý první poločas předváděli větší kvalitu než oslabení domácí. Do vedení se dostali v 19. minutě, kdy Velemanovu střelu do tyče dorazil J. Keclík. Další tři velké příležitosti Semic zůstaly nevyužity. Do druhé půle nastoupil v hostujícím dresu Petr Valach a hned po šesti minutách trochu šťastně navýšil vedení Semic. Bezstarostná podívaná dostala grády až v samém závěru, kdy Jankov hru silně otevřel a v 89. minutě pěknou Bohoňkovou střelou o tyč snížil. V nastavení trefil P. Keclík břevno, ale na výsledku 1:2 se už nic nezměnilo. Jankovští se tak bodů nedočkali ani na čtrnáctý pokus.

Výsledky 28. kola krajského přeboru


TJ Malše Roudné – FK Junior Strakonice 3:1 (3:0)

Góly: 14. (pen.) a 38. Kadlec, 33. Vlk – 49. Krejčí. Rozhodčí: Brych - Krčín, Novotný. ŽK: 6:4 (Zach, D. Cepák, König, Kadlec, Vařil, Zíka – Bílý, Kubeš, Míčka, Legdan). ČK: 0:1 (60. Krejčí). Diváků: 150.


FK Protivín – SK Mirovice 2:4 (0:2)

Góly: 79. David Bečvář, 81. Nedvěd – 90. a 90. (+2) Dolejš, 8. Vondrák, 37. Císař. Rozhodčí: Nedvěd – Písek, Kovařík. ŽK: 3:4 (Hrachovec, David Bečvář, Petr – Vlas, Převrátil, Císař, Kocourek). Diváků: 150.


TJ Dražice – TJ Hluboká nad Vltavou 1:4 (0:3)

Góly: 54. Běhoun – 30. a 68. Pecka, 17. Kadlec, 36. Křiváček st. Rozhodčí: Kollmann – Boček, Vican. ŽK: 3:1 (Mareš, Stuchlík, Turek – Antoš). Diváků: 100.


FC ZVVZ Milevsko – FK Sokol Třebětice 0:2 (0:2)

Góly: 31. Nehyba, 41. P. Švarc. Rozhodčí: Mrosko – Valeš, Černý. ŽK: 0:4 (Pokorný, R. Nehyba, Novák, Cech). Diváků: 90.


SK Rudolfov – TJ Jiskra Třeboň 2:0 (0:0)

Góly: 60. Štolba, 86. Prokeš. Rozhodčí: Dunovský - Frček, Leiš. ŽK: 0:4 (Hromádka, Kubata, Matoušek, Radosta). Diváků: 100.


FK Olešník – TJ Osek 9:1 (4:0)

Góly: 5. a 57. Lafata, 22. a 90. Toth, 39. Tlapa, 45. Heller, 50. Martinec, 77. J. Píša, 87. Kalášek – 51. Matěj Čapek. Rozhodčí: Hrušková – Bartoníčková, Hanzlíková. Bez karet. Diváků: 78.


FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Spartak Trhové Sviny 2:3 (1:0)

Góly: 7. Dobal, 84. Štos – 17. Tůma, 57. Horelica, 90. Macák. Rozhodčí: Krčín – Novotný, Brych. ŽK: 4:1 (Mravec, Šálený, Dobal, Vaníček – Popovič). ČK: 1:0 (po utkání Štos). Diváků: 90.


SK Jankov – FC AL-KO Semice 1:2 (0:1)

Góly: 89. Bohoněk – 19. J. Keclík, 51. P. Valach. Rozhodčí: Němec – Dunovský, Frček. ŽK: 2:0 (Borovka, Bürger). Diváků: 168.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza, Lenka Průchová
 


 
Reklama