Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčka Dynama a Táborska se loučila vítězně, Písek propadl s Vltavínem

neděle, 9. června 2024, 13:27

Čechy – Rezervní celky českobudějovického Dynama a Táborska získaly v závěrečných zápasech sezony plný počet bodů. Budějovičtí na Složišti porazili do divize sestupující K. Vary a skončili na páté příčce. Táborský nováček se po povedené jarní části umístil na sedmém místě, na závěr zvítězil u posledního Králova Dvora. Písek v derniérě na Vltavínu vyhořel a po vysoké porážce skončil těsně nad sestupovou propastí.

Loko Vltavín – FC Písek 5:1 (2:0)

Góly: 11. a 88. Vaněk, 25. Maione, 70. Osmani, 86. Novák – 72. Voráček. Rozhodčí: Langmajer – Fencl, Šlajs. ŽK: 0:2 (Bartizal, Dohnal). Diváků: 250.

Písek: Lukeš – Vokurka, Bartizal, Baďura, Štěch (34. Novák) – Belej, Dohnal (73. Koreš), Mařík, Kalousek – Arzberger (34. Pech), Voráček. Trenér Nousek.

Milan Nousek (trenér Písku): „Vlastně k tomu nemám co říct. Jsem zklamaný z přístupu k zápasu a nechci to omlouvat tím, že už jsme měli záchranu jistou. Celý týden jsem hráče připravoval v tom duchu, aby nic nepodcenili a hráli naplno až do konce, bohužel se to ale nepotkalo s pochopením. Proto se zrodila takto vysoká prohra. Domácí byli víc na míči, my jsme první poločas prospali a všude jsme byli pozdě. Souboje jsme nehráli tak, jak jsme měli a z toho pramenilo dvoubrankové vedení domácích po prvním poločase. Ve druhém poločase došlo k určitému zlepšení naší hry, ani tak to ale na domácí nestačilo. Nedokázali jsme potrestat chyby Vltavínu v rozehrávce a přiblížit se aspoň na rozdíl jednoho gólu. Z naší strany to byl špatný zápas.“


FK Králův Dvůr – FC Táborsko B 0:1 (0:0)

Gól: 51. Javorek. Rozhodčí: Řeháček – Bohata, Nešněra. ŽK: 0:1 (Sojka). Diváků: 110.

Táborsko B: Matoušek – Žukov (82. Mareš), Brabec, Sojka, Vysušil – Schramhauser, Javorek (77. Strašík) – Praveček (46. Hrabák), Špaček (82. Fišer), Novák – Kubovský (77. Mára). Trenér Zeman.

Lukáš Zeman (trenér Táborska B): „Jaro a vlastně celou sezónu jsme chtěli zakončit výhrou a jsme rádi, že se to podařilo. Bylo znát, že je to poslední zápas sezóny proti soupeři, který sestupuje, a těší nás, že jsme ho zvládli. Jelo s námi pět kluků, kteří končí v dorostu a v létě by se měli zapojit do přípravy. Pro ně to byla dobrá zkušenost a aspoň viděli, co je v příští sezóně čeká. Zaplať pánbůh, že už je po sezóně. Bylo to dlouhé a těšíme se, že si oddechneme, než to zase v létě vypukne.“


SK Dynamo Č. Budějovice B – FC Slavia Karlovy Vary 5:2 (2:1)

Góly: 67. a 75. Prášek, 25. Hák, 32. Gantogtokh, 90. Polanský – 15. (pen.) Vyleta, 71. (pen.) Horník. Rozhodčí: Orel – Švorc, Wulkan. ŽK: 1:1 (Böhm – Alozie). Diváků: 168.

Dynamo B: Volek – Faltus, Němeček (85. Sliacky), Novák (72. Dejanović), Šimoník (62. Bečvář) – Malecha, Hák (62. Pařízek), Böhm – Polanský, Gantogtokh (62. Mašek), Prášek. Trenér Žmolík.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Každé vítězství, zvlášť na konci sezóny, potěší. Po předchozích zápasech, které se nám vydařily herně nikoliv ale výsledkově, jsme za výhru rádi. Série bez vítězství už byla dlouhá a nepříjemná. Karlovy Vary hrály ještě o udržení, a jsem rád, že jsme se nestali terčem nějakých spekulací třeba v tom smyslu, že jsme úmyslně nehráli naplno, abychom pomohli soupeři. Sami kluci ale po zápase cítili, že do obrany jejich výkon nebyl povedený. Naštěstí se projevila naše ofenzivní síla. Pokud bychom ale takhle bránili v dalších zápasech, asi by to výhrami nekončilo.“

K charitativní akci: „Sami jsme si vyhlásili akci, že za každý vstřelený gól věnujeme sto korun na charitu. Dali jsme 55 gólů, takže dohromady kluci vystříleli 5500 Kč. Částku zaokrouhlili na 10 tisíc korun a peníze věnují někomu v nelehké životní situaci. Jde například o předčasně narozené děti, které mají nějaké komplikace a potřebují rehabilitovat, aby jim to usnadnilo život.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza
 


 
Reklama