Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetí Soběslav skolila mistra divize, derby v Katovicích patřilo J. Hradci

neděle, 9. června 2024, 11:56

Čechy – Soběslav dokázala v páteční předehrávce potvrdit aktuální formu i proti postupujícímu Petřínu Plzeň, na jehož stadionu vyhrála Macákovým gólem. Katovice před vlastními fanoušky s brankářem Provazníkem v útoku nestačily v derby na J. Hradec, poslepovaná sestava obdržela krutý půltucet. S gólmanem Polanským v poli hraje celé jaro i Č. Krumlov. A jak to vypadá, zřejmě úspěšně dosáhne kýžené záchrany, byť by si na něj po zimě nikdo nevsadil. Soutěž opouštějí Klatovy a Tachov. Třetího určí poslední kolo. Ze tří divizních skupin ŘKČ sestupuje celkem deset družstev. Tři nejhorší a čtvrtý s nejméně body na třináctých místech. Nováčkem bude v nadcházející sezoně Hluboká, která podala přihlášku do celostátní soutěže.

SK Petřín Plzeň – FK Spartak Soběslav 0:1 (0:1)

Gól: 27. Macák. Rozhodčí: Hamouz – Beneš, Ježek. ŽK: 4:1 (J. Vodrážka, Nový, Treml, D. Vodrážka – Pravda). Diváků: 156.

Soběslav: Červenec – Zeman, Boháč, Kubart, Račák – Pravda, Hoffmann (84. Bouchal) – Vaněk, Hájek (84. Coufal), Pavlík (78. Vítovec) – Macák (68. Dumbrovský). Trenéři Hajič a Florián.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „První poločas nabídl atraktivní fotbal. Šance ke skórování byly na obou stranách a brankáři se zaskvěli výbornými zákroky. Naše defenzíva fungovala opět skvěle. Dokázali jsme dobře reagovat na vysoké útočné postavení soupeře, výborně jsme přebírali jednotlivé útočníky při jejich rotaci a krajní obránci vynulovali výkony obou nebezpečných rychlých křídelních hráčů soupeře, na kterých stála převážná část herní výstavby domácích. Podařilo se nám vstřelit první gól v utkání, když Tadeáš Hájek skvěle udržel míč v souboji se soupeřovým stoperem, dokázal se kolem něj otočit a výbornou průnikovou přihrávkou vyzval Davida Pravdu k souhře s Lukášem Macákem, který se střelou z prostoru vápna dokázal gólově prosadit. Soupeře poté podržel brankář, který dokázal zneškodnit skvělý průnik Jéni Pavlíka. Plzeň výrazně zahrozila dvakrát po rychlých protiútocích při našich ztrátách míče ve středu pole v našem vlastním útočném tlaku. Ve druhém poločase jsme si dokázali podobné situace pohlídat a domácím jsme podobné příležitosti už neposkytli. I přes naše další dobře vypracované šance jsme ale nedokázali přidat další gólovou pojistku, Filip Vaněk například nastřelil břevno, a tak konec zápasu byl opět velmi napínavý. Petřín vsadil posledních patnáct minut vše na svoji útočnou kartu a snažil se ze všech sil alespoň vyrovnat. Náporu jsme dokázali odolat a zaslouženě jsme prodloužili naši vítěznou sérii!“


FK Slavoj Český Krumlov – FC Rokycany 2:0 (2:0)

Góly: 2. Kordík, 39. Polanský. Rozhodčí: Koranda – Panský, Budil. ŽK: 3:2 (Beránek, Trapl, Polanský – Hereit, Horváth). Diváků: 158.

Č. Krumlov: Beránek – Trapl, Gelnar (30. Šindelář), Švec, Trmal – J. Matuška (78. Kubát), Matějček – Kordík, Polanský, Kolář – Bauer (90. Lach). Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „Jsme hrozně spokojení. Opět se nám potvrdilo, že když hrajeme poctivý fotbal vycházející z kvalitní obrany a chodíme do brejků, tak se nám to vyplácí. Už ve druhé minutě jsme dali gól. O pět minut později jsme šli sami na brankáře, gól z toho sice nebyl, pořád jsme ale byli z brejků nebezpeční. Zodpovědně jsme přitom bránili a z dalšího rychlého protiútoku jsme ve 39. minutě zvýšili na 2:0. Ve druhé půli jsme se hodně zatáhli, soupeře jsme k ničemu nepustili a sami jsme ještě dvakrát nastřelili brankovou konstrukci.“


SK Otava Katovice – FK Jindřichův Hradec 1910 1:6 (0:2)

Góly: 65. Kotrba – 24. a 47. Votava, 44. (pen.) Plucar, 55. Filip, 57. Waník, 78. Škrleta. Rozhodčí: Lepič – Toucha, Žemlička. ŽK: 1:0 (Kotrba). Diváků: 163.

Katovice: Vondrášek – Sládek, Cibulka, Brabec, Sigmund – Kotrba, Souhrada, L. Bálek (39. Vanda), Vonášek, Štěch (78. Šídlo) – Provazník. Trenér Vašica.

J. Hradec: Vondrák – Rezek, Licehamr, Rejthar (83. Cypra), Hauser – Filip (76. Didek), Petr, Plucar – M. Mischnik (59. Žilák), Waník (83. Pacholík) – Votava (59. Škrleta). Trenér Lukáč.

Luboš Vašica (trenér Katovic): „Na zápas jsme měli k dispozici málo početný kádr s brankářem Provazníkem. v útoku. Navzdory tomu jsme první poločas neodehráli úplně špatně. Z výsledku jsem zklamaný a snad ještě víc z výkonu některých hráčů, kteří k tomu přistoupili velice laxně. Chápu, že fotbal na této úrovni v Katovicích končí, hráči by ale měli mít nějakou hrdost a chuť hrát. To mě na celém výkonu mrzí nejvíc, že tomu chybělo nasazení, jaké jsme měli před týdnem v Praze. Soutěž ale musíme dohrát, a já pevně věřím, že alespoň poslední zápas odehrajeme se ctí a získáme tři body.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Bylo znát, že soupeř měl problém dát dohromady jedenáctku fotbalistů. Ale i my jsme měli trošku problémy, protože kapitán Filip Votava nastoupil pod antibiotiky, takže to nebylo ideální. Potřebovali jsme neprohrát, abychom se nemuseli spoléhat na výsledky jiných. Tomu odpovídal i úvod utkání, kdy jsme byli trochu nervóznější. Postupem času jsme se ale rozehráli a na Katovicích bylo s přibývajícími minutami vidět, že kvalitu na hřišti nemají a my jsme zápas ovládli. Domácí postupně odcházeli i fyzicky, a když se nám na začátku druhé půle podařilo dát třetí gól, bylo o výsledku rozhodnuto.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Jan Klein
 


 
Reklama