Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do Olešníka zavítají sparťanské legendy. Hrát se bude pro Bertíka z Oslova

 
pátek, 24. května 2024, 19:32

V pátek 31. května se v Olešníku odehraje charitativní zápas Kopeme za Bertíka. Od 17 hodin proti sobě nastoupí týmy FK Olešník a Sparta Legends. Výtěžek z akce, kterou pořádá David Lafata s FK Olešník a Nadační fond AC Sparta Praha, poputuje na pomoc postiženému chlapci z Oslova, který je od nešťastné události upoután na lůžko.

Již od 16 hodin vyběhnou na trávník žáci a žákyně Sokola Dubné a Dynama České Budějovice. „Pamatuji si, že jako malý kluk jsem v Olešníku tyhle předzápasy hrával a hrozně rád na to vzpomínám. Napadlo nás, že bychom podobný zápas mohli do programu zařadit, pro holky i pro kluky by to mohl být hezký zážitek,“ říká David Lafata, který trénuje v Dubném děti a zároveň je organizátorem charitativního utkání.

Atraktivní duel mezi Olešníkem a bývalými hráči pražské Sparty je naplánován na 17 hodinu. Davidu Lafatovi, jenž nastoupí v rudém dresu, přislíbili účast především jeho bývalý spoluhráči. Diváci v Olešníku tak opět uvidí v akci Pavla Kadeřábka, Bořka Dočkala, Maria Holka, Nhamoinesu Costu a další nedávné sparťany. Bude to zajímavá konfrontace s aktuálně druhým nejlepším týmem jihočeského krajského přeboru.

David Lafata si užívá mistrovských oslav Sparty, která minulý týden obhájila ligový titul, a v neděli se chystá s celou rodinou na Letnou, kde se Sparta rozloučí s letošní Fortuna:ligou duelem s Viktorií Plzeň. „Mám radost, protože pro Spartu nebylo jednoduché obhájit titul. Nejvíc mě těší, jakým způsobem to dokázala. Pod trenérem Priskem hrála útočný fotbal a o to víc to Spartě přeji,“ raduje se spolu s novopečeným českým mistrem Lafata.

Charitativního zápasu v Olešníku by se měli zúčastnit i někteří hokejisté extraligového Motoru České Budějovice, kteří by eventuálně mohli posílit domácí tým. Vstupenky budou slosovatelné a výherce vyhraje podepsaný dres Sparty a hokejového Motoru. Součástí programu bude i autogramiáda.

Veškerý výtěžek z prodaných vstupenek a z občerstvení bude věnován rodině malého Bertíka. „Doufám, že se i s přispěním sponzorů vybere pěkná částka, která postiženému chlapci pomůže,“ uvádí David Lafata, jehož bývalí spoluhráči ze Sparty se v Olešníku představí přesně po šesti rocích, kdy se bývalý reprezentant a historicky nejlepší kanonýr české ligy (198 gólů) loučil s profesionální kariérou.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama