Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek překvapil remízou u prvního béčka Slavie, táborská rezerva našla prvního přemožitele

 
pondělí, 13. května 2024, 10:59

Čechy – Vedoucí tandem třetí ligy se střetl s jihočeskými celky. Písek, který se po šňůře porážek namočil do sestupových vod, dokázal v oslabení udržet nerozhodný stav s lídrem ČFL, B-týmem Slavie Praha. Druhé Domažlice ukončily obdivuhodnou neporazitelnost béčka Táborska, která čítala jedenáct zápasů v řadě. Také Táborští dohrávali kvůli zbytečnému vyloučení téměř hodinu v oslabení. Budějovičtí mladíci se v posledních zápasech trápí v koncovce a bodově vyšli potřetí naprázdno. Za Robstav pečetil výhru záložník Tolno, který působil v Táborsku i Dynamu.

TJ Jiskra Domažlice – FC Táborsko B 2:1 (1:0)

Góly: 32. Došlý, 82. Zajíček - 86. Šplíchal. Rozhodčí: J. Beneš - A. Beneš, Hessová. ŽK: 2:3 (Zajíček, Fedak - Brabec, Schindler, Praveček). ČK: 0:1 (34. Kopřiva). Diváků: 287.

Táborsko B: Matoušek – Šplíchal, Brabec, Kopřiva, Schindler – Praveček (61. Drchal), Schramhauser, Špaček, Nešický, Novák (61. Kubovský) – Koulousias (34. Vysušil). Trenér Zeman.

Jan Šimák (asistent trenéra Táborska B): „Poznamenal nás první gól, jemuž předcházel faul na Jakuba Kopřivu. Náš hráč chtěl čistě odkopnout balon z vápna a byl přitom sám faulovaný. Rozhodčí to ale otočil proti nám, tady, myslím si, zaváhal. Za minutu se náš hráč nechal hloupě vyloučit, a to ovlivnilo zbytek utkání. Zápas jsme dohrávali v deseti, kluky ale musím za jejich přístup pochválit, protože dřeli až do devadesáté minuty. Každý z hráčů podal poctivý výkon, avšak to vyloučení zápas ovlivnilo. Přesto jsme dokázali s týmem, který se pere o postup do druhé ligy, držet i v deseti lidech krok a hrát s ním vyrovnanou partii. Bohužel jsme ale dostali gól na 2:0 a pak už jsme hráli vabank. Hru jsme stáhli na tři obránce a na hrot jsme vyslali Brabce. V posledních deseti minutách jsme zkoušeli nakopávat balóny do vápna a podařilo se nám snížit na 2:1. Kluci si zaslouží velký dík za to, jak pracovali. Bylo to těžké utkání.“


SK Dynamo České Budějovice B – FK Robstav 1:3 (1:2)

Góly: 16. vlastní (Tvaroh) - 14. Heger, 36. Štursa, 90. Tolno. Rozhodčí: Panský - Toucha, Lepič. ŽK: 1:1 (Šimoník - Rádl). Diváků: 120.

Dynamo B: Valenta – Němeček (46. Sladký), Čoudek, Novák, Šimoník (87. Böhm) – P. Zíka (73. Bečvář), Hák, Malecha – Mašek (73. Dejanović), Prášek, Polanský. Trenér Žmolík.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Utkání jsme nezvládli a na vině bylo neproměňování šancí. Vylámali jsme si zuby v koncovce, kde nám chyběl důraz či přesnost. Měli jsme dost šancí na to, abychom zápas vyhráli velkým rozdílem. Dostali jsme sice tři góly, ale ten třetí ani nepočítám, protože ve snaze o vyrovnání už jsme ani nebránili. Za jiné situace by třetí gól možná ani nepadl. Mohli jsme klidně vyhrát 5:2, bohužel nás ale trápila, stejně jako v minulém domácím utkání, koncovka. Na tom musíme nyní zapracovat.“


SK Slavia Praha B – FC Písek 2:2 (0:1)

Góly: 51. Vorlický, 55. Dom. Pech - 16. Voráček, 69. Dohnal. Rozhodčí: Langmajer - Hodek, Kříž. ŽK: 1:6 (Žitný - Sajtl, Lerch, Voráček, Koreš, Pech, Bartizal). ČK: 0:1 (32. Vokurka). Diváků: 318.

Písek: Lerch – Vokurka, Běloušek, Baďura (63. Maroušek), Štěch – Pech (86. Janda), Koreš – Belej (86. Novák), Voráček (89. Bartizal), Sajtl (46. Dohnal) – Arzberger. Trenér Nousek.

Milan Nousek (trenér Písku): „Bylo to divoké utkání a bod bereme. Vedli jsme, pak jsme přežili penaltu, kterou domácí neproměnili, a ještě v prvním poločase byl náš hráč vyloučený, takže jsme víc jak šedesát minut hráli v deseti lidech. Na začátku druhého poločasu jsme vedení ztratili a Slavia zápas otočila, my jsme ale zase dokázali ze standardní situace vyrovnat. Byl to těžký zápas a mužstvo musím pochválit za to, jak k němu přistoupilo a jak ho odbojovalo. Bod z tohoto utkání je maximum, jakého jsme mohli dosáhnout, protože Slavia měla dostatek výborných příležitostí ke vstřelení branky. Naštěstí pro nás nebyli hráči Slavie při zakončení dostatečně koncentrovaní, a navíc měl svůj den gólman Tomáš Lerch, který zachytal výborně.“

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama