Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohárová pouť Křemže skončila v semifinále po těsné porážce se Semicemi

 
pátek, 26. dubna 2024, 08:58

Křemže – Pod Kletí nebylo daleko k další pohárové senzaci. Domácí celek z okresního přeboru se snažil v semifinále o mimořádný úspěch a Semicím, hrající o tři patra výš, byl minimálně vyrovnaným protivníkem. „V Křemži jsme se protrápili k postupu do finále,“ uznali po utkání Semičtí, kteří zároveň ocenili soupeřův výkon.

FC AL-KO Semice, usilující o udržení v krajském přeboru, nakonec naplnil papírové předpoklady, ale místo ve finále si zajistil s notnou dávkou štěstí. „Rozhodně jsme to neměli jednoduché. Sice jsme vyhráli, ale možná měla postoupit Křemže, protože byla lepší. Hrála skvěle, měla hodně šancí, avšak neproměňovala je a góly jsme naopak dali my,“ podotkl semický kormidelník Marcel Nousek, jehož o dva roky starší bratr trénuje třetiligový FC Písek.

Křemže dostala lekci z produktivity. Důležitost zápasu a možná účast ve finále Samson Cupu možná také sehrála své. „Domácí dali gól až v závěru a v tomto jsme byli produktivnější. Herně jsme však nebyli dobří. Je ale fakt, že jsme vzali asi čtyři kluky, kteří nedostávají tolik šancí, a chtěli jsme, aby si taky zahráli. V tomto ohledu utkání splnilo naše očekávání, musím ale zopakovat, že Křemže předváděla úžasný fotbal a jsem z ní nadšený. Domácí nám moc prostoru nedávali, my jsme ale dali ty dva góly,“ uvedl Marcel Nousek. I v tomto střetnutí platilo, že fotbal se hraje na góly…

Měli převahu, ale selhali v koncovce

Výsledky Sokola Křemže v okresním přeboru budí respekt. Mužstvo, v němž hrají prim zkušení plejeři Václav Novák (bývalý kapitán Č. Krumlova), Michal Pliška (Dynamo B a Č. Krumlov) či Petr Dvořák (Milevsko), doposud neztratilo ani bod. Na kontě má 11 výher a skóre 82:6 (s průměrem 7,8 gólu na zápas!).

Na vítězné vlně se Křemežští nesli i v letošním krajském poháru, v němž došli mezi nejlepší čtveřici až z předkola. Postupně vyřadili tři soupeře z krajské soutěže – Bavorov (4:1), Čkyni (5:3) a ve čtvrtfinále skolili nováčka krajského přeboru Mirovice 4:2.

V semifinále zradila Křemži koncovka. Postupně se osmělovala a především po přestávce si vytvořila převahu a šance. Semice se po trefě Radka Velemana soustředily na uhájení těsného vedení, které pojistil necelou čtvrthodinku před koncem povedenou ranou Pavel Šindelář. Domácí minutu před koncem snížili Michalem Pliškou, ale víc už nestihli.

„Našim herním výkonem a přístupem jsem nadšený, kluci zápas odmakali, bohužel nám to tam i přes herní převahu nepadalo. Příležitosti, které běžně proměňujeme, skončily buď mimo branku nebo jsme našli nepovedeným zakončením brankáře Dvořáčka. Naopak Semice byly velmi produktivní,“ hodnotil na klubovém Facebooku trenér Křemže Radek Linha. „Jsem rád za každý zápas proti kvalitnímu soupeři. Výborný byl i výkon rozhodčích, na který nejsme v OP zvyklí. Velké poděkování patří i našim fanouškům, kteří udělali dobrou atmosféru,“ kvitoval start v krajském poháru Linha, čerstvý držitel trenérské UEFA B licence.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Lukáš Hoďánek