Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 20. kola KP

 
středa, 17. dubna 2024, 10:41

Jihočeský kraj - I po dvacátém kole krajského přeboru čekají na první jarní vítězství fotbalisté Jankova a Třebětic. Vedoucí Hluboká potřetí v řadě vyhrála výsledkem 2:0 a Olešník si po dvouzápasovém střeleckém půstu s chutí zastřílel s Protivínem. Dražice a Rudolfov odehrály své zápasy pod novými hrajícími trenéry, ani jednomu se ale nedařilo. Dražice prohrály i přes velice slušný výkon v Roudném a Rudolfov už bez trenéra Jiřího Nárovce prohrál v Týně nad Vltavou.

Výsledky 20. kola krajského přeboru


SK Mirovice - TJ Hluboká nad Vltavou 0:2 (0:1)

Góly: 27. Píša, 57. (pen.) Rubick. Rozhodčí: Boček - Nedvěd, Kollmann. ŽK: 3:4 (Císař, Vondrák, M. Viták - Kössl, Rubick, Píša, Kadlec). Diváků: 305.

Mirovice: Vlas – J. Viták Kocourek, Mařík, M. Viták – Husar, R. Převrátil, Císař – Dolejš (66. J. Převrátil), Vondrák, Král (46. Mašek). Trenér Čadek.

Hluboká: Konečný – Kössl, M. Otepka, Antoš, Hrachovec – Škoda (71. Sypal), Rubick, Pecka (87. Pilný), Tauber (89. Křiváček st.), Křiváček ml. (61. Kadlec) – Píša (80. Dědina). Trenér R. Otepka.

Nejlepší hráči: Kocourek - celý tým.

Michal Čadek (trenér Mirovic): „V utkání s lídrem soutěže od začátku fungovalo naše domácí prostředí, měli jsme nebezpečné standardky, ale nic z toho nebylo. Soupeř byl výborný na balónu, a když si zaměřil hřiště, po jedné z našich chyb udeřil. Do druhé půle jsme nastoupili s odhodláním něco s výsledkem udělat. V době, kdy jsme měli asi největší tlak, jsme vyprodukovali druhou chybu. Jakmile Hluboká odskočila o dva góly, už se nám hrálo velmi těžko. Nezklamali jsme, a to nás těší. Vyhrál fotbalovější tým, který potrestal naše chyby. My jejich ne. Gratulujeme.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Čekal nás zápas se soupeřem, který v domácím prostředí ztrácí body minimálně. V prvním poločase se nám dařilo plnit to, co jsme chtěli, a odměnou nám bylo jednobrankové vedení. Ve druhém dějství domácí začali napadat o něco výš a chvíli jsme se s tím museli srovnávat. Trochu více klidu do naší hry přinesla branka z pokutového kopu, kdy byl po individuální akci nedovoleně zastaven Pecka. Za týmový výkon jsme si vítězství zasloužili.“


Malše Roudné - TJ Dražice 5:0 (2:0)

Góly: 28., 44. a 90. (+1) Wohlgemuth, 57. (pen.) Kadlec, 76. Vávra. Rozhodčí: Hrušková - Kaštánek, Smola. ŽK: 3:2 (Míka, Kadlec, Zíka - Hornát, Studenovský). ČK: 0:1 (90. Hornát). Diváků: 200.

Roudné: Hřebejk – Zíka (79. D. Cepák), Zachař, Zach, Vogl – Wohlgemuth, Míka (79. König), Vařil (61. Michálek), Vávra – Kadlec, Vlk (74. Benda). Trenér Cepák.

Dražice: Počinek - Hornát, Veselý, Bareš – Sváček (46. Jakub Stuchlík), Tůma (65. Běhoun), J. Štecher, D. Štecher, M. Stuchlík (74. Páša), Studenovský - Mareš. Trenér Veselý.

Nejlepší hráči: Wohlgemuth, Hřebejk – nikdo.

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Oproti minulému zápasu jsme museli změnit rozestavení, neboť nám kvůli zranění vypadli Navrátil, Šrámek a Malý. Víme, že Dražice bojují o udržení se v soutěži, a  musím říct, že jejich výkon mě velmi překvapil. Hráči Dražic hráli odvážně a vytvořili si několik šancí, při kterých nás podržel brankář Hřebejk. I když jsme vedli o dva góly, hosté se nevzdávali a bojovali až do konce. Hráli disciplinovaně v obraně a spoléhali na protiútoky. Ve druhém poločase však hosté zbytečně vyrobili penaltu, kterou Viktor Kadlec proměnil, a teprve za stavu 3:0 bylo prakticky rozhodnuto. Poté jsme se uklidnili a přidali ještě dva góly. Dražice ale řadím mezi lepší týmy, které u nás hrály.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Kluci se snažili a výsledek rozhodně neodpovídá hře. Domácí využili každé naše zaváhání v obraně a my jsme na druhé straně nedokázali nic. Bylo vidět, kde se oba týmy nachází v tabulce. Gól do šatny prakticky rozhodl o osudu utkání, i když kluci bojovali do samého konce. Nedá se nic dělat,musíme se soustředit na další utkání.“


Spartak Trhové Sviny - TJ Osek 2:3 (0:2)

Góly: 53. Macák, 66. O. Hruška - 16. J. Říský, 40. D. Říský, 78. Carda. Rozhodčí: Šťastný - Vican, Jelínek. ŽK: 3:3 (O. Hruška, Popovič, V. Hruška - Carda, J. Říský, Florián). Diváků: 80.

T. Sviny: K. Brůha – Tůma (46. Popovič), Hruška, Šafránek, Kodras (82. Korčák) – F. Pavel (46. V. Hruška), D. Brůha, Horelica, Tomek – Zítek (76. V. Pavel), Macák. Trenér Písko.

Osek: Pokorný – Balogh (74. Zelenka), Carda, Martin Čapek, Matěj Čapek – Brabec (86. Florián), Hoch, Zhyhora, Hosnedl (27. Černý) – J. Říský, D. Říský. Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: nikdo – Pokorný, Brabec, celý tým.

Martin Písko (trenér T. Svinů): „V začátku zápasu jsme byli aktivní, ale postupem času se hosté dostávali do hry a hrozili nebezpečnými brejky. Bohužel, po našich chybách jsme Oseku darovali dva góly a do šaten se šlo za stavu 0:2. Druhá půle z naší strany nebyla o moc lepší, ale povedlo se nám vyrovnat góly Macáka a Hrušky. V 78. minutě jsme si bohužel nepohlídali standardní situaci, a tak jsme na jaře poprvé prohráli.“  

Jindřich Dejmal (trenér Oseku): „V prvním poločase jsme si vytvořili kromě dvou vstřelených branek i další gólové příležitosti, které jsme ale řešili lehkovážným způsobem, takže poločasový stav zůstal u pouhých 2:0 v náš prospěch, což se nám málem nemuselo vyplatit. Soupeř ve druhém poločase vyrovnal, když zvláště vyrovnávající branka po naší taktické chybě byla zbytečná. Tato zbytečná chyba ale vyburcovala naše hráče k ještě větší bojovnosti, za což byli odměněni vstřelením branky na 3:2. Za nezměrnou vůli po vítězství chválím celé mužstvo. Tentokráte navíc ještě vyzdvihuji výkony brankáře Pokorného a Milana Brabce.“


FK Olešník - FK Protivín 7:0 (5:0)

Góly: 5., 17. a 68. Martinec, 15. a 44. Lafata, 33. Vrážek, 52. Toth. Rozhodčí: Frček - Brych, Votava. ŽK: 2:1 (Vojta, Nohava - Zeman). Diváků: 160.

Olešník: Cihla – Vrážek (73. A. Píša), Nohava, Kalášek, Tlapa (63. Heller) – Toth, Szó (70. Turek), Vojta, Martinec – Řepa (63. Miklík), Lafata (63. Pavlík). Trenér Chlumecký.

Protivín: V. Pícha – Sháněl (46. J. Pícha), J. Vorel, Zach (72. Z. Vorel), Polanský – Zeman, Abatawa Leroy, Hornát (86. Vojta), Moravec, Stropnický (46. Kozák) – Martin Říha. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Martinec – nikdo.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Na zápas s Protivínem jsme se v týdnu připravovali. Věděli jsme, že mají tři výhry po sobě a nebude to nic jednoduchého. Zápas jsme odehráli velmi dobře a po prvním poločase bylo hotovo. Po našich dvou prohrách jsme výhru potřebovali, to se nám povedlo a zaslouženě jsme vyhráli.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Od prvních minut bylo zřejmé, kdo bude pánem na hřišti. Nám se zápas nepovedl a výsledek zcela odpovídá dění na hřišti. Největší rozdíl byl v pohybu a hlavně v jeho dynamice. Nezbývá nám, než pogratulovat domácím a připravit se na další zápas.“ 


FK Olympie Týn n/Vlt. - SK Rudolfov 3:1 (2:1)

Góly: 16. a 63. Dobal, 44. vlastní (Teringl) - 27. Fischer. Rozhodčí: Krčín - Leiš, Dunovský. ŽK: 2:1 (Dobal, Vaníček  - Šindelář). Diváků: 180.

Týn: Kubík – Gutwirth, Brom, Maxa, Meidl (86. F. Hudeček) – Procházka (63. Maruška), J. Hudeček, Dobal, Vaníček (79. Liška) – Štos (73. Houska), Gondek (63. Mezera). Trenér Hřib.

Rudolfov: Teringl – Hajný, Novotný, Tyrpák – Prokeš, Šindelář (79. Toman), Boček (58. Vejvar), Peiger (74. Dvořák) – Fischer (81. Štolba) – Tlamsa, Sládek (83. Buchal). Hrající trenér Šindelář.

Nejlepší hráči: Gutwirth – nikdo.

Roman Hřib (trenér Týna): „Vstup do zápasu se nám povedl, v prvních dvaceti minutách jsme byli dominantní a hráli hezký kombinační fotbal. Vstřelili jsme jeden gól a měli ještě další šance, ale nezvýšili jsme. Pak se Rudolfovu povedl brejk, který jsme špatně odbránili a bylo srovnáno. Dokonce pak měli hosté ještě jednu tutovku, ale nedali. My jsme pak byli opaření a chyběl nám pohyb. Tato fáze se změnila před koncem poločasu, kdy jsme zvýšili aktivitu, a povedlo se nám do kabin po kuriózních odrazech v malém vápně navýšit na 2:1. Do druhého poločasu jsme vstoupili se záměrem být aktivní, věděli jsme, že soupeř odejde fyzicky a hráli jsme, myslím, hezký fotbal a měli mnoho dalších šancí. Čtyřikrát jsme trefili tyč. Povedlo se nám skóre navýšit a zápas kontrolovat. Mám radost, že do zápasu naskočil po dlouhodobém zranění kolene Tomáš Houska.“

Jan Šindelář (hrající trenér Rudolfova): „Prohráli jsme na dobře upraveném hřišti. Kromě Radima Pouzara jsme byli kompletní. V prvním poločase jsme inkasovali gól kvůli naší chybě, ale podařilo se nám odraženou střelou vyrovnat. Je škoda, že jsme poté neproměnili dvě velké šance. Marek Sládek šel sám na branku a měli jsme ještě jednu nebezpečnou střelu ve vápně. Kdybychom šli do vedení, možná mohl být další průběh zápasu jiný. Místo toho jsme inkasovali smolný gól do šatny těsně před poločasem. Druhý poločas byl z naší strany tragický, domácím jsme vůbec nestačili a Týn zaslouženě vyhrál.“


FC AL-KO Semice - TJ Jiskra Třeboň 0:2 (0:2)

Góly: 27. Matoušek, 34. Průcha. Rozhodčí: Ondřej - Němec, Tomaň. ŽK: 3:2 (Holub, Šourek, Blažek - Hromádka, Kubata). Diváků: 100. Hráno v Písku (atletický stadion).

Semice: Dvořáček – Listopad, Holub, Hrdlička – Micka (63. Sádlo), J. Keclík, Zborník, Šourek (63. Pohnán) – Hrala (63. Veleman), Blažek, P. Keclík. Trenér Nousek.

Třeboň: Kopecký – Tůma, Pánek, Vrána (60. Zavadil), Andres – Kubata, Bicenc, Hromádka (78. Candra), Matoušek – Radosta, Průcha (85. Valíček). Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: Holub - celý tým.

Marcel Nousek (trenér Semic): „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a vytvořili si několik střel hned ze začátku. Bohužel se nám v koncovce vůbec nedařilo. Třeboň postupně začala přebírat iniciativu a do poločasu jsme dvakrát inkasovali. Do druhé půle jsme chtěli vytvořit větší tlak na soupeře, a řekl bych, že se nám to dařilo. Byla to od nás rozhodně lepší hra, jen nám chyběla přesnost ve finální fázi. Soupeř už si výsledek pohlídal a zaslouženě si odvezl tři body. Ale ani z naší strany to určitě nebylo špatné utkání.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Byli jsme rádi, když jsme dostali v pátek informaci, že se utkání odehraje na trávě. V prvním poločase se hra přelévala z jedné strany na druhou. Postupem času jsme však začali dominovat a kontrolovat hru. Ve 27. minutě jsme vstřelili první gól Matouškem. V tu chvíli jsme měli hru pod kontrolou a ve 34. minutě jsme se radovali  z druhého gólu, který vstřelil Průcha. I ve druhém poločase byly šance na obou stranách, ale nepadla žádná branka a zápas skončil 0:2 v náš prospěch. Chválím celý tým.“


FK Junior Strakonice - FK Sokol Třebětice 2:1 (1:0)

Góly: 35. Míčka, 62. Krejčí - 88. R. Nehyba. Rozhodčí: Votava - Pečenka, Novotný. ŽK: 3:4 (Lízal, Míčka, Krejčí - M. Kelbler, Cech, R. Nehyba, F. Nehyba). ČK: 1:1 (75. Krejčí - 87. F. Nehyba). Diváků: 150.

Strakonice: Lízal – Kubeš, Fajtl, Legdan, Smola - Pomej, Janoch – Bílý (83. Máška), Míčka (90.+1 Mrkvička), Prajzler (88. Váchal) – Krejčí. Trenér Šroub.

Třebětice: Pokorný (46. Zejda) – Gall, Trávníček, R. Nehyba, Tříletý (69. Novák) – V. Švarc, Habr, F. Nehyba, M. Kelbler, Solař – Cech. Trenér: M. Černoch.

Nejlepší hráči: Janoch, Bílý, celý tým - Habr.

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Na našem stadionu jsme přivítali Třebětice a můžeme být opět spokojeni. Získali jsme tři body proti velmi silnému soupeři. Začátek byl vyrovnaný, ale postupem času jsme si začali vytvářet šance a soupeř hrozil pouze po vápno a standardkami na vysoké hráče. Naše obrana však působila bezchybně. Kdybychom dotáhli všechny naše šance do konce, mohlo být naše poločasové vedení klidně 3:0 a zápas mohl být klidnější. Takhle jsme se prosadili pouze jednou po pěkné kombinaci zásluhou Míčky. Druhý poločas začal náporem hostů, kteří přeskupili řady. My jsme ale byli i nadále nebezpečnější, hlavně díky brejkovým křídelním akcím. Jednu z nich se nám podařilo proměnit po krásné akci, kdy se trefil Krejčí. Vypadalo to na pohodové dohrání zápasu, ale přišlo vyloučení Krejčího a patnáct minut jsme se převážně bránili. Třeběticím se podařilo snížit až na konci utkání a my už si výsledek pohlídali. Kluky musím opět pochválit za nasazení a bojovnost. Za mě zasloužené vítězství.“

Marek Černoch (trenér Třebětic): „V prvním poločase se hrál vyrovnaný zápas, domácí měli dvě příležitosti a jednu proměnili, my jsme měli jednu šanci a zůstala bez využití. Do druhého dějství jsme udělali pár změn a po celý průběh jsme si vytvořili územní převahu. Domácí vyráželi k brejkům a po jednom z nich navýšili skóre. Náš tlak sílil, stačilo to však jen na korekci výsledku.“


SK Jankov - FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:1)

Góly: 25. J. Hadáček, 90. (+2) Přibyl. Rozhodčí: Kollmann - Vican, Šťastný. ŽK: 1:1 (Bohoněk - J. Hadáček). Diváků: 100.

Jankov: Komárek – Beníšek (46. Hütter), Honner (46. Borovka), Kočí, Votava – Jirkovský, Bohoněk, Hüttner, Kočer (46. Vokurka) – Lovička (77. Sklář), Točík. Trenér Kročák.

Milevsko: Michal Hejl – Pich, Vakoč, Volf, Přibyl – Bártík (86. Süsmelich), Marvan – Souček (83. Martin Hejl), Hušek (76. Kálal), F. Hadáček (63. Kortan) – J. Hadáček (69. Petřík). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Komárek - Souček, Přibyl, Marvan, Pich, J. Hadáček.

Martin Kročák (trenér Jankova): „Milevsko má kvalitní tým a bylo bezpochyby favoritem zápasu. Od začátku také tuto roli potvrzovalo a jen díky Komárkovi v brance byl po poločase stav pouze 0:1. O přestávce jsme si v kabině řekli, že už nemáme co ztratit a musíme zkusit dát gól, abychom si zajistili alespoň bod. Také jsme si vytvořili dvě velmi dobré šance. Lovička ale mířil vedle a brankou neskončila ani Točíkova hlavička. V samotném závěru jsme po brejku soupeře inkasovali druhý gól. Za výkon ve druhé půli bychom si možná bod zasloužili, ale v prvním poločase Milevsko jasně dominovalo.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Oproti předcházejícím zápasům to v Jankově mělo z naší strany slušné parametry. Utkání jsme měli většinu zápasu pod kontrolou a hlavně v první půli jsme hráli kombinačně dobře. Oproti předchozím zápasům jsme díky lepšímu postavení měli víc hráčů u míče na zakládání akcí a bylo to pak i pro náš přechod podstatně lepší. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale co dokážeme zahodit, je někdy neskutečné. Po přestávce jsme měli další šance, ale tím, že jsme nepřidali pojistku, se s přibývajícím časem začali dostávat do hry i domácí. Klid nám přinesl až gól na 2:0.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama