Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama stoupá tabulkou, Písek do třetice nebodoval

 
úterý, 16. dubna 2024, 17:26

Jihočeský kraj – Výhra, remíza a porážka, taková je bilance z domácích zápasů trojice jihočeských mužstev ve 22. kole ČFL. Dynamácká rezerva se vyhoupla na třetí příčku, v odvetách neporažený B-tým Táborska se na Svépomoci musel spokojit jen s nerozhodným výsledkem a Písečtí prohráli potřetí za sebou gólem v závěru. V příštích dvou kolech čekají na Písek regionální derby.

Bez gólů se nevyhrává. Hráči Písku se o tom znovu přesvědčili v domácím střetnutí, v němž podlehli béčku pražských Bohemians 0:1 a ani ve třetím utkání po sobě nebodovali. Proti klokanům, kteří vsadili na defenzívu, přitom měli šancí více než dost. Deset minut před koncem pak přišel šok, když Bohemians kopali roh, po němž Lehovec volný na zadní tyči nezadržitelně skóroval. „V utkání jsme měli i dobré pasáže, doplácíme ale na nekvalitu ve finální fázi. Některé situace řešíme zbrkle, nebo je zase zbytečně přehráváme a dáváme tak soupeři možnost se na ty situace připravit. Občas máme i smůlu. Podobně jako před týdnem proti Motorletu jsme si nepohlídali ofsajdové postavení a opět nám nebyl uznán gól. Štěstí se od nás v posledních zápasech odklonilo, tak doufám, že v příštím utkání budeme těmi šťastnějšími my,“ zhodnotil duel s rezervou Bohemians písecký trenér Milan Nousek.

Béčko Dynama si v letošním ročníku vede oproti loňsku o poznání lépe. Už teď nastřádalo více bodů než za celou minulou sezonu a sérií tří výher se vyšvihlo na třetí příčku. S bilancí 5 – 1 – 1 je aktuálně nejlepším týmem jarní části. Na Složišti porazilo čtrnáctý  Vltavín těsně 2:1. Budějovičtí z trvalé převahy v prvním dějství vytěžili pouze jeden gól, až v nastavení se prosadil stoper Ondřej Novák. Krátce po pauze zvýšil Tomáš Hák, ale druhý poločas měli více ze hry Pražané, kteří se vlastním Novákovým gólem dostali zpět do hry. Žmolíkovi svěřenci ale náskok udrželi. „Věděli jsme, že přijede soupeř, který disponuje šikovnými hráči. Byli jsme ostražití, protože z vlastních zkušeností víme, že i když je tým v dolní polovině tabulky, může mít velkou kvalitu. A tu Vltavín zvláště ve druhém poločase potvrdil,“ uvedl na klubovém webu kouč Dušan Žmolík.

Na jaře neporažený B-tým Táborska se s Motorletem dlouho nemohl dostat do tempa. „V prvním poločase jsme byli horším týmem, nedokázali jsme si poradit s nasazením Motorletu, byli jsme ve všem druzí. O přestávce jsme udělali změny v sestavě a řekli si, co musíme do druhého poločasu změnit. Vytvořili jsme si díky tomu tři šance, bohužel jsme proměnili pouze jednu,“ sdělil Jihočeskému fotbalu k nedělnímu utkání v Táboře kouč Lukáš Zeman. Deset minut před koncem se prosadil tradiční dodavatel gólů Aleš Nešický, který se trefil potřetí za sebou a celkově na jaře již popáté. Vedení si Táborští nepohlídali a Afričan Amobi (dva góly dal minule Písku) vyrovnal v 90. minutě na konečných 1:1. „Udělali jsme několik drobných chyb. Z toho konce zápasu se musíme poučit a odehrát to s větším klidem,“ posteskl si po zbytečné ztrátě Zeman.

Výsledky jihočeských zástupců ve 22. kole ČFL


FC Písek – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)

Gól: 81. Lehovec. Rozhodčí: Severýn – Švorc, Andras. ŽK: 6:1 (Dohnal, Voráček, Koreš, Bartizal, Sajtl, Pech – Farkaš). Diváků: 455.

Písek: Lerch – Novák, Bartizal, Kašpar, Vokurka (90. Štěch) – Koreš, Pech – Belej, Dohnal (63. Arzberger), Kalousek – Voráček.


SK Dynamo ČB B – Loko Vltavín 2:1 (1:0)

Góly: 45+1. Novák, 50. Hák – 63. vlastní (Novák). Rozhodčí: Glogar – Doubrava, Izugrafov. ŽK: 1:1 (Böhm – Tichý). Diváků: 100.

Dynamo B: Andrew – Němeček (64. Smejkal), Novák, Čoudek, Pařízek – Hák, Malecha, Böhm – Polanský (91. Galovič), Zajíc (64. Bečvář), Mašek (64. Artymovyč). Trenér Žmolík.


FC Táborsko B – FK Motorlet Praha 1:1 (0:0)

Góly: 81. Nešický – 90. Amobi. Rozhodčí: Fencl – Doubrava, Kříž. ŽK: 1:2 (Brabec – Jurčišin, Walter). Diváků: 251.

Táborsko B: Kerl – Šplíchal, Brabec, Kopřiva, Schindler – Schramhauser (15. Javorek), Kopáček (46. Špaček) – Kubovský (70. Drchal), Nešický, Novák (46. Praveček) – Mach (90. Koulousias). Trenér Zeman.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama