Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: V jarní části už není neporaženého týmu, Mirovice a T. Sviny nebodovaly. Olešník smetl Protivín

 
neděle, 14. dubna 2024, 11:53

Jihočeský kraj – Nejvyšší krajská soutěž zakončila druhou třetinu letošního ročníku. V jubilejním 20. kole si Olešník po dvou porážkách zastřílel s Protivínem a v čele s uzdraveným Davidem Lafatou mu uštědřil sedmigólový výprask. Hattricky zaznamenali olešnický Jakub Martinec a Lukáš Wohlgemuth. Poprvé vyšly v jarní části naprázdno Mirovice a T. Sviny. První porážky jim na domácím trávníku připravily Hluboká a Osek, pro který to byla premiérová výhra v letošním roce.

Vedoucí Hluboká zajížděla na obávanou půdu Mirovic, které hrají na jaře ve výborné formě. Domácí tradičně sázeli na své netypické hřiště, na němž se soupeřům nehraje dobře, a spoléhali na podporu svých fanoušků. Hluboké trvalo zhruba půl hodiny, než si na mirovické prostředí zvykla, a posléze udeřila Jakubem Píšou, který ze vzduchu zakončil Kösslův centr a poslal lídra soutěže ve 27. minutě do vedení. Mirovice usilovaly o vyrovnání, v době jejich největšího tlaku ale chybovaly, Michal Viták v šestnáctce fauloval Pecku a hostující Jiří Rubick z penalty zvýšil na 0:2. Pak už to měli domácí složité. Hluboká potvrdila pověst výborně bránícího a vysoce produktivního mužstva. „Vyhrál fotbalovější tým, který potrestal naše chyby,“ zůstal i přes porážku pozitivní trenér Mirovic Michal Čadek.

Roudné doma potvrdilo roli favorita a podle očekávání porazilo doma Dražice 5:0, hosté ale podali sympatický výkon a i za nepříznivého stavu bojovali až do konce. Na Doprastav stadionu čekali domácí fanoušci na úvodní branku téměř půl hodiny. Malše dala do poločasu dva góly zásluhou Lukáše Wohlgemutha, který se trefil ještě v samém závěru utkání a se třemi góly se stal hrdinou zápasu. Několikrát se ale musel činit i domácí brankář Hřebejk, který čelil dvěma samostatným únikům hráčů Dražic. Malšany definitivně uklidnil až gól na 3:0, který vstřelil v 57. minutě z penalty kanonýr Viktor Kadlec. První gól po návratu si pak připsal Ladislav Vávra. „Dražice byly jedním z lepších týmů, které u nás hrály,“ ocenil výkon soupeře trenér Malše Pavel Cepák.

Olešník hostil Protivín, který zvítězil v posledních třech utkáních a minulý týden se zároveň postaral o největší překvapení kola, když doma porazil Roudné. Olešník naopak nezvládl poslední zápasy s hlavními konkurenty Roudným a Hlubokou, v nichž ani jednou neskóroval. V sobotním domácím duelu s Protivínem už ale Olešník nastoupil i s uzdraveným Lafatou a po dvouzápasovém půstu si zase s chutí zastřílel. Už do poločasu stihli domácí nastřílet pět branek, ve druhé půli přidali ještě dvě. Olešník byl od úvodního hvizdu pánem na hřišti a utkání mělo jednoznačný průběh. Zápas se povedl zejména Jakubu Martincovi, který otevřel skóre už po pěti minutách a celkem skóroval třikrát. Internacionál David Lafata dal dva góly, dále se prosadili Tomáš Vrážek s Jakubem Tothem. V 68. minutě byl stav již 7:0 a zbývající minuty se jen dohrávaly. „Výsledek zcela odpovídá dění na hřišti,“ neměl co dodat trenér Protivína Miroslav Říha. „Zápas jsme odehráli velmi dobře a po prvním poločase bylo hotovo,“ poznamenal kouč Olešníka Roman Chlumecký.

Trhové Sviny zastihl začátek jara ve formě a čtyřzápasovou šňůru hodlaly prodloužit v domácím střetnutí s Osekem, který doposud marně čekat na premiérovou výhru. První poločas byli daleko nebezpečnější hosté, svinenská obrana se několikrát ocitla v úzkých a nedokázala si poradit s nebezpečnými brejky Oseka a bratrské duo Říšských se postaralo o poločasový výsledek 0:2. Už po čtvrt hodině otevřel skóre nadvakrát zakončující Jakub Říský, pět minut před přestávkou ztrestal hrubici domácího stopera David Říský. Domácí po přestávce zvedli hlavy, vynutili si převahu a už po osmi minutách je nakopl kontaktním gólem Jiří Macák.  Po hodině hry odčinil zaváhání při druhém gólu stoper Ondřej Hruška a vyrovnal. Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou, v 78. minutě udeřili hosté potřetí, centr Davida Říského přetavil v rozhodující gól Martin Carda. „Za nezměrnou vůli po vítězství chválím celé mužstvo,“ uvedl osecký trenér Jindřich Dejmal.

Rudolfovu se na jaře nedaří a v sobotu odpoledne zavítal do Týna nad Vltavou, který také nemá zrovna oslnivou formu. Oba týmy potřebovaly body jako sůl a spokojenější nakonec mohla být po výhře 3:1 domácí Olympie. Ta od začátku produkovala hezký kombinační fotbal a od 16. minuty zaslouženě vedla po gólu Vladimíra Dobala. Rudolfovu ale k vyrovnání na 1:1 stačil jeden povedený brejk zakončený Martinem Fischerem. Domácí byli jako opaření, na konci poločasu je ale vysvobodil gól na 2:1, který po několika odrazech si dal vlastní sítě brankář Teringl. Ve druhém poločase pak pojistil vedení domácích opět s chutí hrající špílmachr Dobal a Týn už měl zbytek zápasu pod kontrolou. Vítězství Olympie mohlo být i výraznější, neboť domácí čtyřikrát trefili brankovou konstrukci. V domácím dresu naskočil na trávník po dlouhém zranění kolene Tomáš Houska. „Věděli jsme, že soupeř odejde fyzicky a jinak jsme hráli, myslím, hezký fotbal,“ byl spokojený kouč Týna Roman Hřib.

Kvůli rekonstrukci vlastního hřiště hrají fotbalisté Semic své domácí zápasy v azylu a proti Třeboni si vyzkoušeli už třetí hřiště. Díky pěknému počasí mohli Semičtí duel s třeboňskou Jiskrou odehrát na travnaté ploše lehkoatletického stadionu Dukly v Písku. O výsledku se rozhodlo už v prvním poločase. Semice hrály aktivně, Třeboň však byla o poznání efektivnější a během první půle dala dva góly. Gólmana Dvořáčka překonali kapitán Jiskry Jan Matoušek a útočník Martin Průcha. Kromě toho ještě hosté trefili břevno. Druhý poločas už žádnou změnu ve skóre nepřinesl. Domácí pokračovali v nátlakové hře, bojovali, v koncovce jim ale tentokrát štěstí nepřálo. Semice tak poprvé na jaře na „domácím“ hřišti prohrály. „I ve druhém poločase byly šance na obou stranách, ale nepadl už žádný gól a zápas skončil 0:2 v náš prospěch,“ řekl trenér Třeboně Karel Bicenc.

Jankov hostil Milevsko a na lavičce domácího mužstva si odbyl premiéru Martin Kročák, jenž v týdnu ve funkci trenéra vystřídal Ladislava Táborského. Vzduchotechnici začali v Precis aréně, coby velký favorit duelu s posledním Jankovem, poměrně dominantně, ovšem k šancím to dlouho nevedlo. Až ve 23. minutě utekl obraně Filip Hadáček, jenže na Komárka nevyzrál. Do podobné šance se o dvě minuty později dostal Jaroslav Hadáček a ten už si vedl o dost lépe - 0:1. Další velké i menší šance domácí gólman Komárek spolehlivě likvidoval a držel šance Jankova na bodový zisk. Právě zelenobílí čekali na svou velkou šanci a dočkali se v 58. minutě, ovšem tutovku Lovička spálil. V závěru Jankovští vrhli všechny síly do útoku, čehož ve druhé nastavené minutě využil samostatným únikem Viktor Přibyl a upravil na konečných 0:2.

Souboj dvou týmů ze středu tabulky, Strakonic s Třeběticemi, probíhal úvodní půlhodinu volným tempem a s minimem šancí. Obraz hry se výrazněji změnil po vedoucím gólu domácího Dominika Míčky. Po změně stran dostala hra náboj, herně měli více navrch Strakoničtí. Když Karel Krejčí v 62. minutě zařídil dvougólový odstup, vypadalo to na poklidné dohrání zápasu. Junior navíc neproměnil dvě velké šance v rozmezí 71. – 75. minuty. Následně byl vyloučen po druhé žluté kartě strakonický Krejčí a hosté přešli v početní výhodě do ofenzívy. Nováček soutěže ale dokázal korigovat až dvě minuty před koncem Romanem Nehybou, na víc už mu nezbyl čas. Poslední minuty dohrával bez vyloučeného Filipa Nehyby. „Za dnešní výkon se nemusíme vůbec stydět, minimálně bod jsme si zasloužili,“ zmínil třebětický trenér Marek Černoch. „První poločas jsme měli vyhrát větším rozdílem a druhá půle mohla vypadat úplně jinak,“ sdělil Jihočeskému fotbalu domácí kormidelník Přemysl Šroub.

Výsledky 20. kola krajského přeboru


SK Mirovice - TJ Hluboká nad Vltavou 0:2 (0:1)

Góly: 27. Píša, 57. (pen.) Rubick. Rozhodčí: Boček - Nedvěd, Kollmann. ŽK: 3:4 (Císař, Vondrák, M. Viták - Kössl, Rubick, Píša, Kadlec). Diváků: 305.

Malše Roudné - TJ Dražice 5:0 (2:0)

Góly: 28., 44. a 90. (+1) Wohlgemuth, 57. (pen.) Kadlec, 76. Vávra. Rozhodčí: Hrušková - Kaštánek, Smola. ŽK: 3:2 (Míka, Kadlec, Zíka - Hornát, Studenovský). ČK: 0:1 (90. Hornát). Diváků: 200.

Spartak Trhové Sviny - TJ Osek 2:3 (0:2)

Góly: 53. Macák, 66. O. Hruška - 16. J. Říský, 40. D. Říský, 78. Carda. Rozhodčí: Šťastný - Vican, Jelínek. ŽK: 3:3 (O. Hruška, Popovič, V. Hruška - Carda, J. Říský, Florián). Diváků: 80.

FK Olešník - FK Protivín 7:0 (5:0)

Góly: 5., 17. a 68. Martinec, 15. a 44. Lafata, 33. Vrážek, 52. Toth. Rozhodčí: Frček - Brych, Votava. ŽK: 2:1 (Vojta, Nohava - Zeman). Diváků: 160.

FK Olympie Týn n/Vlt. - SK Rudolfov 3:1 (2:1)

Góly: 16. a 63. Dobal, 44. vlastní (Teringl) - 27. Fischer. Rozhodčí: Krčín - Leiš, Dunovský. ŽK: 2:1 (Dobal, Vaníček  - Šindelář). Diváků: 180.

FC AL-KO Semice - TJ Jiskra Třeboň 0:2 (0:2)

Góly: 27. Matoušek, 34. Průcha. Rozhodčí: Ondřej - Němec, Tomaň. ŽK: 3:2 (Holub, Šourek, Blažek - Hromádka, Kubata). Diváků: 100. Hráno v Písku (atletický stadion).

FK Junior Strakonice - FK Sokol Třebětice 2:1 (1:0)

Góly: 35. Míčka, 62. Krejčí - 88. R. Nehyba. Rozhodčí: Votava - Pečenka, Novotný. ŽK: 3:4 (Lízal, Míčka, Krejčí - M. Kelbler, Cech, R. Nehyba, F. Nehyba). ČK: 1:1 (75. Krejčí - 87. F. Nehyba). Diváků: 150.

SK Jankov - FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:1)

Góly: 25. J. Hadáček, 90. (+2) Přibyl. Rozhodčí: Kollmann - Vican, Šťastný. ŽK: 1:1 (Bohoněk - J. Hadáček). Diváků: 100.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Lenka Průchová, Lukáš Hoďánek, Petr Vlasák, SK Jankov
 


 
Reklama