Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FC Silon Táborsko uspěl v bezpečnostní kontrole stadionu

 
středa, 10. dubna 2024, 15:28

Táborsko – V rámci licenčního řízení, jehož součástí je i certifikace pro stadion, klub FC Silon Táborsko splnil bezpečnostní podmínky na jedničku. Bezpečnostní manažer LFA spolu se zástupci Policie ČR hodnotili nový kamerový systém a řídící místnost, sektor pro fanoušky hostí a celkovou bezpečnost na stadionu v Kvapilově ulici. Certifikace pro stadion se vydává každé dva roky.

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo splnit hlavní požadavky bezpečnostního manažera LFA a Policie České republiky, které obě strany vznesly při poslední kontrole v roce 2022. Jednalo se hlavně o vybudování bezpečnostního kamerového systému a řídící místnosti pro bezpečnostní složky během utkání,“ technický ředitel Daniel Kočer.

Nyní stadion Kvapilova splňuje podmínky bezpečnosti pro druhou ligu. Vedení klubu ale zároveň má (při plánované dostavbě tribun) už připraven projekt na rozšíření kamerového systému a celkové zabezpečení stadionu po vzoru první ligy, kde jsou kritéria ohledně bezpečnosti ještě přísnější. „Jedinou připomínkou pro nás tak zůstává zlepšení komfortu a zázemí pro sektor hostujících fanoušků, na což se budeme v nadcházejícím období soustředit. Chtěl bych tímto ještě jednou moc poděkovat městu Tábor, které nám kamerový systém zafinancovalo a umožnilo realizovat,“ uvedl technický ředitel Daniel Kočer.

Zastupitelstvo města Tábora schválilo v říjnu 2023 poskytnutí dotace ve výši 1,143 mil. Kč právě na projekt „Vybudování policejního velínu a kamerového systému na fotbalovém stadionu Kvapilova 3075 Tábor“. 

Klub FC SILON Táborsko si plně uvědomuje význam finanční podpory ze strany města Tábor. „Vážíme si této podpory, které se nám dostává. I díky ní se stále může posouvat vpřed,“ uzavřel Daniel Kočer.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Tisková zpráva | Foto FC SILON Táborsko
 


 
Reklama