Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby v Mladé Vožici patřilo domácím. Hosté z Chýnova završili porážku dvěma vyloučenými

 
pondělí, 8. dubna 2024, 08:35

Mladá Vožice – Chýnovští fotbalisté prohospodařili první poločas a ve velmi sledovaném okresním derby v Mladé Vožici ztratili všechny tři body. K tomu navíc přišli v samém závěru o dva vyloučené hráče.

Před zápasem nejprve na hrací ploše pogratulovalo fotbalové vedení domácích spolu se starostou města Jaroslavem Větrovským dlouholetému mladovožickému funkcionáři Ladislavu Kotkovi k jeho významnému životnímu jubileu - sedmdesátinám.

Utkání mělo patřičnou pikantnost v tom, že domácí fotbalisty od jara vede Pavel Pilík (ještě v loňském roce na podzim trenér Chýnova), který své bývalé svěřence samozřejmě velmi dobře zná.

Lépe začalo hostující mužstvo a již ve 4. min. střílel z dvaceti metrů velmi nebezpečně chýnovský Václav Hruška, ale těsně minul branku Sarvadiho a ve 14. min. jej napodobil i stoper Doubrava, který však zamířil rovněž jen těsně vedle. V 15. min. to zkoušel na druhé straně tvrdě vožický Struska, ale Průša si s jeho pokusem poradil. V 18. min. zahrával chýnovský J. Rabiňák z úhlu trestný kop, jeho střela mířila přesně k bližší tyči domácí branky, ale Sarvadi vytáhl vynikající zákrok a svůj celek podržel.

Ve 21. min. měl po rohovém kopu J. Rabiňáka na hlavě gól chýnovský Václ. Hruška, ale branku opět těsně minul, když se vožický gólman po míči stačil jen ohlédnout. O minutu později obešel chýnovský F. Zadražil i Sarvadiho, ale z úhlu vystřelil velmi slabě a dobíhající vožický obránce ještě stačil míč z prázdné branky vykopnout do bezpečí.

Ve 33. min. dali poprvé výrazně o sobě vědět i domácí, když po signálu po rohovém kopu střílel z výborné pozice mladý R. Želivský, ale branku Průši přestřelil. I když více šancí měli v první půli určitě chýnovští fotbalisté a častěji měli také míč na svých kopačkách, tak do šaten odcházely oba dva celky za bezbrankového stavu, s kterým byli více spokojeni domácí fotbalisté.

Druhý poločas začal ve 47. min. pohotovou hlavičkou Václ. Hrušky. V 52. min. unikl chýnovské obraně Štěpán Kukla a Průša zabránil brance jen odvážným skokem pod nohy. V 54. min. se však již skóre poprvé měnilo, když po rohovém kopu domácích se nejlépe před brankou Průši zorientoval Tomáš Kukla a z otočky nezadržitelně skóroval, 1:0. A o tři minuty bylo pro hostující celek ještě hůře, když po velké chybě Pajera postupoval na Průšu Robin Želivský a z ostrého úhlu zvýšil na 2:0.

Domácí celek byl zákonitě na koni a opaření hosté byli viditelně zaskočeni. Trenér Holub sáhl k několika střídáním, ale ani to již alespoň k jednomu bodu nevedlo. Chýnovští si v závěru sice ještě vypracovali dvě velmi dobré příležitosti, ale ani M. Rabiňák, ani Jan Hruška výborného Sarvadiho z gólových pozic nedokázali překonat. Podařilo se to až v 89. min. Michalu Rabiňákovi, který po výborné přihrávce hlavou od Václ. Hrušky utekl domácí obraně a snížil na konečných 2:1.

V nastaveném čase se pak ještě děly věci… Na hrací plochu pronikly vypjaté emoce a hlavní rozhodčí Písek, kterému se zápas příliš nevydařil, ukázal červené karty chýnovským hráčům Václ. Hruškovi a Hladíkovi a hosté tak dohrávali poslední minuty pouze o devíti.

Hodnocení trenéra Pavla Pilíka (Ml. Vožice): „Byl to zápas, co fotbal přináší. Soustředil jsem se pouze na náš tým a hráče jsem se snažil na chýnovský celek co nejlépe připravit. Dostali ode mě informace, protože samozřejmě chýnovský celek velmi dobře znám z mého tříletého trenérského působení v Chýnově. Máme rezervy, chyběla mi větší fotbalovost, ale s nasazením a s bojovností jsem spokojen. Oba góly jsme vstřelili po našem výborném presování a za stavu 2:0 jsme pak hráli, co jsme potřebovali. Závěr zápasu se odehrával zbytečně v emocích, ale to nechci komentovat. Tři body proti výbornému soupeři si ale hodně cením.“

Hodnocení trenéra Josefa Holuba (Chýnov): „Celý první poločas jsme měli jasně pod kontrolou a z našich tří nebo čtyř gólových šancí jsme měli alespoň jednu proměnit ve vedoucí gól! O naší prohře pak rozhodl druhý poločas, kde jsme udělali individuální chyby a to nás stálo ztrátu všech tří bodů. K závěru se nebudu vyjadřovat, ale hráče jsem v týdnu upozorňoval, ať se nenechají ve vypjatém zápase vykartovat…, protože nás ještě čeká řada důležitých zápasů. Soupeři gratuluji k vítězství.“

Sokol Mladá Vožice – FC Chýnov 2:1 (0:0)

Góly: 54. T. Kukla, 57. Želivský – 89. M. Rabiňák. Rozhodčí: Písek - Ondřej, Kotnauer. ŽK: 5:3 (R. Želivský, T. Kukla, Št. Kukla, Šlejmar, Němeček - Václ. Hruška, Mareš, Doubrava). ČK: 0:2 (90. Václ. Hruška, 92. Hladík). Diváků: 110.

Ml. Vožice: Sarvadi – Srulevych (84. M. Želivský), P. Kukla, Šlejmar, Větrovský - Pisařík, Struska, Št. Kukla, Svatek (53. Dvořák) - T. Kukla (79. Syrovátka), R. Želivský (67. Němeček). Trenér Pilík.

Chýnov: Průša – Pajer (70. Mládek), Doubrava, Rytíř (76. Široký), J. Rabiňák – Mareš, Petrů (57. Hladík), Václ. Hruška, Štrouf (76. J. Hruška) – M. Rabiňák, F. Zadražil. Trenér Holub.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Sokol Mladá Vožice
 


 
Reklama