Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 18. kola krajského přeboru

 
středa, 3. dubna 2024, 10:43

Jihočeský kraj - Velikonoční 18. kolo krajského přeboru bylo rozprostřeno do tří dnů. Už v pátek se hrál šlágr v Olešníku, který doma podlehl efektivnímu Roudnému. Program uzavřelo nedělní derby Na Křemelce, kde Junior Strakonice přehrál Osek 3:1. Sledujeme pozorně i dění v divizi, kde se Český Krumlov konečně odlepil ode dna tabulky. Pokud by se Slavoj zachránil, znamenalo by to, že z krajského přeboru sestoupí pouze jeden tým. Momentálně by to byly Semice, ty ale na jaře vyhrály už druhý zápas a dávají jasně najevo, že černého Petra si ve svých rukou nechat nehodlají.

SK Mirovice - Jiskra Třeboň 2:1 (1:0)

Góly: 2. Král, 74. J. Štochl - 76. Vrána. Rozhodčí: Dunovský – Frček, Hanzlíková. ŽK: 4:2 (Dolejš, Císař, J. Viták, Převrátil – Hromádka, Zavadil). ČK: 0:1 (90. Schneider). Diváků: 200.

Mirovice: Vlas - J. Viták, Kocourek, J. Štochl, Mařík - M. Viták (46. J. Převrátil), R. Převrátil, Císař, Král - Dolejš, Vondrák (80. Mašek). Trenér M. Čadek.

Třeboň: Kopecký - Tůma (76. Vranovský), Pánek, Zavadil, Andres (62. Schneider) - Kubata, Bicenc, Hromádka, Vrána - Radosta, Průcha (69. Bouška). Trenér Bicenc st.

Nejlepší hráči: J. Štochl, Dolejš – nehlášeni.

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Po přípravě, která proběhla bez zranění, řešíme každý týden úbytek hráčů, a to přímo ze základní  sestavy. Tentokrát chyběli tři. Bohužel se to přeneslo i do naší hry, ale kluci, co nastoupili, utkání odbojovali a to doslova.  Třeboň byla herně lepší, ale bránu trefila jen dvakrát, z toho byl jednou gól. My dali břevno, měli jsme nebezpečné standardky a góly jsme dali dva. Dost nám pomohlo naše hřiště a hojná účast diváků, na které jsme doma zvyklí. Tentokrát nám v obou poločasech nechybělo nasazení. Za vítězství jsme velmi rádi.“ 

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Z Mirovic jsem odjížděl s rozporuplnými pocity a nechal jsem si čas na hodnocení utkání. Po zhlédnutí záznamu, jsem dospěl k tomuto závěru. Toto utkání bych nazval popravou fotbalu. Začněme od začátku. Sice jsme vystřelili první na bránu Hromádkou, ale z výkopu a po prohraném souboji ve středu hřiště daly Mirovice první gól. To co se ale dělo potom, je hodně k zamyšlení. Výkonem hlavního rozhodčího a jeho asistenta jsme se vrátili o deset let zpět. Ve 4. minutě faul zezadu na stojnou nohu hráčem číslo 6 bez karty, v 9. minutě kungfu zákrok kopačkou do obličeje hráčem číslo 27 byl na jasnou červenou. Neodpískané penalty ve 32. minutě na Hromádku, ve 41. minutě byl výsledkem podražení Zavadila ve vápně odkop od branky, tudíž hrál poslední míč. Další a další zákroky, které nebyly potrestány. Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním otočit výsledek. Bohužel, hrát proti čtrnácti nám nevyšlo. Byl uznán gól, který viděla jenom asistentka rozhodčího, ta ale neviděla zákroky na penaltu deset metrů před sebou. Viděla však ze špatného postavení v nepřehledné situaci na třicet metrů gól. Hned po gólu jsme změnili rozestavení na tři stopery. Vrhli jsme se do útoku a vstřelili kontaktní gól, kterému předcházely opět fauly bez výhody rozhodčího. Jsem u týmu druhou sezónu a tento zápas byl pro nás nejhorší zkušeností. Jsem rád, že naše mužstvo se obrovsky herně posunulo, ale rozhodčí se vrací k praktikám, které tu nechceme. Za výkon svého mužstva jsem spokojený, ale za to, co muselo protrpět, jsem zklamaný. Odvážíme si nespravedlivou prohru, pohmožděné kotníky, slabý otřes mozku po vyšetření v nemocnici a hodně šrámů, které rozhodčí Mirovicím dovolil. Prohru dokážeme unést, ale z tohoto zápasu cítíme velkou nespravedlnost. Bylo by dobré slyšet také hodnocení rozhodčích na kameru, jak zvládli utkání. Byl to špatný výkon zkušeného rozhodčího, nebo to bylo cílené?“


FK Olešník - Malše Roudné 0:3 (0:3)

Góly: 8. Míka, 17. Kadlec, 31. Navrátil. Rozhodčí: Šťastný – Boček, Kollmann. ŽK: 1:3 (Szó – Vogl, Kadlec, Vařil). Diváků: 450.

Olešník: Tomášek - Vrážek, Nohava, Kalášek, Turek (73. Knietel) – Martinec (62. Pavlík), Vojta, Szó (78. Heller), Tlapa – Řepa (73. A. Píša), Beko (73. J. Píša). Trenér Chlumecký.

Roudné: Hřebejk – Zíka (19. Navrátil), Malý, Zachař, Vogl – Šrámek (86. Michálek), Míka, Patrik Vařil (54. Wohlgemuth), Vávra – Kadlec (78. Markytán), Vlk (82. Pavel Vařil). Trenér Cepák st.

Nejlepší hráči: Szó – celý tým.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Zápas s Roudným se mi hodnotí těžko. My jsme hráli a oni dávali góly. Měli jsme čtyři, možná pět vyložených šancí, ale gól jsme nedali. Roudné proměnilo všechny tři své brejky. Druhý poločas už jsme neměli do ofenzívy takovou sílu a Roudné  další branky přidat nechtělo. Výsledek asi úplně neodpovídá průběhu zápasu, ale to je fotbal. Rozhodla efektivita hostů v zakončení. Je třeba makat dál.“

Pavel Cepák (trenér Roudné): „Věděli jsme, že Olešník má sílu v ofenzivě a celý týden jsme se na to připravovali tak, abychom tady uspěli. To se nám hlavně v prvním poločase podařilo, přestože domácí vstoupili do utkání lépe, byli aktivnější a vytvořili si gólovou šanci. My jsme ale vzápětí dali vedoucí gól a další dva jsme přidali z brejků. Za první poločas jsme si výhru zasloužili, protože jsme byli efektivnější než domácí.“


TJ Hluboká n. Vlt. – FK Sokol Třebětice 2:0 (0:0)

Góly: 86. Tauber, 90. (+2) Pilný. Rozhodčí: Kaštánek – Pravda, Smola. ŽK: 2:2 (Rubick, Tauber – Habr, Švarc). Diváků: 150.

Hluboká: Konečný – Krejčí, Antoš, Kössl, Škoda – Píša (84. Pilný), Rubick, Pecka, Tauber, Hrachovec (77. Dědina) – Křiváček ml. (81. Křiváček st.). Trenér R. Otepka.

Třebětice: Pokorný – Novák, O. Černoch, Trávníček, V. Švarc – Habr – P. Švarc, R. Nehyba, F. Nehyba, Solař (84. Gall) – M. Kelbler. Trenér M. Černoch.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým.

Rudolf Otepka (trenér Hluboké): „Je bezprostředně po zápase a ještě jsem plný emocí. Představu jsme měli samozřejmě trochu jinou, bohužel naším menším zapálením v prvním poločase jsme soupeři zvedli sebevědomí. Třebětice s námi sehrály vyrovnanou partii a o výsledek jsme se museli strachovat až do našeho druhého gólu. Máme za sebou dva psychicky náročné zápasy. Dostali jsme se pod určitý tlak, protože jsme vedoucím celkem tabulky a hráči vnímají svou pozici. O to víc si možná budeme cenit tohoto vítězství v konečném účtování. Musím říct, že raději bych byl na hřišti než mimo něj, protože jsem emotivní člověk a emoce potřebuji ze sebe dostat. V určitých fázích byl zápas infarktový.“   

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Hráli jsme na hřišti lídra tabulky a tomu jsme přizpůsobili taktiku. Kluky musím pochválit, protože ji plnili po celý zápas. Soupeře jsme až na jednu výjimku v prvním poločase prakticky nepustili do šance. Jinak jsme se odvážili i k nějakým brejkovým situacím, které nám vycházely. Z brejků se rodily standardní situace, z nichž jsme byli nebezpeční. Druhá půlka nabídla stejný obrázek, Hluboká byla kvalitní na míči, my jsme ale plnili, co jsme si řekli. Rozhodla jedna chybička vzadu a nádherná střela z pětadvaceti metrů. Nemáme ani jeden bod, i když jsme si ho jednoznačně zasloužili. Ke konci jsme vrhli všechny síly do útoku, měli jsme dvě šance, trefili jsme tyč, takže to mohlo dopadnout i jinak. Vyhrála ale Hluboká, my se však nemáme za co stydět.“


 FC AL-KO Semice – SK Rudolfov 3:0 (2:0)

Góly: 37. Hrala, 39. Veleman (pen.), 70. Zborník. Rozhodčí: Frček – Dunovský, Pravda. ŽK: 1:1 (P. Valach – Havel). Diváků: 60.

Semice: Lukeš - Listopad, Holub, Hrdlička – Micka (79. P. Valach), J. Keclík, Zborník, Šourek (46. Sádlo) – Blažek (23. Veleman), Hrala (71. M. Valach), P. Keclík (82. Řezáč). Trenér Nousek.

Rudolfov: Keřka – Dvořák (46. Toman), Novotný, Tyrpák – Sládek (54. Havel), Šindelář, Boček, Pouzar (46. Mrkáček), Bláha (68. Hajný) – Fischer, Tlamsa (68. Vejvar). Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Zborník – nikdo

Marcel Nousek (trenér Semic): „Utkání se nám povedlo, a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Prvních dvacet minut jsme se trochu hledali, ale postupně jsme zvyšovali tempo a začali jsme soupeře přehrávat. Před koncem prvního poločasu jsme dokázali vstřelit dvě branky, což nás uklidnilo. Ve druhém poločase jsme si vytvářeli dostatek příležitostí k dalším trefám, ale naše zakončení nebylo tak dobré. To prolomil až Zborník, který upravil skóre na 3:0. Jsou to pro nás velice důležité body a jsme rádi, že jsme utkání zvládli vítězně.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Semice nám předvedly, jak se bojuje o body a jejich vítězství je naprosto zasloužené. My jsme jim k tomu bohužel výrazně pomohli, protože z naší strany to byl vysloveně mizerný a alibistický výkon, za celý zápas jsme nedokázali vystřelit na bránu. Soupeř gólově trestal naše chyby a během zápasu si vytvořil řadu dalších šancí. Nebudu se vymlouvat, ale v naší situaci se ukazuje, že absence tří hráčů základní sestavy je pro nás v současné době téměř neřešitelná. Nicméně v pátek přijedou Trhové Sviny, které ještě na jaře neprohrály, a já věřím, že předvedeme úplně jiný výkon a zápas zvládneme.“


SK Jankov – FK Protivín 1:3 (0:1)

Góly: 60. Hanzlík (pen.) – 67. a 79. Říha, 21. Petr. Rozhodčí: Votava – Pečenka, Leiš. ŽK: 6:0 (Honner 2, Borovka, Votava, Kočer, Bürger). ČK: 1:0 (37. Honner). Diváků: 148.

Jankov: Skála – Jirkovský, Honner, Kočí, Borovka – Kočer (79. Vokurka), Votava, Bohoněk, Hanzlík, Hüttner (88. Hütter) – Točík (88. Sklář). Trenér Táborský.

Protivín: V. Pícha - Kulík, J. Vorel, Zach (84. Sháněl), Nedvěd - Zeman (46. Daniel Bečvář), Abatawa Leroy, David Bečvář, Petr (70. Hodinka), Hrachovec – Martin Říha (82. Polanský). Trenér Miroslav Říha. 

Nejlepší hráči: Skála - nikdo.

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Představoval jsem si zápas jinak. Tentokrát jsme se konečně sešli a byli jsme skoro kompletní, Protivín ale hrál dobře a zaslouženě vyhrál. Po odchodu Pavla Hájka jsme méně nebezpeční a naši hru výrazně ovlivnilo i brzké vyloučení našeho hráče ve 36. minutě. Dostali jsme gól, ale ve druhém poločase jsme dokázali vyrovnat. Ke konci jsme ovšem znovu inkasovali a už jsme neměli sílu na obrat. Je to velká škoda, myslel jsem si, že s Protivínem bychom mohli brát nějaké body. Musíme se z toho oklepat, protože teď jedeme do Dražic a tam nás čeká velmi důležitý zápas. Pokud nebudeme bodovat s týmy, které jsou v tabulce kolem nás, bude to špatné.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Samozřejmě jsem rád, že jsme v důležitém zápase zvítězili, ale s předvedenou hrou a průběhem zápasu spokojený vůbec nejsem. Do zápasu jsme vstoupili dobře, vypracovali si spoustu šancí, ale bohužel jsme proměnili v první části pouze jedinou. Ve druhém poločase jsme dále zahazovali gólové šance a v důsledku toho se na naše kopačky začala vkrádat nervozita. Korunou všeho byla darovaná penalta domácím, kteří po hodině hry vyrovnali na 1:1. Naštěstí se nám podařilo strhnout vítězství dvěma góly na naši stranu. Mrzí mě, že naše slabá produktivita devalvuje výkon celého týmu.“


FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Dražice 3:1 (1:1)

Góly: 22. a 90. (+1) Štos, 90. (+3) J. Hudeček – 1. Běhoun. Rozhodčí: Němec – Kaštánek, Smola. ŽK: 1:2 (Gutwirth – D. Štecher, Tůma). Diváků: 250.

Týn: Kubík – Mravec, Gutwirth, Maxa, Meidl – Hudeček, Procházka (56. Gondek), Dobal, Stoklasa (72. Ullrich), Podhradský – Štos. Trenér Hřib.

Dražice: Počinek - Sváček, Veselý, D. Štecher, Bareš (76. Jakub Stuchlík) - Studenovský, Hornát - J. Štecher, Mareš, Tůma (88. Páša) – Běhoun. Trenér Kučera.

Nejlepší hráči: Maxa, Štos – Počinek, Běhoun.

Roman Hřib (trenér Týna): „Nám se vstup do zápasu nepovedl a od druhé minuty jsme po centru do vápna a důrazu Běhouna prohrávali 0:1. Chvíli nám trvalo, než jsme si uvědomili, že je dost času, ale zkoušeli jsme hledat okénka do soupeřovy obrany. To se povedlo po krásném centru Mravce, na který si naběhl Štos a hlavou srovnal stav. Ve druhé půli už to byla z naší strany přehlídka akcí a zakončení, které jsme ve finální fázi špatně řešili. Ale byla to akce za akcí do zakončení a měli jsme velký tlak. Vedoucí gól padl na konci zápasu po nádherné kombinační akci Dobala, který se narážečkami dostal až do vápna, kde byl faulován, a kopali jsme penaltu. Ani tu však Meidl neproměnil, ale dobíhající Štos doklepl na 2:1. Hned poté se rozhodl potvrdit skóre ještě Hudeček (v zápise chybně Podhradský) a prošel celé hřiště a zakončil na konečných 3:1. Splnili jsme povinnost a vyhráli jsme. Mám radost z toho, jak zápasy zvládáme kondičně.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Po delší době jsme v utkání šli brzy do vedení, když se dostal míč k Běhounovi a ten prostřelil vše před sebou. Do poločasu domácí vyrovnali po centru ze strany, když jsme na malém vápně nechali volného hráče. Většinu druhého poločasu byli domácí aktivnější, ale nedokázali se prosadit v koncovce a překonat výborného Počinka. Bohužel jsme opět nezvládli úplný závěr utkání a vrcholem toho byla odpískaná penalta po předešlém faulu na našeho hráče.“


TJ Spartak Trhové Sviny – FC ZVVZ Milevsko 3:1 (2:0)

Góly: 38. L. Gažák, 44. Macák, 47. J. Gažák. Rozhodčí: Krčín – Nedvěd, Jelínek. ŽK: 2:1 (Šafránek, J. Gažák – Petřík). Diváků: 80.

T. Sviny: K. Brůha - Chromčák, Hruška, Šafránek, Kodras – Novák (25.Tůma, 46. J. Gažák), D. Brůha, Horelica, Macák (90. Vrábek) – Kolář (8. L. Gažák), Tomek. Trenér Písko.

Milevsko: Michal Hejl – Martin Hejl (46. Hušek), Marvan (46. Kortan), Vakoč, F. Hadáček – Volf, Bártík – Souček, Kálal (46. Přibyl), Petřík – J. Hadáček (71. Baštýř). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Macák – nikdo.

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Zápas jsme zvládli takticky dobře, vše, co jsme si v kabině řekli, jsme plnili. Milevsko jako vždy hrálo kombinačně dobře, ale my jsme ho do větších šancí nepustili. Velké problémy hostující obraně dělal Jiří Macák, který na první gól nahrál Lukáši Gažákovi a sám druhý přidal. Čekali jsme nápor ve druhé půli, ale ve 47. minutě napřáhl z vápna Jan Gažák a zápas rozhodl. Milevsko stačilo ještě snížit v 80. minutě, ale do dalších šancí jsme soupeře nepustili.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Opět se v dalším zápase ukazuje, že začínáme prvních patnáct až dvacet minut dobře, vytváříme si šance, které neproměníme, a poté se dostáváme do křeče. K tomu inkasujeme velmi laciné góly. Naše hra pak končí v poslední třetině, kde nám chybí sebevědomí pro průnik do vápna, souboje jeden na jednoho a míče jen obehráváme. Aktuálně je to z naší strany křeč.“


FK Junior Strakonice – TJ Osek 3:1 (1:0)

Góly: 53. a 54. Krejčí, 39. Zahrádka - 63. Hoch. Rozhodčí: Boček - Šťastný, Vican. ŽK: 2:2 (Váchal, Míčka - Kuneš, Němeček). ČK: 0:1 (70. Kuneš). Diváků: 280.

Strakonice: Winter - Kubeš, Fajtl, Legdan, Smola - Janoch, Zahrádka – Váchal (77. Prajzler), Míčka (85. Pomej), Bílý (88. Máška) – Krejčí (90. Stöger). Trenér Šroub.

Osek: Pokorný – Němeček (76. Zelenka), Kuneš, Matěj Čapek, Brabec (66. Carda) - Hoch, Martin Čapek (87. Florián), Zhyhora (55. Balogh), D. Říský - Hosnedl, J. Říský. Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: Winter, Krejčí, celý tým – Hoch.

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Vyhráli jsme derby s Osekem a jsme nadmíru spokojeni. Začátek byl vyrovnaný, ale postupem času jsme začali být nebezpečnější my. Osek hrozil tradičně standardními situacemi a dlouhými nákopy. My jsme byli fotbalovější a vytvářeli si šance. Po pěkné akci jsme šli do vedení zásluhou Zahrádky po přesném pasu Bílého. Váchal nastřelil tyč a nás podržel skvěle chytající Winter po střele z dálky. Do druhé půle jsme vletěli jako uragán a dvěma góly Krejčího jsme rozhodli zápas. Osek snížil tečovanou střelou zpoza vápna a tutovku chytil znovu Winter. Závěr jsme si pohlídali a vítězství mohlo být i výraznější. Měli jsme i řadu šancí na pojistku. Naprosto zasloužené vítězství a hráče mohu jenom pochválit.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseku): „Mužstvo zbytečně prohrálo utkání, protože stejně jako v předchozím utkání s Mirovicemi propadlo po taktické stránce a během dvou minut obdrželo dvě branky, čímž jsme výrazně pomohli soupeři. Místo možných tří bodů z tří odehraných utkání máme pouze jeden bod, a to i přesto, že zejména v zápasech na Hluboké a s Mirovicemi jsme se o body připravili sami zbytečnými chybami. Tým nastoupil v sestavě, která nebyla vzhledem k zdravotnímu stavu taková, jakou bychom si představovali.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama