Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov nezužitkoval dlouhou přesilovku. Lišov si odvezl bod

 
pondělí, 1. dubna 2024, 07:23

Chýnovští fotbalisté nepotvrdili tři body z venku s Loko ČB a na domácím hřišti uhráli s obětavě hrajícím celkem z Lišova jen bezbrankovou remízu.

Před začátkem utkání nejprve uctili všichni na fotbalovém stadiónu v Chýnově minutou ticha památku velké chýnovské fotbalové legendy pana Josefa Macháčka, který zemřel začátkem března tohoto roku.

Domácí začali na tradičně opět skvěle připravené hrací ploše náporem a již ve 4. min. se dostal do slibného úniku F. Zadražil, ale svoji přihrávkou nenašel v pokutovém území žádného adresáta. V 9. min. pak došlo k důležité události v zápase – unikajícího domácího M. Rabiňáka srazil likvidačním zákrokem lišovský Burda a rozhodčí Hrušková mu ukázala žlutou kartu. Po zhlédnutí krvavého zranění lýtka domácího útočníka pak změnila po krátké chvíli své rozhodnutí a udělila Burdovi červenou.

O chvilku později zahrával trestný kop ze 30 metrů domácí stoper Doubrava, gólman Dejčmar jeho tvrdou střelu jen s obtížemi vyrazil před sebe, ale nikdo z domácích jej nedokázal dorazit do odkryté branky. Ve 23. min. již zvedali domácí fandové na tribuně ruce, když střela F. Zadražila po krásné akci Mareše s Pajerem skončila jen na břevně za již překonaným brankářem.

Hosté se převážně jen bránili, ale ve 38. min. zahrávali trestný kop J. Kándlem, míč se dostal k P. Kándlovi, jehož střelu na poslední chvíli zablokoval domácí Doubrava. Závěr poločasu si již hosté pohlídali a tak odcházela obě dvě mužstva do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase domácí celek prakticky celých 45 minut dobýval lišovskou obranu, ale do vyložených gólových příležitostí se nedostávali a co prošlo na branku, to někdy i se štěstím pochytal výborný gólman hostů Dejčmar. V 59. min. míč poskakoval v malém vápně hostů, ale ani dorážky Mareše nebo střídajícího Petrů si cestu do sítě nenašly, neboť se jen odrážely od obětavě bránících lišovských hráčů.

V 61. min. však mohlo uhodit po úniku Kyriána i na druhé straně, ale jeho lob domácí brankář Průša dokázal zlikvidovat. Zajímavá situace se zrodila v 65. min., kdy nejprve po střetu M. Rabiňáka v pokutovém území s jedním z lišovských obránců, ukázala hlavní rozhodčí na značku pokutového kopu, ale po domluvě s AR 1 své rozhodnutí asi po minutě změnila a udělila chýnovskému útočníkovi ŽK za simulování…

V 71. min. měl gól na hlavě po rohovém kopu J. Rabiňáka domácí Václav Hruška, ale branku těsně minul. V 84. min. zahrozili ale opět hosté, kdy se dostal do úniku střídající Fiktus, ale jeho šanci zneškodnil výborný Průša. Rozhodnutí měl na kopačce v 86. min. domácí J. Rabiňák, mířil přesně za levou tyč Dejčmarovy branky, ale ten vytasil zákrok zápasu a gólovou střelu zázračně vyrazil na rohový kop.

V nastaveném čase ještě zatrnulo domácím příznivcům, když se po chybě Doubravy řítil z úhlu na Průšu lišovský střelec Pechoč, střelu však na poslední chvíli zablokoval vracející se Rytíř. V 94. min. pak sudí Hrušková, která se svého úkolu hlavní rozhodčí zhostila velmi dobře, utkání ukončila a hosté se radovali ze získaného bodu na cizím hřišti, přestože hráli 80. minut oslabeni o jednoho hráče…

Hodnocení trenéra Chýnova Josefa Holuba: „Zápas ovlivnilo brzké vyloučení lišovského hráče, po něm se hosté zatáhli a my jsme se, i přes několik gólových šancí, nedokázali bohužel ani jednou střelecky prosadit, protože v koncovce jsme selhali. Bylo to o jedné brance,  kdybychom ji dali, tak jsme brali tři body. Ale nakonec jsme mohli v samém závěru i inkasovat… A dnes nám nepomohla ke zlepšení produktivity ve druhé půli, na rozdíl od zápasu před týdnem na Loko ČB, ani střídání.“

Hodnocení trenéra Lišova Jiřího Benedy: „Sehráli jsme v Chýnově hodně těžký zápas, navíc jsme od 10. minuty hráli jen o deseti. Hráče chválím za dobré a obětavé bránění, dobře jsme dostupovali domácí. Měli jsme i patřičné štěstí, protože nám pomohlo také dvakrát břevno. Z horké chýnovské půdy vezeme jeden bod a jsme za to rádi. A musím také vyzdvihnout krásný trávník na chýnovském stadiónu.“

FC Chýnov - SK Lišov 0:0  

Rozhodčí: Hrušková - Trkovský, Braťka. ŽK: 5:2 (Václ. Hruška, Rytíř, Doubrava, Vl. Hruška, M. Rabiňák - Shýbal, Šachl). ČK: 0:1 (9. Burda). Rohy: 12:3. Diváků: 110. 

Chýnov: Průša – Pajer (46. Petrů), Doubrava, Rytíř, J. Rabiňák –  Vl. Hruška (59. Široký), Václ. Hruška, Štrouf (76. J. Hruška), Mareš – F. Zadražil, M. Rabiňák (70. Mládek).  Trenér Holub.

Lišov: Dejčmar – Mandík, J. Kándl, Burda, Šachl - Shýbal, Průša (68. Červenka), Bouchal, Pechoč – Kyrián (89. Pivoňka). P. Kándl (73. Fiktus).  Trenér Beneda.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama