Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hráči Dynama nenašli protizbraň na chodící sparťany. Padli po špatném zásahu Janáčka

 
neděle, 31. března 2024, 22:26

České Budějovice – Jihočechům by se hodil v záchranářském snažení alespoň bod. Neměli k němu v duelu s úřadujícím mistrem daleko, nenašli však účinnou protizbraň na soupeře, který dával přednost chůzi před během a svým výkonem rozhodně neoslnil vyprodané tribuny Střeleckého ostrova.

Nicméně Pražané dospěli k předpokládanému vítězství a vrátili se do čela prvoligové tabulky, zatímco Dynamo zůstalo přikované ke dnu se ztrátou jednoho bodu na Karvinou a dvou bodů na Zlín. V příštím kole vyrazí do Pardubic, na které ztrácí osm bodů.

V základní sestavě domácích se poprvé objevil krajní obránce Matěj Madleňák. Již v 5. minutě vyslal Patrik Hellebrand na branku hájenou Peterem Jensenem utěšenou střelu, mířil však vedle pravé tyče. Ani z dalších náznaků černobílí nevytěžili žádné překvapení. Naopak hosté v 17. minutě otevřeli skóre a ukázalo se, že zároveň stanovili konečný výsledek.

Veljko Birmančević ze svojí pravé strany pronikl do pokutového území a levačkou vypálil k zadní tyči. Střela byla dobře mířená, ale ne příliš tvrdá. Budějovický gólman Martin Janáček přesto nešikovně propustil míč z rukou a rozvlnila se síť. „My snad nemůžeme dostat normální gól,“ postěžoval si trenérský asistent Jiří Kladrubský.

Sparta od té chvíle kontrolovala zápas, ale hráči v rudých dresech se příliš nenutili do pohybu. Podrželi si míč a pokud se k němu dostali černobílí, většinou rozbili jejich akci v zárodku. V závěru poločasu hlavičkoval budějovický stoper Florent Poulolo pod břevno, ale Jensen vypíchl balon na roh, z něhož se nic neurodilo. Na protější straně Jan Kuchta zleva pálil do boční sítě.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po změně stran. Ke gólu měl znenadání blízko Zdeněk Ondrášek, jenže po chybě bránících sparťanů netrefil míč. Do velké šance se dostal z brejku Birmančevič, ale zvolil komplikované řešení a vybíhající Janáček vyrazil jeho střelecký pokus. Potom si dvě příležitosti vypracovali Jihočeši, pokaždé se však vystřelený balon odrazil od protihráče.

Dynamo vložilo všechny síly do závěru, částečně zatlačilo Spartu, nezrodila se však žádná gólová situace. Blízko snad byl po Čermákově akci kapitán Ondrášek, jenže hlavičkoval vedle. Potvrdit výsledek mohl v 89. minutě Jan Kuchta, který u odkryté levé tyče trestuhodně přestřelil. „Kdyby nás Sparta vymíchala, nemohli bychom říct nic. Vzhledem k průběhu utkání je ale hrozná škoda, že jsme nebodovali. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a na rychlé brejky. Bohužel, nevyřešili jsme žádný,“ litoval Kladrubský. 

SK Dynamo Č. Budějovice – AC Sparta Praha 0:1 (0:1)

Gól: 17. Birmančević. Rozhodčí: Machálek – Caletka, Antoníček. ŽK: 0:1 (28. Zelený). Diváků: 6 681 (vyprodáno).

SK Dynamo: Janáček – Sladký, Králik, Poulolo, Madleňák (89. Tranziska) – Suchan, Čermák (90. Havel), Hellebrand – Skalák (66. Šigut), Ondrášek, Alli. Trenér Jiří Lerch.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama