Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Náhradníci táhli Soběslav k obratu s Tachovem, Hradečtí nezvládli závěr v Komárově

 
neděle, 31. března 2024, 16:07

Čechy – Krumlovští si předehráli vítězný duel v M. Lázních již v pátek, jihočeské trio v sobotu odehrálo zápasy se třemi různými výsledky. Porážku a zcela zbytečnou utržil J. Hradec v Komárově, když o desíti obdržel v nastavení dva góly. Soběslav dlouho nemohla najít recept na obranu šesnáctého Tachova, převahu zúročila až na konci domácího střetnutí. Katovice prodloužily jarní neporazitelnost o další kolo. S ambiciózním Sokolovem sice ztratily vedení 2:0, ale i nerozhodný výsledek se proti tak silnému soupeři počítá.

Na zápas s Komárovem hradečtí fotbalisté dlouho nezapomenou. Ještě v 90. minutě drželi stav 2:2, ale po závěrečném hvizdu odcházeli ze hřiště s dvougólovou porážkou. „Pro nás je to nešťastný výsledek. Zápas byl vyrovnaný, vytvořili jsme si víc šancí, bohužel s jejich proměňováním jsme byli na štíru. Rozhodlo se až v úplném závěru,“ kroutil hlavou po první jarní porážce kormidelník Roman Lukáč. Na bleskový gól Středočechů odpověděl vyrovnáním Michal Mischnik. Deset minut před koncem srovnal podruhé nejlepší divizní kanonýr Filip Votava. „Podařilo se nám vyrovnat, pak jsme šli ale přísně do deseti a zbytek zápasu se dohrával v emocích. I v oslabení jsme měli stoprocentní šanci, nicméně jsme ji nevyužili, a naopak soupeř nám dal z protiútoku gól. Tento moment utkání rozhodl,“ popsal klíčové momenty Lukáč. Komárov oplatil J. Hradci podzimní porážku 2:3.

Druhý Sokolov byl v Dudák aréně na pokraji první jarní porážky. Po půl hodině prohrával s Katovicemi o dva góly. Nejprve Kadulův trestný kop dorazil z úhlu kapitán Vladimír Uher a nedůraz sokolovské obrany potrestal pohotovou střelou Michal Požárek. „Bylo to těžké utkání. My jsme to čekali, protože Sokolov má vynikající mužstvo, takže jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého,“ uvědomoval si kvalitu soupeře katovický trenér Luboš Vašica. „Bohužel, soupeř tři minuty před přestávkou krásnou střelou snížil. Druhý poločas jsme ubojovali. Sokolov tlačil, absolvovali jsme spoustu vzdušných soubojů a prakticky jsme ten zápas dohráli na morálku. Toho si strašně moc vážím, a myslím si, že ten bod se Sokolovem pro nás bude hodně cenný,“ řekl po remíze 2:2, kterou sledovalo 365 diváků, Vašica. Otava zajíždí v nadcházejícím kole k derby do Soběslavi, kde bude hájit jarní neporazitelnost.

Soběslav musela už od páté minuty dohánět manko v domácím střetnutí s aktuálně posledním Tachovem. A dlouho se jí to nedařilo. „Bylo to nesmírně náročné utkání, výkonnost Tachova neodpovídala jeho postavení v tabulce,“ líčil kouč Spartaku Radek Hajič. „Vstup do zápasu se nám vůbec nepovedl. Strašně dlouho jsme se z toho nemohli dostat a náš výkon byl utrápený. Tachov bojoval, rval se a my jsme nedokázali dotáhnout několik slibných akcí,“ řekl k první půli. Po obrátce přidali spartakovci na aktivitě a odměna přišla po hodině a povedené střele Jana Pavlíka. V 86. minutě Macák ideálně „namazal“ Marku Coufalovi a tomu stačilo jen nastavit nohu. „Do druhé půle jsme udělali nějaké změny a podařilo se nám zápas otočit. Za tři body jsme moc rádi. Byly vydřené. Zápas rozhodli střídající hráči, ať už to byl Coufal nebo Macák,“ uvedl Hajič, jehož potěšil návrat uzdraveného Petra Bouchala na hřiště.

Výsledky jihočeských zástupců v 20. kole divize A


FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Slavoj Český Krumlov 1:2 (0:1)

Góly: 79. vlastní (M. Švec) – 7. a 65. Bauer. Rozhodčí: Říha – Pena, Špindlerová. ŽK: 3:3 (Drahorád 2, Pěček – Matějček, Polanský, Beránek). ČK: 2:1 (81. Zach, 95. Drahorád – 87. Parakhnenko). Diváků: 168. Předehráno v pátek. Více zde.

Č. Krumlov: Beránek – Š. Šindelář, Kabele, M. Švec, Trapl – Parakhnenko, Gelnar, Matějček (92. T. Šindelář), O. Matuška, Bauer (68. Lach) – Polanský (94. J. Matuška). Trenér Šváb.


FK Komárov – FK Jindřichův Hradec 4:2 (1:1)

Góly: 23. M. Mischnik, 80. Votava. Rozhodčí: Šiška – Kastl, Šlajs. ŽK: 2:3 (Lang, Marek Nedvěd – Licehamr, Žilák, Plucar). ČK: 0:1 (84. Madar). Diváků: 205.

J. Hradec: Vondrák – Licehamr, Plucar (66. Madar), Rejthar, Hauser – Waník, Rezek, R. Mischnik, M. Mischnik, Didek (66. Žilák) – Votava. Trenér Lukáč.


FK Spartak Soběslav – FK Tachov 2:1 (0:1)

Góly: 65. Pavlík, 84. Coufal - 5. Bulaiev. Rozhodčí: Štěrba – Štípek, Zima. ŽK: 2:3 (Dumbrovský, Coufal – Semenov, Pavlas, Landrgott). Diváků: 210.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Zeman, Boháč – Pavlík (73. Bouchal), Kubart (73. Račák), Pravda (58. Macák), Dumbrovský, Boucník – Vaněk, Hájek (80. Coufal). Trenéři Hajič a Florián.


SK Otava Katovice – FK Baník Sokolov 2:2 (2:1)

Góly: 26. Uher, 33. Požárek - 42. Rmoutil, 66. Kýček. Rozhodčí: Dimitrov - Tupý, Izugrafov. ŽK: 3:1 (L. Bálek, Kadula, Sládek - Schulz). Diváků: 365.

Katovice: Provazník – Sigmund, Kotrba, Brabec, Motl (86. Souhrada) – Vonášek, L. Bálek, Kadula (80. J. Štěch), Uher, D. Bálek – Požárek (91. Sládek). Trenér Vašica.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama