Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

ČFL: Béčko Dynama si poradilo s posledním, Písek už do třetice nezvítězil

 
sobota, 30. března 2024, 10:46, aktualizováno 31. března 2024, 13:46

Písek/Č. Budějovice – Na páteční státní svátek si předehrávala dvojice Písek a Dynamo B domácí utkání 20. kola České fotbalové ligy. Písek za umělého osvětlení nenavázal na předchozí výsledky a s béčkem Dukly poprvé na hlavním stadionu prohrál. Posílená juniorka černobílých zvládla duel s posledním Kr. Dvorem, připsala si sedmou domácí výhru a stále se drží v popředí soutěže. B-tým Táborska hostil v neděli na táborské Svépomoci K. Vary a bezpečně zvítězil 4:0.

Remízový král jako první dobyl trávník hlavního stadionu u Otavy. Písek poprvé inkasoval už v 10. minutě po trestného kopu Lehkého, který pak nastřelil hlavou tyč. Hned po přestávce se Lehký opět prosadil a gólem z penalty za faul ve vápně zvýšil na 0:2 pro Duklu. Písek nasadil do druhé půlky navrátilce Kalouska a usiloval o vstřelení kontaktní branky, která by zápas zdramatizovala. Velkou šanci měl v závěru, ale vzápětí byl vyloučen kapitán Písku Běloušek a bylo po nadějích. „První poločas byl z naší strany hrozivý. Brzy jsme inkasovali a dostali tím soupeře do hry. Druhá polovina už byla lepší, tlačili jsme se do zakončení, dostali jsme se i do dobrých příležitostí, bohužel nám tam ale nic nespadlo. Byl to těžký zápas, Dukla byla lepším týmem a zaslouženě vyhrála,“ uznal písecký kouč Milan Nousek.

Béčko Dynama potvrdilo na Složišti roli favorita, výhra s posledním Královým Dvorem se nerodila lehce. Trenér Žmolík měl k dispozici rekonvalescenty A-týmu Havla, Hubínka a Zajíce. A byl to právě stoper Lukáš Havel, který hlavou po rohu otevřel skóre. „Cábelíci“ odpověděli zakrátko proměněnou penaltou Kabeleho. Vedení vrátil domácím kapitán Jan Malecha výstavní ranou z voleje. Kvalita hry po přestávce upadla. Na další změnu stavu došlo až v nastavení, kdy z vlastní poloviny dovezl míč do prázdné branky Tuguldur Gantogtokh. „Výsledkově dopadl zápas výborně a výborný byl hlavně v prvním poločase i herně, kdy nám vycházelo všechno. Dostali jsme sice vyrovnávací gól ze zbytečné penalty, ale dokázali jít znovu do vedení. Další šance jsme do přestávky nezužitkovali a druhý poločas už se mi tolik nelíbil. Možná na nás dolehla tíha důležitosti zápasu,“ uvedl po vítězství 3:1 Dušan Žmolík.

Béčku Táborska se daří a na Svépomoci body nerozdává. Platilo i v nedělním střetnutí s K. Vary. Svěřenci Lukáše Zemana potvrdili formu z posledních zápasů a po dvaceti minutách vedli po gólech pendlů exbudějovického Pavla Osmančíka a Luboše Tusjaka 2:0. Kapitán Aleš Nešický v 74. minutě korunoval výborný výkon třetí brankou z trestného kopu, když překvapil brankáře Solohu. Příležitost dostalo na závěrečnou čtvrthodinu trio náhradníků a v první minutě nastavení uzavřel střelecký účet právě čerstvý benjamínek Tomáš Drchal, jenž střelou do prázdné branky potrestal další zaváhání karlovarské jedničky. Táborští poskočili v tabulce do klidného středu a společně se stoprocentní rezervou Slavie Praha (skóre 17:0) zůstávají v odvetách bez porážky. „Zápas jsme rozhodli v prvním poločase. Kolem dvacáté minuty jsme dali dva góly a měli už vše pod kontrolou,“ řekl táborský trenér Lukáš Zeman.

Výsledky jihočeských zástupců ve 20. kole ČFL


SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Králův Dvůr 3:1 (2:1)

Góly: 11. Havel, 28. Malecha, 90. (+1) Gantogtokh – 14. (pen.) Kabele. Rozhodčí: Havlík – Lovětínský, Janíček. ŽK: 1:1 (J. Zíka – 30. Kabele). Diváků: 134.

Dynamo B: Andrew – Pařízek (69. Mašek), Havel, Němeček, Faltus – Hubínek (46. Böhm), Hák (91. Loužecký), Malecha – Zajíc (46. Gantogtokh), Bečvář, Šimoník. Trenér Žmolík.


FC Písek – FK Dukla Praha B 0:2 (0:1)

Góly: 10. a 51. (pen.) Lehký. Rozhodčí: Fencl – Langmajer, Mazanec. ŽK: 4:4 (Arzberger, Baďura, Vokurka, Voráček – Krenciv, Ulman, Štefan, Uhlíř). ČK: 1:0 (87. Běloušek). Diváků: 350.

Písek: Lerch – Novák, Bartizal, Běloušek, Vokurka – Baďura (60. Kohout), Koreš (72. Pech), Dohnal (85. Kašpar) – Belej (72. Kašpírek), Voráček, Arzberger (46. Kalousek). Trenér Nousek.


FC Silon Táborsko B – FC Slavia Karlovy Vary 4:0 (2:0)

Góly: 17. Osmančík, 23. Tusjak, 74. Nešický, 90. (+1) Drchal. Rozhodčí: Vojtěch – Vít, Arnošt. ŽK: 1:1 (Kopáček – 37. Žilák). Diváků: 255.

Táborsko B: Kerl – Šplíchal, Brabec, Schindler, Tusjak – Schramhauser, Kopáček (80. Špaček) – Osmančík (80. Praveček), Nešický, M. Novák (80. Drchal) – Kubovský (62. Koulousias). Trenér Zeman.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama