Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Č. Krumlov podruhé za sebou naplno bodoval a odlepil se ode dna tabulky

 
sobota, 30. března 2024, 07:41

Mariánské Lázně – Málokdo tomu věřil. Krumlovští fotbalisté setřásli únavu po čtyřhodinové cestě autobusem a po výborném výkonu vydřeli proti M. Lázním cennou výhru 2:1. Co je ale nejdůležitější – slavojáci po velmi dlouhé době opustili chvost tabulky a se ziskem 15 bodů nyní okupují 14. příčku. Za sebou nechávají Klatovy s Tachovem.

Na Velký pátek si svěřenci Zdeňka Švába odvezli díky vydařenému začátku a dvěma brankám exvětřínského Radka Bauera cennou výhru z Mariánských Lázní. Na vítězství měli velký podíl i zaskakující mladíci v základní sestavě. O čisté konto připravil výborně chytajícího brankáře Beránka smolným „vlastencem“ obránce M. Švec, od něhož se odrazil vyražený míč přímo do branky.

V nervózním závěru střetnutí na hřišti U Ferdinandova pramene se třikrát červenalo. Rozhodčí vyloučil dva domácí hráče a krumlovského Parakhnenka, který bude v příštím utkání se Sokolovem chybět.

Slavoj získal v odvetách téměř stejný počet bodů jako za celý podzim a odlepil se z úplného divizního dna. Naopak Mariánky, které prošly v zimě velkou obměnou, jsou v krizi. V jarní části získaly jediný bod.

„Spokojeni jsme se ziskem bodů i s tím, jak jsme zápas odmakali. Nehráli jsme na krásu, ale hráli jsme účelně. Opět jsme se museli vypořádat se zdravotními trablemi, potíže nedovolily nastoupit Kordíkovi a do hry tak šli dva dorostenci, přesto jsme to zvládli nádherně. Kdybychom ve dvacáté minutě vedli 3:0, asi by se nikdo nedivil, protože kromě gólu jsme měli další dvě nebo tři tutové šance, které jsme nevyužili. Mohli jsme rozhodnout brzy, ale takový fotbal bývá. Makali jsme dál a po čtyřhodinové cestě jsme se vraceli se třemi body, což je paráda a jsme strašně spokojení,“ hodnotil po daleké cestě trenér Zdeněk Šváb.

FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Slavoj Český Krumlov 1:2 (0:1)

Góly: 79. vlastní (M. Švec) – 7. a 65. Bauer. Rozhodčí: Říha – Pena, Špindlerová. ŽK: 3:3 (Drahorád 2, Pěček – Matějček, Polanský, Beránek). ČK: 2:1 (81. Zach, 95. Drahorád – 87. Parakhnenko). Diváků: 168.

Č. Krumlov: Beránek – Š. Šindelář, Kabele, M. Švec, Trapl – Parakhnenko, Gelnar, Matějček (92. T. Šindelář), O. Matuška, Bauer (68. Lach) – Polanský (94. J. Matuška). Trenér Šváb.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein
 


 
Reklama