Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů ze 17. kola krajského přeboru

 
středa, 27. března 2024, 09:52

Jihočeský kraj – V 17. kole krajského přeboru se žádné velké překvapení nekonalo. Zvláštní pozornost byla upřena k šlágru v Třeboni, kam přijel vedoucí celek tabulky Hluboká. Třeboň rozhodla dvěma góly v závěru o svém vítězství. V domácím týmu se výborně zapsal Vojtěch Bouška. Za Jiskru nastoupil vůbec poprvé a po minutě na hřišti přidal pojistku na výhře Třeboně. Olešník vyhrál v Třeběticích, kterým se vstup do jara nepovedl, a na vedoucí Hlubokou ztrácí už jen tři body. Rekordní výsledek se zrodil v Roudném, kde domácí Malše rozstřílela Jankov 8:0.

SK Rudolfov – FK Junior Strakonice 1:1 (1:1)

Góly: 3. Legdan – 8. Sládek. Rozhodčí: Brych – Kaštánek, Pravda. ŽK: 2:0 (Pouzar, Tyrpák). Diváci: 70.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný, Hajný – Prokeš, Boček, Šindelář, Pouzar, Peiger – Tlamsa (73. Toman), Sládek (78. Buchal). Trenér Nárovec.

Strakonice: Kozlík - Kubeš, Fajtl, Legdan, Smola - Janoch, Zahrádka – Váchal (84. Stöger), Míčka (82. Pomej), Bílý (92. Zvonek) – Krejčí (89. Máška). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Peiger, Hajný - Legdan, Janoch, Zahrádka.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Strakonice do zápasu vstoupily velmi sebevědomě a už ve druhé minutě se po standardní situaci ujaly vedení. My jsme dokázali velmi rychle odpovědět, když se po hezké kombinační akci prosadil Tlamsa. V prvním poločase byl soupeř o něco lepší, měl i více šancí, ale do přestávky už se stav nezměnil. Druhý poločas už byl víceméně v naší režii. Strakonice se zatáhly a spoléhaly především na brejky, navíc zhruba od 70. minuty mi připadalo, že jim dochází síly. Šance byly na obou stranách, bylo to otevřené až do konce. V poslední minutě jsme mohli rozhodnout, ale Peiger své sólo neproměnil a z následné přihrávky střídající Buchal přestřelil odkrytou bránu. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ztráta dvou bodů v domácím zápase nás mrzí, ale vzhledem k průběhu celého zápasu je remíza z mého pohledu spravedlivá.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Z Rudolfova vezeme bod a jsme spokojeni. Byl to zápas dvou odlišných poločasů. V prvním jsme se dostali do vedení zásluhou Legdana po standardce už ve druhé minutě. Domácí vyrovnali v 7. minutě a tím se zrodil konečný výsledek. V prvním poločase jsme hráli opravdu dobře. Byli jsme lepší na balonu a vytvářeli jsme si šance. Rudolfov, který na nás vyrukoval i se zkušenými Pouzarem a Šindelářem, hrozil jako obvykle skvělými standardkami a dlouhými auty. Šance byly na naší straně a je škoda, že jsme nešli do vedení. Druhá půle začala náporem domácích. Byli jsme více zataženi a hrozili jsme z brejkových situací. Mohli jsme vyhrát, ale i prohrát. Bylo to o jednom gólu. Remízu bereme a jedeme dál.“


FC ZVVZ Milevsko – FC AL-KO Semice 1:0 (0:0)

Góly: 90. J. Hadáček. Rozhodčí: Dunovský – Frček, Němec. ŽK: 4:2 (Volf, Pich, Přibyl, Hadáček – Šourek, Micka). Diváci: 100.

Milevsko: Michal Hejl - Vakoč, Marvan, Pich – Přibyl (46. Petřík), Hušek (73. Kálal), Volf (58. Bártík), F. Hadáček – Kortan (70. Martin Hejl), Souček – J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Semice: Lukeš – Listopad (46. Valach), Holub, Hrdlička - Micka, J. Keclík, Zborník, Šourek - Blažek, Hrala, P. Keclík. Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Souček, J. Hadáček, Marvan, Vakoč – Blažek.

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „S výsledkem a třemi body jsme spokojení rozhodně víc než s předvedenou hrou. Po celý zápas nám vázla kombinace a ztráceli jsme míč po chybách v rozehrávce. Kvůli tomu jsme se nedostali do tempa a na předvedené hře to bylo znát. Utkání jsme začali v rozestavení 3-4-2-1, ale mezi řadami jsme měli velké rozestupy a nedařilo se nám zakládání akcí, jak jsme si představovali. Náš přechod byl celkově dost kostrbatý a hosty jsme rozhodně středem hřiště nepřehrávali. Po změně na čtyři obránce se zakládání zlepšilo, ale pořád to bylo hodně málo. V závěru to byla z naší strany při některých situacích už křeč. Posledním centrem do vápna jsme zápas zlomili na naši stranu.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Ve střetnutí v Milevsku jsme opět chtěli získat nějaké body a málem se nám to podařilo. Velice vyrovnaný první poločas přinesl velkou šanci pro našeho Pavla Keclíka, ale tu vychytal brankář Milevska. V druhé polovině jsme nezačali špatně, ale postupně nám docházely síly a v posledních třiceti minutách už Milevsko dominovalo. Když nás v největší šanci Milevska podržel skvělým zákrokem Lukeš, zdálo se, že bod je nadosah. Bohužel, je to fotbal a v poslední minutě nastavení jsme inkasovali. Výkon hráčů hodnotím velmi pozitivně a je jen škoda, že odjíždíme bez bodu.“


TJ Dražice – Spartak Trhové Sviny 1:1 (0:0)

Góly: 78. Hornát – 90. (+1) Tomek. Rozhodčí: Kaštánek – Brych, Pravda. ŽK: 2:5 (J. Štecher, Mareš – Hruška, D. Brůha, Kolář, Šafránek, Pavel). Diváci: 100.

Dražice: Žák (46. Počinek) - Sváček, D. Štecher, Hornát, Bareš – Fulei (22. Jakub Stuchlík), Studenovský (86. Böhm), J. Štecher, Tůma, Mareš – Běhoun (73. Turek). Trenér Kučera.

Trhové Sviny: K. Brůha - Chromčák, Hruška (63. Tůma), Šafránek, Kodras (46. Novák) - D. Brůha, Zítek (73. Pavel), Horelica, Macák - Kolář, Tomek. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: Hornát, D. Štecher - D. Brůha.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V prvním domácím utkání jsme chtěli bodovat a snažili jsme se hned od začátku proto udělat maximum. Měli jsme několik brejkových situací, ale nedokázali jsme je proměnit v gól. Podobně na tom byl i hostující tým a tak první část skončila remízou. V bojovném výkonu jsme pokračovali i ve druhém poločase a prosadit se nám povedlo až v závěru po trestném kopu, kdy míč dorazil do sítě Hornát. Radost ze tří bodů nám hosté zkazili Tomkem, který vstřelil gól v nastaveném čase z rohového kopu.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Nám se zápas nepovedl. Nedostali jsme se do hry tak, jak jsme chtěli. Dražice hrozily ze standardních situací a z jedné daly v 78. minutě gól. Nakonec jsme za bod rádi, když  v 91. minutě vyrovnal Tomek.“


FK Protivín – FK Olympie Týn n./Vlt. 2:0 (1:0)

Góly: 19. a 77. Martin Říha. Rozhodčí: Vican – Pečenka, Šťastný. ŽK: 1:2 (Zeman – Dobal, Podhradský). ČK: 0:1 (43. Brom). Diváci: 150.

Protivín: V. Pícha - Kulík (88. Sháněl), J. Vorel, Zach, Nedvěd - Abatawa Leroy - Zeman (81. Hodinka), D. Bečvář, Petr, Hrachovec (72. Polanský) – Martin Říha. Trenér Miroslav Říha.

Týn: Kubík - Brom, Gutwirth, Maxa, Meidl – Hudeček (46. Šálený), Vaníček (73. Procházka), Dobal, Stoklasa (84. Ullrich), Podhradský – Štos (84. Kadlec). Trenér Hřib.

Nejlepší hráči: celý tým - Dobal.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Na kvalitě zápasu se projevila jeho důležitost. Začátek patřil spíše hostům, ale do vyložené šance se nedostali a nám se v 19. minutě povedlo jít do vedení po individuální akci Martiny Říhy. Poté se hra vyrovnala a odvíjela se převážně mezi šestnáctkami bez zajímavých momentů. Důležitý moment nastal před půlí, kdy Říha vypíchl chybujícímu hostujícímu hráči míč, ten ho následně fauloval a byl vyloučen. Ve druhém poločase jsme i přes početní převahu chtěli vycházet ze zabezpečené obrany a počkat si na svoji příležitost. Obě mužstva si vytvořila pouze pár standardních situací, ale štěstí se tentokráte přiklonilo na naši stranu a v 77. minutě jsme po rohovém kopu přidali druhou branku. Dnes jsme podali zodpovědný, kolektivní výkon a zaslouženě jsme vyhráli.“

Roman Hřib (trenér Týna): „Zápas začal v naší režii, byli jsme na balonu a prvních dvacet minut jsme měli dobré kombinační pasáže, ze kterých jsme se dostali do dvou zakončení. Pak přišel rychlý brejk domácích, Martin Říha šel na naše dva zkušené stopery a tady jsme propadli. Obránci proběhli a prohrávali jsme 1:0. Pak byla dvacetiminutová fáze, kdy jsme chtěli srovnat, ale byli jsme strašně uspěchaní a netrpěliví, situace jsme řešili uspěchaně. Při kombinaci stoperů si dal špatný dlouhý dotek Joska Brom, útočník mu balon ukopl k postranní čáře, ale náš stoper fauloval a bylo to vyhodnoceno přísně červenou kartou.  Do druhé půle jsme museli střídat Hudečka, který dostal loktem, a bylo mu špatně. Ve druhém poločase jsme i v deseti byli na balonu, soupeř nás nechal hrát, ale v oslabení nám chyběla finální fáze. Ke konci jsme dostali ze standardní situace gól na 2:0. My jsme pak měli taky jedno zakončení ze standardky Maxou, ale mířilo doprostřed brány. Prohráli jsme druhý zápas, navíc s červenou kartou a ke konci se nám zranil nový hráč. Naše postavení není dobré a musíme se z toho dostat.“


Malše Roudné – SK Jankov 8:0 (4:0)

Góly: 4. a 24. Kadlec, 28. a 50. Míka, 20. Šrámek, 54. vlastní (Lovička), 64. Vařil, 72. Vlk (pen.). Rozhodčí: Votava – Mráz, Kovařík. ŽK: 0:2 (Bohoněk, Honner). Diváci: 150.

Roudné: Hřebejk – Malý, D. Cepák, Zíka, Vogl – Vávra (59. Navrátil), Vařil (66. Wohlgemuth), Míka, Šrámek – Vlk, Kadlec (59. Zachař). Trenér P. Cepák.

Jankov: Skála – Lovička, Honner, Kočí, Jirkovský – Hütter (66. Sklář), Hüttner, Bohoněk, Vokurka (75. Stráda), Borovka – Kočer. Trenér Táborský.

Nejlepší hráči: celý tým, Kadlec, Míka - nikdo.

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Udělali jsme nějaké změny v rozestavení a utkání jsme zvládli. Zapojili jsme uzdraveného Míku, Vávru jsme přesunuli na kraj zálohy a ve stoperské dvojici hrál Dominik Cepák. Začali jsme velice dobře, už ve čtvrté minutě dal Kadlec krásnou střelou zpoza vápna na 1:0. Šrámek vzápětí zvýšil na 2:0 a od té chvíle jsme měli utkání pod kontrolou. Do poločasu jsme přidali ještě dva góly, třetí dal Viktor Kadlec a na 4:0 zvyšoval z trestného kopu Míka. Jankov si nevypracoval jedinou šanci a my jsme dominovali. Když jsme ve druhém poločase přidali pátý gól, hosté se úplně zhroutili. Režírovali jsme hru a soupeř nekladl odpor.“

Ladislav Táborský (trenér Jankova): "Věděli jsme, že jdeme na silného soupeře, bohužel jsme se ale nesešli v optimální sestavě. Chyběli nám čtyři stěžejní hráči a bylo mi jasné, že to budeme mít těžké. To se také potvrdilo, i když dva nebo tři góly jsme soupeři darovali po našich chybách. Roudné bylo nad naše síly. Našim hráčům ale nemůžu nic vytknout, naopak jsem rád, že kluci z béčka s námi do Roudného jeli. Na tréninku jsme si vše vyříkali, a doufám, že dojde ke zlepšení, protože takhle by to dál nešlo. Neříkám, že v nejsilnější sestavě bychom vyhráli, určitě bychom ale Roudné potrápili mnohem víc. Takhle to byla ostuda, zároveň ale musím uznat, že Roudné má výborný manšaft, možná nejlepší v kraji."


FK Sokol Třebětice – FK Olešník 1:3 (0:1)

Góly: 88. D. Kelbler – 37. Řepa, 62. Szó (pen.), 79. Kalášek. Rozhodčí: Nedvěd – Kollmann, Ovčáček. ŽK: 3:1 (R. Nehyba, V. Švarc, Cech – Beko). Diváci: 390.

Třebětice: Zejda - V. Švarc, Trávníček, Černoch (83. Tříletý), Novák - Habr - F. Nehyba, R. Nehyba, Solař, M. Kelbler - Cech (75. D. Kelbler). Trenér Černoch.

Olešník: Tomášek – Vrážek (87. Turek), Nohava, Kalášek, Tlapa – Toth (70. Beko), Szó, Vojta, Martinec (81. Pavlík) – Lafata (33. Miklík), Řepa (84. Knietel). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: R. Nehyba – Vrážek.

Marek Černoch (trenér Třebětic): „V dalším kole jsme se utkali s Olešníkem, který byl jasným favoritem tohoto utkání. Musím říci, že se hrál velmi zajímavý fotbal před skvělou kulisou a přispěly k tomu oba dva týmy. Musím naše kluky pochválit, bojovali, makali, a i když to na body nestačilo, určitě zanechali velmi dobrý dojem. Olešník byl velmi kvalitním protivníkem, měl herní převahu a roli favorita potvrdil.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Jeli jsme do Třebětic s respektem, ale odehráli jsme zápas velmi dobře a zaslouženě jsme vyhráli. Škoda obdržené branky, která byla zbytečná.“


TJ Osek – SK Mirovice 3:3 (2:1)

Góly: 17. a 84. (pen.) J. Říský, 7. Hosnedl – 14. a 48. M. Štochl, 50. Císař. Rozhodčí: Novotný – Pečenka, Hrušková. ŽK: 0:2 (Mařík, Císař). Diváci: 220.

Osek: Pokorný – Matěj Čapek, Gondek (83. Zelenka), D. Říský, Martin Čapek – Brabec, Němeček, Hoch, Hosnedl – J. Říský, Zyhora. Trenér Dejmal.

Mirovice: Vlas – Mařík, J. Štochl, Kocourek, M. Viták - Dolejš, R. Převrátil, Husar, F. Čadek (35. Císař), Vondrák (70. Král) – M. Štochl. Trenér M. Čadek.

Nejlepší hráči: Hosnedl – celý tým.

Jindřich Dejmal (trenér Oseku): „Utkání jsme velice dobře rozehráli. Brzy jsme se dostali do vedení 1:0 po přesné přihrávce Hocha Hosnedlovi, který pak po individuální akci vstřelil gól. Zdálo se, že utkání se bude hrát pod naší taktovkou. Opak byl ale pravdou. Zkušený soupeř, který má ve svém středu tři hráče, kteří prošli první ligou (bratři Štochlové a Dolejš), brzy po našem zaváhání vyrovnal. Naši hráči naladěni velmi dobrým výkonem na Hluboké šli dál za svým cílem a Jakub Říský po přihrávce Brabce vstřelil druhou branku. Po přestávce se ale projevil náš problém rychlé koncentrace v začátcích poločasů a soupeř nás v rozmezí asi pěti minut potrestal vstřelením dvou gólů a dostal se do vedení. Kluci ale nepřestali bojovat a šli si za svým cílem v tomto utkání, to znamená neprohrát. Do konce utkání si vytvořili převahu, která vyústila vstřelením branky z pokutového kopu, kdy hráč soupeře zahrál v pokutovém území rukou před zraky rozhodčího. Na penaltu byli určeni dva hráči. Jedním z nich byl Jakub Říský, který se tohoto úkolu ujal a vyrovnal. Bodovat jsme si za předvedený výkon zasloužili. Nebýt té nešťastné pětiminutovky ze začátku druhého poločasu, mohli jsme i vyhrát. Velice nás to mrzí, jelikož soupeř si již žádnou brankovou příležitost nevytvořil. Za předvedený výkon a příkladnou bojovnost chválím celé mužstvo.“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Utkání jsme rozehráli velmi zle. Už po několika okamžicích bylo patrné, že přechod na přírodní trávu nás zastihne v nesnázích. Dostali jsme góly po věcech, na které jsme měli být připraveni. Bohužel jsme byli bez pohybu a tak nějak jsme čekali, co se bude dít. Dokázali jsme zareagovat pouze na první branku. O půli na hřiště přišly jiné Mirovice a jsem za to hrozně rád. Během pěti minut jsme zápas otočili. Trochu jsme přestali být aktivní a šest minut před koncem přišel trest v podobě penalty. Jestli byla přísná nebo ne, od toho jsou na hřišti jiní. Obě strany mohly strhnout vítězství na svou stranu. Asi spravedlivá dělba bodů a pro nás dobrý bod z venku.“


TJ Jiskra Třeboň – TJ Hluboká nad Vltavou 2:0 (0:0)

Góly: 83. Hromádka, 90. (+5) Bouška. Rozhodčí: Boček – Krčín, Vejčík. ŽK: 2:3 (Průcha, Zavadil – Rubick, Píša, Křiváček). Diváci: 220.

Třeboň: Kopecký - Tůma, Zavadil (72. Vranovský), Andres, Pánek - Kubata, Bicenc, Hromádka, Vrána - Radosta, Průcha (92. Bouška). Trenér Bicenc.

Hluboká: Konečný - Škoda (88. Křiváček st.), Otepka, Antoš, Kössl - Píša, Rubick, Pecka (65. Sypal), Tauber, Kadlec (72. Hrachovec) - Křiváček ml. (90. Pilný). Trenér Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým – Rubick.

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Nechtěli jsme nechat nic náhodě a poučeni z podzimního vzájemného utkání jsme začali aktivně. Naopak mě překvapila Hluboká, která hrála v bloku a čekala na nás. V prvních minutách jsme si vytvořili dvě velké šance, ale netrefili branku. Soupeř kvalitně bránil a hrál na rychlé brejky. Velkou šanci jít do vedení měla Hluboká, kdy po faulu byl nařízený pokutový kop, naštěstí pro nás ho Pecka neproměnil. V druhém poločase jsme byli ještě odvážnější a více pronikali obranou Hluboké. Dočkali jsme se v 83. minutě po dorážce Hromádky. Poté soupeř otevřel hru ve snaze vstřelit vyrovnávací gól. My jsme však využili situace a přidali druhou branku naším novým hráčem Vojtou Bouškou. Po minutě strávené na hřišti je to jeho premiérový gól za Třeboň. Jsme šťastní za vítězství. Obrana s brankářem Kopeckým má opět čisté konto. V útoku jsme byli trpěliví a z několika šancí se povedly dvě proměnit. Chválím celý tým za výborný výkon a bojovnost až dokonce zápasu.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Celkově se odehrálo utkání s minimem šancí na obou stranách. První poločas vyzněl lépe pro nás, kdy jsme směrem dopředu měli několik slibných příležitostí. Z jedné takové vyplynul pokutový kop, který jsme bohužel neproměnili. Druhé dějství vyznělo o něco lépe pro domácí. Hra se odehrávala spíše mezi šestnáctkami, a když se pomalu začínalo schylovat k bezbrankové remíze, tak jsme lacině inkasovali. V závěru jsme zkusili hrát na maximální riziko vzadu, ale nějaký souvislejší tlak jsme si nevytvořili. Naopak jsme do otevřené obrany obdrželi druhou branku.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Miroslav Jánský
 


 
Reklama