Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třeboň získala skalp Hluboké, na první body stále čeká trio Týn, Jankov a Třebětice

 
neděle, 24. března 2024, 20:39

Jihočeský kraj – Lídr Hluboká našel v sedmnáctém střetnutí sezony prvního přemožitele. Stala se jím čtvrtá Třeboň, která dvěma góly v závěru oplatila soupeři podzimní porážku 2:3. Kanonádu spustilo v okresním derby Roudné, naivní obraně Jankova nadělilo rekordních osm gólů. Olešník si u nováčka Třebětic připsal další vítězství a stáhl náskok vedoucího týmu na pouhé tři body. Dražice a Osek neudržely slibná vedení a musely se spokojit jen se ziskem bodu.

Úvod duelu mezi Rudolfovem a Strakonicemi sliboval, že diváci by mohli v tomto souboji vidět hodně gólů. Během úvodních osmi minut padly dvě branky. Už ve třetí minutě dal po rohu vedoucí gól Strakonic Stanislav Legdan. O pět minut později vyrovnal domácí Marek Sládek na 1:1. To však bylo všechno, střelecké manévry tím skončily, i když o šance nouze nebyla. Víc příležitostí ke skórování měli hosté ze Strakonic, Rudolfov ale hrozil zejména ze standardních situací a dlouhých autů. Vyhrát mohly oba týmy. „Bylo to o jednom gólu. Remízu bereme a jedeme dál,“ řekl k zápasu trenér Strakonic Přemysl Šroub.

V Protivíně, kam přijel Týn nad Vltavou, padl první gól v 19. minutě, který dal po pěkné individuální akci domácí Martin Říha. Zápas ovlivnila červená karta pro obránce Olympie Josefa Broma z konce prvního poločasu. Protivín už hosty do šance nepustil a svou výhru ještě třináct minut před koncem pojistil Martinem Říhou. „Jsem rád, že jsme konečně vyhráli, protože jsme to potřebovali jako sůl,“ ulevilo se protivínskému trenérovi Miroslavu Říhovi. „Body nemáme žádné, k tomu jsme přišli o dva zraněné hráče a jednoho vyloučeného. To je špatné,“ smutnil po druhé jarní porážce trenér Týna Roman Hřib.

V okresním derby přehrálo Milevsko poslední Semice těsným výsledkem 1:0. Domácímu favoritovi se hra příliš nedařila a pomalu se schylovalo k překvapení. Už to vypadalo, že hosté uloví v boji o záchranu další velice cenný bod, zvenku by byl vůbec první, ale poslední centr do vápna hostí a povedená koncovka Jaroslava Hadáčka vynesla vzduchotechnikům tři body. „Po celý zápas nám vázla kombinace a v závěru už to byla křeč,“ nenašel kromě výhry mnoho pozitiv milevský trenér Tomáš Smrčina. Kouč změnil v průběhu utkání rozestavení, k razantnímu zlepšení ale nedošlo. Favorita spasila až šťastná trefa na konci utkání.

Dražice sehrály s Trhovými Sviny vyrovnaný první poločas. V první půli domácí nedotáhli do úspěšného konce několik slibných brejků, horší pro ně ale bylo, že pro zranění odstoupil jeden z jejich nejofenzivnějších fotbalistů Arsen Fulei. Boj o každý metr hřiště pokračoval i po přestávce. V 78. minutě se podařilo Dražicím po standardní situaci skórovat, když se prosadil Ondřej Hornát. Spartakovci se dostávali na domácí polovinu sporadicky, ale ke konci zápasu se dostali k zahrávání dvou rohových kopů a z úplně toho posledního Daniel Tomek vyrovnal v nastavení na 1:1. „Vidina tří bodů, které jsme mohli po delší době získat, se nám rozplynula. Je to zklamání,“ řekl vedoucí týmu Dražic Vlastimil Stuchlík. „Z naší strany nepovedený zápas. Nedostali jsme se do hry, jak bychom chtěli. Nakonec jsme rádi za bod,“ shrnul Martin Písko, trenér T. Svinů.

Utkání Osek – Mirovice skončilo nerozhodně 3:3. Mirovičtí hráli poprvé na přírodní trávě, což jim ze začátku činilo problémy. Hosté nevstoupili do utkání dobře a od 7. minuty prohrávali brankou Hosnedla 1:0. Matěji Štochlovi se podařilo po sedmi minutách vyrovnat, ale do kabin šli spokojenější domácí, jimž vrátil záhy vedení Jakub Říský. Po pauze přišel tým Mirovic na hřiště jako vyměněný a během pěti minut hosté brankami Matěje Štochla a Císaře otočili na 2:3. Mirovičtí malinko podlehli uspokojení, za což pykali gólem z penalty, kterou proměnil v 84. minutě Jakub Říský. „Oba celky mohly strhnout vítězství na svou stranu, dělba bodů je však asi spravedlivá,“ byl rád za bod z venku trenér Mirovic Michal Čadek.

Roudné si za silného větru vystřílelo rekordní vítězství, Jankov na druhou stranu utržil v derby nejvyšší porážku v historii. Malšané naplnili roli velkého favorita beze zbytku. Už na začátku napřáhl z dálky kanonýr Kadlec a Skála kapituloval poprvé. Mezi 20. a 28. minutou spustili domácí brankostroj, nutno dodat, že jim k tomu pomohly triviální chyby obránců Jankova. Na 4:0 zvyšoval z trestného kopu krásnou střelou o tyč uzdravený Míka. Kanonáda pokračovala i po přestávce. Premiérový gól zaznamenal roudenský dorostenec Patrik Vařil, skóre jinak poklidného derby uzavřel z penalty faulovaný Vlk. „Podařilo se nám vstřelit rychlý gól a v utkání jsme jasně dominovali,“ řekl kormidelník malšanů Pavel Cepák.

Druhý Olešník pokračoval v úspěšné sérii. Na třebětickém trávníku žádné drama nepřipustil a po zásluze dokráčel k vítězství. Poprvé se prosadil osm minut před pauzou agilním Řepou, po hodině hry zvýšil z penalty zkušený Szó a náskok pojistil třetí trefou stoper Kalášek. Čestný úspěch domácích před návštěvou 390 diváků, kterou zlákal start internacionála Lafaty (kvůli zranění musel po půl hodině střídat), zaznamenal střídající D. Kelbler, jenž pouze kosmeticky upravil výsledek. „Jeli jsme do Třebětic s respektem, ale zápas jsme odehráli velice dobře a zaslouženě jsme vyhráli. Škoda jen zbytečně obdrženého gólu v samém závěru,“ uvedl olešnický trenér Roman Chlumecký, jehož tým hostí příštím kole na Velký pátek třetí Roudné.

Magnet kola nabídlo utkání u rybníka Svět. Třeboň zastihl start jara v dobré formě a potvrdila to i proti půlmistru přeboru z Hluboké, který šestnáct zápasů v řadě nenašel přemožitele. Hráči Jiskry v úvodu dvakrát zahrozili, ale jedinečnou příležitost jít do vedení měla Hluboká, která vsadila na rychlé brejky. Špílmachr Pecka se ujal exekuce penalty za faul, avšak tu neproměnil. Třeboňští pokračovali v aktivitě i ve druhé půli a odměny se dočkali v 83. minutě  dorážkou Hromádky. Hosté pak hráli vabank a čerstvý Bouška po minutě na hřišti premiérovým zásahem pečetil v páté minutě nastavení výhru Třeboně. „Jsme šťastní za vítězství. Obrana s brankářem Kopeckým má opět čisté konto. V útoku jsme byli trpěliví a z několika šancí se dvě povedly. Chválím celý tým za výborný výkon a bojovnost až dokonce zápasu,“ řekl po vydařeném prvním domácím duelu kouč Karel Bicenc.

Výsledky 17. kola krajského přeboru


SK Rudolfov – FK Junior Strakonice 1:1 (1:1)

Góly: 3. Legdan – 8. Sládek. Rozhodčí: Brych – Kaštánek, Pravda. ŽK: 2:0 (Pouzar, Tyrpák). Diváci: 70.


FC ZVVZ Milevsko – FC AL-KO Semice 1:0 (0:0)

Góly: 90. Hadáček. Rozhodčí: Dunovský – Frček, Němec. ŽK: 4:2 (Volf, Pich, Přibyl, Hadáček – Šourek, Micka). Diváci: 100.


TJ Dražice – Spartak Trhové Sviny 1:1 (0:0)

Góly: 78. Hornát – 90. (+1) Tomek. Rozhodčí: Kaštánek – Brych, Pravda. ŽK: 2:5 (J. Štecher, Mareš – Hruška, D. Brůha, Kolář, Šafránek, Pavel). Diváci: 100.


FK Protivín – FK Olympie Týn n./Vlt. 2:0 (1:0)

Góly: 19. a 77. Martin Říha. Rozhodčí: Vican – Pečenka, Šťastný. ŽK: 1:2 (Zeman – Dobal, Podhradský). ČK: 0:1 (43. Brom). Diváci: 150.


Malše Roudné – SK Jankov 8:0 (4:0)

Góly: 4. a 24. Kadlec, 28. a 50. Míka, 20. Šrámek, 54. vlastní (Lovička), 64. Vařil, 72. Vlk (pen.). Rozhodčí: Votava – Mráz, Kovařík. ŽK: 0:2 (Bohoněk, Honner). Diváci: 150.


FK Sokol Třebětice – FK Olešník 1:3 (0:1)

Góly: 88. D. Kelbler – 37. Řepa, 62. Szó (pen.), 79. Kalášek. Rozhodčí: Nedvěd – Kollmann, Ovčáček. ŽK: 3:1 (R. Nehyba, V. Švarc, Cech – Beko). Diváci: 390.


TJ Osek – SK Mirovice 3:3 (2:1)

Góly: 17. a 84. (pen.) J. Říský, 7. Hosnedl – 14. a 48. M. Štochl, 50. Císař. Rozhodčí: Novotný – Pečenka, Hrušková. ŽK: 0:2 (Mařík, Císař). Diváci: 220.


TJ Jiskra Třeboň – TJ Hluboká nad Vltavou 2:0 (0:0)

Góly: 83. Hromádka, 90. (+5) Bouška. Rozhodčí: Boček – Krčín, Vejčík. ŽK: 2:3 (Průcha, Zavadil – Rubick, Píša, Křiváček). Diváci: 220.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Lenka Průchová, Miroslav Jánský
 


 
Reklama