Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek loupil v K. Varech, dynamácký B-tým přivezl bod z Motorletu

 
neděle, 24. března 2024, 09:30

Čechy – Písek se po dvou úvodních porážkách v ČFL naladil na vítěznou notu. K domácí výhře s béčkem Plzně přidal cenné venkovní body na hřišti Karlových Varů, odkud si přivezl výhru 2:0. Béčko českobudějovického Dynama sehrálo remízou partii na umělce v pražských Jinonicích, duel proti čtrnáctému Motorletu skončil výsledkem 1:1. Bod vyválčila po výtečném závěru rezerva Táborska, která ještě sedm minut před koncem prohrávala v Plzni 1:3.

Na úrovni utkání na Motorletu se výrazně podepsaly klimatické podmínky. „Pro nás to byl náročný zápas, protože jsme se museli vypořádat s prostředím, v jakém se hrálo. Hrálo se na umělce a do toho foukal silný vítr. Povětrnostní podmínky nebyly zdaleka ideální, takže nám balóny utíkaly za postranní čáry a skoro se nedalo nahrát ani po zemi, protože umělka byla strašně rychlá,“ uvedl k sobotnímu dopolednímu střetnutí v Praze kouč Dušan Žmolík. „Chvíli jsme se tomu přizpůsobovali a trvalo nám, než jsme si nějaké šance vypracovali. Bohužel jsme je neproměnili,“ sdělil k průběhu první půle. Na gólové momenty došlo krátce po přestávce. O záchranu usilující domácí šli do vedení po rohu a zakončení kapitána Marka Kodra. Odpověď černobílých přišla za pět minut, vyrovnal německý útočník a pendl Jakob Tranziska, který přišel v zimě z vídeňské Admiry. „Po přestávce se nám ale hrálo proti větru paradoxně lépe. Vyrovnali jsme a přišly další situace, kdy jsme mohli zápas překlopit na naši stranu. V 90. minutě měl ale soupeř stoprocentní šanci, kdy trefil břevno a z dorážky netrefil téměř odkrytou bránu. Vzhledem k tomu nepovažuji bod za špatný,“ bral remízu na Motorletu Žmolík.

Písek začal sobotní podvečer v dalekém lázeňském městě výborně a už v 6. minutě se ujal vedení. Arzberger zahrával roh a hlavičkující kapitán Ondřej Běloušek otevřel skóre – 0:1. Vzápětí mohla domácí Slavia vyrovnat, ale překonaného gólmana Lercha zastoupil u jeho levé tyče obránce Novák. Písku pomohlo brzké vyloučení karlovarského Martina Pěkného, který ve 24. minutě zastavil těsně před vápnem nedovoleně unikajícího Martina Voráčka a rozhodčí Beneš okamžitě tasil červenou kartu. Z následného přímého kopu z hranice velkého vápna Tomáš Arzberger propálil zeď a domácí brankář Soloha se za míčem jen bezmocně ohlédl – 0:2. To byly rozhodující momenty zápasu. Brankář Písku Tomáš Lerch předvedl první vážnější zákrok až na začátku druhého poločasu, jinak ale moc práce neměl a hosté si proti oslabenému soupeři tři body v pohodě pohlídali. „Je to paráda. Do Karlových Varů jsme si jeli pro body a díky prvnímu poločasu, kdy jsme byli velice dobří, jsme si je také přivezli. Pomohlo nám samozřejmě i vyloučení domácího fotbalisty. Tým k početní výhodě přistoupil tak jak měl, aby převaha jednoho hráče v poli byla znát a náš druhý gól utkání rozhodl,“ zhodnotil výhru na drahovické umělce písecký trenér Milan Nousek.

Viktoriáni do zápasu vstoupili aktivně a od začátku měli převahu a šance. Táborsko tahalo za kratší konec a nakonec bylo rádo, že prohrávalo po prvním dějství pouze 0:1. „V první půli jsme byli bojácní, nedostali jsme se vůbec do hry a většinou jsme se jen bránili. Druhý poločas už jsme začali být odvážnější. Neměli jsme moc času na kombinaci, protože Plzeň nás dobře presovala, ale my jsme si začali věřit a dařilo se nám daleko víc držet balon,“ řekl táborský trenér Lukáš Zeman. Aleš Nešický z penalty za faul vyrovnal, domácí Vrba se v rozmezí deseti minut prosadil ve dvou případech a za stavu 3:1 se zdálo být rozhodnuto. „Po hodině hry se nám povedla střídání a podařilo se nám vyrovnat na 3:3. Vzhledem k průběhu utkání je pro nás bod skvělý,“ poznamenal Zeman k dělbě bodů, o kterou se zasloužil dvěma góly z brejků do otevřené plzeňské obrany střídající Jakub Kubovský. V závěru dohrávali hosté o desíti, když byl vyloučen za ostrý faul náhradník Škrleta.

Výsledky jihočeských zástupců v 19. kole ČFL


FK Motorlet Praha – SK Dynamo Č. Budějovice B 1:1 (0:0)

Góly: 49. Kodr – 51. Tranziska. Rozhodčí: Řeháček – Bohata, Havel. ŽK: 2:2 (35. Rossmann, 89. Žížala – 38. Tranziska, 89. Andrew). Diváků: 90.

Dynamo B: Andrew – Šimoník, Faltus (85. Bečvář), Novák, Madleňák – Malecha, Böhm, Hák – Sliacký, Tranziska, J. Zíka (74. Mašek). Trenér Žmolík.


FC Slavia Karlovy Vary – FC Písek 0:2 (0:2)

Góly: 6. Běloušek, 25. Arzberger. Rozhodčí: J. Beneš – A. Beneš, Ježek. ŽK: 3:3 (1. M. Markovyč, 59. Ostapenko, 71. Černý – 73. Voráček, 89. Novák, 90+2. Pech). ČK: 1:0 (24. Pěkný). Diváků: 170.

Písek: Lerch – Novák, Běloušek, Bartizal, Vokurka – Koreš, Baďura (79. Pech) – Belej (79. Štěch), Dohnal (71. Bicenc), Arzberger (71. Kašpírek) – Voráček (88. Kašpar). Trenér Nousek ml.


FC Viktoria Plzeň B – FC Silon Táborsko B 3:3 (1:0)

Góly: 32. Doubek, 56. a 66. Vrba – 62. (pen.) Nešický , 83. a 84. Kubovský. Rozhodčí: Coufal – Hoch, Melničuk. ŽK: 1:3 (75. Ejedegba - 16. Brabec, 76. Nešický, 90.+2 Vysušil). ČK: 0:1 (88. Škrleta). Diváků: 100.

Táborsko B: Kerl – Vysušil, Brabec, Sojka, Tusjak (76. Škrleta) – Schramhauser, Javorek (73. Špaček) – Šplíchal, Nešický, M. Novák (46. Kalousek) – J. Matoušek (66. Kubovský). Trenér Zeman..

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama