Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První body pro Písek, rezerva Dynama si nepohlídala v závěru standardku

 
neděle, 17. března 2024, 14:04

Jihočeský kraj – Písek v páteční předehrávce ČFL porazil za umělého osvětlení devět kol neporažené béčko Viktorie Plzeň a slavil první jarní výhru. Budějovičtí mladíci po dlouhé době inkasovali, s Admirou je to stálo všechny body, neboť na Složišti padli gólem v 88. minutě. Víkendové 18. kolo završil nedělní duel na táborské Svépomoci mezi B-týmem Táborska a Robstavem. O těsné výhře rozhodli domácí trefou po rohovém kopu.

Svěřenci píseckého trenéra Milana Nouska do třetice uspěli a slavili zisk prvních bodů v jarní části. V pátečním podvečeru zdolali rezervu Viktorie Plzeň zásluhou dvou gólů v prvním dějství. Po dvou centrech nezadržitelně skórovali Martin Voráček a Vojtěch Bartizal. Západočeši selhali v zakončení, úvodní půlhodinu měli převahu a šance, ale Písečtí jim uštědřili lekci z produktivity po dvou standardních situacích. Písečtí se po třetím jarním kole radovali z premiérového vítězství. Zároveň ukončili devítizápasovou šňůru neporazitelnost béčka Plzně. „Doma na trávě jsme silní, ještě jsme tu letos neprohráli a já jsem moc rád, že to kluci potvrdili i proti tak silnému soupeři,“ těšilo píseckého kormidelníka. „Hráli jsme obětavě, kluci si uvědomili, že když budou hrát týmově, přinese to ovoce. Tyhle tři body nám hodně pomůžou,“ zmínil po páteční dohrávce Milan Nousek.

Na Složišti se v sobotním dopoledni hrála vyrovnaná partie s minimem šancí na obou stranách. Obrany dominovaly nad útoky. V 70. minutě se Budějovičtí dožadovali nařízení pokutového kopu, když stoper Admiry Čížek „zboural“ ve vzdušném souboji Petra Zíku. Sudí to však jako penaltu neposoudil. V závěru naskočil do hry domácí Gantogtokh, který obdržel pozvánku do seniorské reprezentace Mongolska s nominací na mezinárodní turnaj v ázerbajdžánském Baku. Utkání směřovalo k zasloužené dělbě bodů, ale dvě minuty před koncem si černobílí nepohlídali rohový kop a o přestávce střídající Jandovský šťastnou hlavičkou překonal brankáře Andrea, který inkasoval po 486 minutách. „Prohráli jsme gólem ze standardní situace dvě minuty před koncem. Je to škoda, protože ve druhém poločase to byla ojedinělá situace u naší brány. Nevím, jestli bychom si zasloužili vyhrát, minimálně bod jsme ale udržet mohli. Fotbal dnes moc ke koukání nebyl. Na těžkém terénu balón odskakoval a kombinace byla téměř nemožná,“ řekl Jihočeskému fotbalu trenér Dušan Žmolík.

Béčko Táborska naposledy zabodovalo ve Štěchovicích a venkovní zisk potvrdilo v domácím duelu u Jordánu, o němž rozhodl v 71. minutě dorážkou po Nešického rohu po deseti minutách na hřišti pendl Luboš Tusjak. „Spokojený jsem jen se ziskem tří bodů, s předvedenou hrou už spokojenost nebyla. Chyběla nám nabídka, nebyli jsme důrazní, v pohybu. První poločas jsme prospali a zaplaťpánbu i přežili. Přeštice měly dvě velké šance a nedali penaltu,“ řekl k první půli táborský lodivod Lukáš Zeman. „Po přestávce už to bylo z naší strany daleko lepší. Pomohlo k tomu i dvojnásobné střídání. Podařilo se nám dát gól, ale na konci jsme byli pod tlakem. Naštěstí nás podržel brankář Kerl, podal fantastický výkon a díky němu jsme vedení udrželi,“ vyzdvihl Kerlův výkon Zeman. Jeho jmenovec a bývalý ligista Martin Zeman, který se narodil právě v Táboře a na Svépomoci začínal s fotbalem v tehdejším FK Tábor, byl oním neúspěšným exekutorem přísné penalty. Letěla nad Kerlovu branku.

Výsledky jihočeských zástupců v 18. kole ČFL


FC Písek – FC Viktoria Plzeň 2:1 (2:0)

Góly: 33. Voráček, 45+3. Bartizal – 65. Vrba. Rozhodčí: Havlík – Lovětínský, Izugrafov. ŽK: 2:2 (51. Dohnal, 85. Kohout – 49. Lörincz, 87. Oravec). Diváků: 348.

Písek: Lerch – Novák (78. Pech), Běloušek, Bartizal, Vokurka - Baďura (78. Kašpar), Koreš, Dohnal (68. Bicenc) – Belej, Voráček (78. Štěch), Arzberger (68. Kohout). Trenér Nousek.


SK Dynamo Č. Budějovice B – FK Admira Praha 0:1 (0:0)

Gól: 88. Jandovský. Rozhodčí: Fencl – Langmajer, Kříž. ŽK: 2:4 (23. Faltus, 43. Zíka - 41. Koutecký, 63. Kolář, 81. Čížek, 90.+2 Kunc). Diváků: 140.

Dynamo B: Andrew – Pařízek, Novák, Faltus, Mašek – Bečvář (84. Gantogtokh), Hák, Malecha – P. Zíka, J. Zíka (66. Prášek), Šimoník. Trenér Žmolík.


FC Silon Táborsko B – FK Robstav 1:0 (0:0)

Gól: 73. Tusjak. Rozhodčí: Černý - Švorc, Polena. ŽK: 2:2 (28. Sojka, 90.+1 Javorek - 51. Kraml, 68. Zeman). Diváků: 215.

Táborsko B: Kerl – Schindler (46. M. Novák), Brabec, Sojka, Vysušil – Schramhauser, Kopáček (46. Javorek) – Šplíchal, Nešický, Kalousek (61. Tusjak) – J. Matoušek (90.+1 Kubovský). Trenér Zeman.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama