Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězné premiéry Soběslavi a J. Hradce. Naprázdno vyšel jen Č. Krumlov

 
neděle, 10. března 2024, 20:03

Jihočeský kraj – Sedm bodů přistálo na konto jihočeských klubů v jarní premiéře divize A. Soběslav získala tři body v Hořovicích a po závěrečném obratu bral plný zisk také J. Hradec s Tachovem. Oba vítězné celky zároveň nadcházející sobotu obstarají první regionální derby. Katovice podruhé remizovaly bez gólů s notně posíleným béčkem Příbrami. Nebodoval jen poslední Č. Krumlov, který tahal za kratší konec v domácím utkání proti Doubravce.

Slavoji citelně scházeli marodi Trmal a Jan Matuška. V domácí premiéře nezvládl konec prvního a úvod druhého poločasu, kdy si Doubravka vytvořila dvougólový náskok. V 68. minutě Krumlovské probudil kontaktní gól. Centr Bauera z levé strany prodloužil do sítě Oliver Polanský a připsal první divizní trefu. Hosté však měli větší šance ke vstřelení dalších gólů a po zásluze si odvezli tři body. „Doubravka vyhrála zaslouženě, byla fotbalovější a počínala si zkušeněji. V první půli jsme byli zakřiknutí a chyběla nám lehkost. Do kolen nás srazil začátek druhé půle, kdy jsme dostali gól na 0:2. Po gólu na 1:2 jsme se z toho oklepali, zjednodušili jsme hru, ale bohužel nám nebylo souzeno. Vyhrál lepší manšaft,“ uznal trenér Slavoje Zdeněk Šváb ml.

Na umělce Hořovic získali Soběslavští všechny body a oplatili Středočechům porážku z vlastního trávníku. Spartakovce poslal do vedení po rohovém kopu Ondřej Boucník. Deset minut po přestávce srovnali domácí z první vážnější šance, ale už za pět minut unikl Vaněk a přihrál na rozhodující gól skluzujícímu Tadeáši Hájkovi. Domácí zjednodušili hru a nakopávanými míči dostali Soběslav pod tlak. V nastavení se při nepřímém kopu soupeře zaskvěl bravurním zákrokem brankář Červenec. „Naše obranná řada v čele se skvěle chytajícím Martinem Červencem všechny situace zvládla. Bylo to zasloužené vítězství. Tři body přivezené z Hořovic, kde jsou utkání vždy vyhrocená jak na hřišti, tak i mimo něj, jsou pro nás velmi cenné,“ těšilo kouče Richarda Floriána.   

Ani ve druhém vzájemném střetnutí Katovic s Příbramí B nepadl žádný gól a znovu skončil nerozhodně. Na náhradním travnatém hřišti v areálu Na Litavce byli favoritem domácí, kteří do prvního zápasu vyslali půltucet hráčů širšího kádru A-týmu. Katovické, které přijela podpořit početná skupina fanoušků, podržel brankář Provazník a výborně zaskočil na postu stopera Brabec, který dominoval ve vzdušných soubojích. Příbramští převahu nezúročili a museli se spokojit pouze s remízou. „Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Kluci bojovali, odvedli maximum a všichni si zaslouží pochvalu. Po zimní přípravě podali velice dobrý výkon. Bod z Příbrami bereme a doufáme, že ho potvrdíme doma proti Mariánským Lázním,“ řekl po vydařeném startu kouč Lubomír Vašica.

Hradečtí nastoupili do utkání dvou nováčků s debutanty z I. B třídy – Didkem z N. Včelnice a brankářem Vondrákem z Buku. Hradec šel do kabin v poločasové přestávce s těsným náskokem, ale po přestávce polevil a Západočeši toho využili k otočení stavu. „Zápas jsme rozehráli slušně, nicméně naše hra byla po celých devadesát minut taková utahaná, udřená. Kazili jsme spoustu přihrávek a nebylo to zkrátka úplně ono. Lze to přičíst tomu, že jsme poprvé hráli na trávě, a to je jiný sport než na umělce. Na začátku druhé půle jsme navíc upustili od vůle a bojovnosti, což se nám vymstilo a soupeř otočil výsledek,“ komentoval průběh lodivod Roman Lukáč. V 84. minutě vyrovnal 19letý Adam Plucar a dvě minuty před koncem zaznamenal vítěznou a svou druhou trefu Michal Mischnik. „Naštěstí jsme pak ale zapnuli motory my a strhli vítězství na naši stranu,“ oddechl si po vydřené výhře Lukáč.

Výsledky jihočeských zástupců v 17. kole divize A


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Senco Doubravka 1:2 (0:1)

Góly: 68. Polanský - 41. Kule, 46. Skopový. Rozhodčí: Koranda – Budil, Eibl. ŽK: 1:2 (Gelnar - Roubal, Novák). Diváků: 208.

Č. Krumlov: Beránek – Kolář, Kabele, M. Švec, Ryneš (86. Matějček) – Kordík (63. Parakhnenko), Š. Šindelář (68. Šimek), Gelnar, O. Matuška – Bauer, Polanský. Trenér Šváb ml.


SK Hořovice – FK Spartak Soběslav 1:2 (0:1)

Góly: 55. Wacker – 31. Boucník, 60. Hájek. Rozhodčí: Mičan – Schveinert, Špindlerová. ŽK: 2:4 (Smetana, Bělohlávek – Hoffmann, Hájek, Dumbrovský, Boháč). Diváků: 108.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Zeman, Boháč – Pavlík (82. Račák), Kubart, Boucník, Dumbrovský (90. Coufal) – Pravda (70. Macák) – Hájek, Vaněk. Trenéři Hajič a Florián.


FK Příbram B – SK Otava Katovice 0:0

Rozhodčí: Polena – Klátil, Jakl. ŽK: 0:2 (L. Bálek, Kotrba). Diváků: 80.

Katovice: Provazník – Sládek (82. Motl), Brabec, Michal Kynkor, Sigmund – Kotrba (70. J. Štěch), L. Bálek, Martin Kynkor, Uher, Souhrada (30. Požárek) – D. Bálek. Trenér Vašica.


FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Tachov 3:2 (1:0)

Góly: 12. a 88. M. Mischnik, 84. Plucar – 51. a 62. Kořínek. Rozhodčí: Tupý – Izugrafov, Cigáň. ŽK: 3:1 (Licehamr, R. Mischnik, Madar – Bulaiev). Diváků: 200.

J. Hradec: Vondrák – Jaroš, Licehamr (65. Madar), Rejthar, Hauser (77. Petr) – Waník, R. Mischnik, M. Mischnik (90. Wölfl), Plucar, Didek (65. Rezek) – Votava. Trenér Lukáč.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein
 


 
Reklama