Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo ztratilo výhru v závěru. Zlín si u břehu Vltavy zasloužil bod

 
neděle, 10. března 2024, 19:37

České Budějovice – Záchranářský souboj na Střeleckém ostrově mezi Dynamem a Zlínem nabídl zajímavý fotbal s řadou šancí, ale i chyb na obou stranách. Dynamo dvakrát vedlo, hosté zachránili bod v 90. minutě. Za odvedený výkon si Valaši zasloužili remízu, v určitých fázích měli herně navrch.

Začátek se podobal spíše hokejovému utkání. Již ve 2. minutě Samuel Šigut zatáhl míč do pokutového území, posunul ho volnému Janu Suchanovi a jeho nekompromisní rána levačkou přinesla vedení Jihočechům. Radost jim nevydržela dlouho. Nejlepší hráč zlínského souboru Tom Slončík od rohového praporku načechral svůj pokus do skrumáže před brankou a hlavičkující Jakub Janetzký mířil pod břevno, domácí gólman David Šípoš ale stihl změnit dráhu balonu nad horní tyč. Rohový kop se opakoval ještě dvakrát, načež v nepřehledné situaci hosté trefili tyč a Jakub Černín poslal míč za čáru.

O dvě minuty později fotbalisté v kanárkově žlutých dresech mohli dokonat obrat, když centrující Tom Slončík zleva našel nabíhajícího Martina Cedidlu, který však nápřahem v pokutovém území trefil dobře postaveného Šípoše. Ke slovu se dostali také černobílí. Po přihrávce Vincenta Trummera hlavičkoval kapitán Zdeněk Ondrášek do náruče brankáře Stanislava Dostála. Centr Patrika Hellebranda z levé strany na poslední chvíli skluzem srazil na roh Didiba Moudoumbou. Domácí příliš nezvládli rozehrávanou standardní situaci a z brejku jim pohrozil Tom Slončík. 

Po dlouhém centru střídajícího Libora Holíka ve 33. minutě hlavičkoval Tom Slončík těsně vedle pravé tyče. Z protiútoku zacentroval zleva Alli Musa a po sražené střele Samuela Šiguta ukázal rozhodčí na značku pokutového kopu. Penaltu však odvolal po prozkoumání videa. V nastaveném čase první půle si ještě Jan Suchan připsal neúspěšný střelecký pokus.

Byli víc na míči, ale Zlín vyrovnal 

Do druhého poločasu vstoupily oba týmy trochu opatrněji, jako by chtěly spíše vyčkávat na chybu soupeře. V několika zajímavějších akcích se pokoušeli o zakončení zlínští hráči Jakub Janetzký, jenž hlavičkoval příliš vysoko, a Tomáš Čelůstka, jehož střelu zleva bezpečně zastavil David Šípoš. Brejk domácí dvojice Alli Musa – Marcel Čermák skončil ofsajdem. Zlom nastal v 74. minutě faulem zlínského Martina Cedidly, který poslal k zemi neúnavného Alliho Musu. Dostal žlutou kartu a rozhodčí nařídil trestný kop. Skvěle se ho ujal Jan Suchan, po jehož nápřahu z levé strany proletěl míč rovnou do sítě.

Budějovičtí drželi náskok, přestože Šípošovu branku ohrožovali Cletus Nombil či kapitán Lukáš Bartošák. Avšak v 90. minutě levačkou zdálky vypálil Jakub Janetzký a na jeho ránu byl David Šípoš krátký. Fotbal mnohdy postrádá logiku, ale tentokrát byla remíza spravedlivá. „Do zápasu jsme vstoupili skvěle a nádhernou akcí získali vedení. Jenže naším problémem jsou standardní situace. Propadlo nám to, prokopávalo se to tam a Zlín vyrovnal. Potom vznikaly nebezpečné situace a myslím, že ve druhé půli jsme zaslouženě získali vedení. Byli jsme víc na míči, byli jsme lepší. Zlín vyrovnal, což je smůlovaté, ale hodnocení si nechám, až si prohlédnu video,“ řekl trenér Jiří Lerch.   

SK Dynamo Č. Budějovice – FC Zlín 2:2 (1:1)

Góly: 2. a 75. Suchan – 7. Černín, 90. Janetzký. Rozhodčí: Pechanec – Ratajová, Leška. ŽK: 1:5 (61. Ondrášek – 26. Černín, 46. Janetzký, 48. Nombil, 74. Cedidla, 82. Reiter). Diváků: 2 412.

SK Dynamo: Šípoš – Sladký, Poulolo, Králik, Trummer – Šigut (68. Lazić), Čermák, Hellebrand (85. Nikl), Alli Musa (89. Zíka) – Suchan, Ondrášek. Trenér Jiří Lerch.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama