Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichův Hradec nechce opakovat dva roky starou historii. Chce udržet střed tabulky

 
pátek, 8. března 2024, 12:50

Jindřichův Hradec - Svěřenci trenéra Romana Lukáče byli docela příjemným podzimním překvapením. Na nováčka divize si vedli velice zdatně a nakonec přezimovali na devátém místě se slušným náskokem na sestupové příčky. Do druhé půlky letošního ročníku vstoupí domácm zápasem proti Tachovu.

Varováním pro Jindřichův Hradec však musí být předminulá sezóna, kdy mužstvo od Vajgaru mělo po podzimu osm bodů k dobru na čtrnácté Sedlčany, jaro se mu ale nepovedlo a  tým od Vajgaru obsadil v konečném účtování právě 14. příčku a sestoupil do krajského přeboru.

V Jindřichově Hradci by pochopitelně byli neradi, kdyby se nedávná historie opakovala. „Bylo by moc pěkné, kdybychom se udrželi ve středu tabulky. Hlavní prioritou je ale udržet divizní příslušnost,“ přál si na začátku jara trenér Roman Lukáč i vedení klubu.

Lukáč ovšem nebyl moc spokojený s průběhem zimní přípravy. Vadil mu hlavně nízký počet hráčů, kteří se do přípravy zapojili. „Museli jsme si často půjčovat dorostence, abychom mohli odehrát zápasy, které jsme si naplánovali. Na střídání jsme většinou měli maximálně dva hráče. Problémy s dostatečným počtem hráčů jsme měli i na trénincích,“ postěžoval si Lukáč.

Až na zmíněné potíže byl kouč s přípravou v zimě jakž takž spokojený. „Až mistrovské zápasy však ukáží, jak na tom ve skutečnosti jsme,“ říká známou pravdu Roman Lukáč.

Na jaře se ale bude muset vyrovnat s několika citelnými ztrátami. Do Rakouska odešel Martin Janák. Zatím to vypadá, že trenér nebude moci počítat ani s Jonášem Madarem. Jakub Jaroš zřejmě vypomůže Hradci jen v úvodních třech jarních kolech a pak bude muset s největší pravděpodobností kvůli pracovním povinnostem skončit. Do Táborska se vrátil Ondřej Praveček, který byl u Vajgaru na hostování.

„Obecně je téměř nadlidský úkol přivést do týmu jakéhokoliv kluka, který chce pravidelně trénovat a věnovat se fotbalu. Bavím se o tom s kolegy ze svého okolí a potvrzují mi, že řeší stejné problémy,“ povzdechl si Roman Lukáč. Přesto se v kádru Jindřichova Hradce nové tváře objeví. Na půl roku přichází Adam Plucar z Táborska. Trenéra potěšilo, že se na poslední chvíli podařilo dotáhnout do konce příchody Zdeňka Didka z Nové Včelnice a brankáře Lukáše Vondráka z Buku. Všichni tři noví fotbalisté nastoupili ve vítězné generálce na Hluboké a Didek se uvedl gólem.   

Přehled přípravných utkání FK Jindřichův Hradec 1910

SK Dynamo ČB U17 – FK J. Hradec 3:4 (2:1), Šturma, V. Nikl, Vančata – Waník, Petr, Radosta, Žilák.

AFC Humpolec – FK J. Hradec 4:0 (3:0)

TJ Jiskra Třeboň – FK J. Hradec 1910 1:6 (0:4), Bicenc – Votava 2, Waník 2, Žilák, M. Mischnik.

Turnaj Kamenice nad LipouFC Písek 0:2 (0:1), o 3. místo: Slovan Kamenice 5:0 (2:0), Votava 2, Didek 2, Waník.

FK Maraton Pelhřimov – FK J. Hradec 1:1 (1:1), Votava.

TJ Hluboká n. Vlt. – FK J. Hradec 3:5 (2:3), Tauber 2, Kadlec - Votava 2, Ježek, Didek, Jílek.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza
 


 
Reklama