Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Posila pro Mirovice. Petr Dolejš se po letech vrací domů

 
středa, 6. března 2024, 15:39

Mirovice – Výraznou posilu získal mirovický nováček krajského přeboru. Soustředění v Heřmaních v Podještědí absolvoval s týmem trenéra Michala Čadka také Petr Dolejš. 37letý záložník má zkušenosti i z první ligy, kam si to nasměroval rovnou z divize, a do mateřského klubu se vrací téměř po třiceti letech.

Posledních osm let strávil Petr Dolejš ve Velkém Meziříčí. Čas se naplnil. Teď se rozhodl k návratu domů. „Petr je rodák a odchovanec Mirovic. Žije tu jeho rodina a také tady má spoustu kamarádů,“ uvádí mirovický trenér Michal Čadek. „Petr věděl, že u nás má dveře vždy otevřené. Troufnu si říct, že už nazrál ten správný čas a připojil se k našemu A- mužstvu. Každý by měl vědět, kde se fotbal naučil a Petr to ví,“ těší Čadka příchod v dubnu 38letého záložníka.

Petr Dolejš prošel mládeží a A-týmem FC Písek, do první ligy jej vytáhl trenér František Straka a v roce 2008 přestoupil z divizních Strakonic do Dynama ČB. Nejvyšší soutěž si zahrál také za Teplice. Sezonu hostoval v druholigové Čáslavi (2. místo), dva a půl roku strávil v Jihlavě, pak znovu zamířil do Čáslavi, krátce působil v Táborsku a Chomutově. Na rok se vrátil do třetiligového Písku a posledních osm sezon odkopal na západě Moravy.

Majitel 39 ligových startů ve čtyřech sezonách bude nejen pro Mirovice, kde naposledy hrál v roce 1995, velkou osobností a dalším hráčem v týmu se zkušenostmi z nejvyšší soutěže. „Už na soustředění v Heřmanicích prokázal na hřišti i mimo něj, že se jedná pro náš tým o velikou posilu,“ chválí si trenér. „Je to zkušený hráč, který může nastoupit na jakémkoliv postu,“ má jasno Čadek.

Na soustředění v Heřmanicích na severu Čech si Petr Dolejš odbyl premiéru v utkání se Stráží pod Ralskem a ukázal se ve výborném světle. S kapitánskou páskou přidal k výbornému výkonu i první gól. „Všichni víme, že fotbal se hraje ve vícero lidech a pokud nebudeme všichni podávat výkony, jaké máme, Petr to sám nezvládne. Utkání a tréninková morálka ale ukazují, že má pozitivní vliv pro celý klub. Máme z něj všichni dobrý pocit,“ chválí si Michal Čadek.

Generálku na krajský přebor sehrají Mirovice i s čerstvou posilou v sobotu dopoledne (10 hod.) na umělce v Blatné proti Vimperku.

Petr Dolejš

Narozen: 1. dubna 1986

Post: záložník

Kariéra: Sokol Mirovice (1991-1995), FC Písek (1995-2007), SK Strakonice (2007), SK Dynamo Č. Budějovice (2008), Zenit Čáslav (2008-2009), SK Dynamo Č. Budějovice (2009-2010), FK Teplice (2010-2013), FC MAS Táborsko (2013), FK Čáslav (2013-2014), FC Písek (2014-2015), FC Velké Meziříčí (2015-2023)

Napsal(a) Michal Průcha | Foto SK Mirovice, Jan Škrle
 


 
Reklama