Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tři body z jarní premiéry získalo jen béčko Dynama, zbytečné ztráty Písku a Táborska B

neděle, 3. března 2024, 20:01

Jihočeský kraj – Úvodními zápasy ČFL odstartoval program odvetné části. V 16. kole měl trojlístek jihočeských zástupců výhodu domácího prostředí, ale kýžené vítězství si připsal pouze dynamácký B-tým. Táborské béčko přišlo o výhru v samém závěru, Písek se připravil o body několika zahozenými šancemi.

V Písku na umělce před zahájením uctili minutou ticha památku Jindřicha Vokatého. Výtěžek ze vstupného putoval na pozůstalou rodinu. Povltavská byla mimořádně produktivní a hrozila z brejků, domácí zahodili po přestávce tři veliké příležitosti (Koreš, Kašpírek a v nastavení Voráček) a inkasovali rozhodující gól z protiútoku do otevřené obrany. Vyrovnávací gól Jihočechů vsítil po Dohnalově rohu hlavou kapitán Ondřej Běloušek a před 550 diváky bleskově odpověděl na vedení Středočechů.

Písečtí doplatili na neproměněné šance a dvě zaváhání v obraně. Poprvé na domácím hřišti vyšli naprázdno. „Směrem dopředu jsme byli aktivnější, bohužel jsme nevyužili vytvořené šance. Soupeř se naopak prosadil ze dvou útoků. Obraz hry byl podobný podzimnímu utkání. Hráče jsme na to připravovali, ale nebyli schopní reagovat, jak měli, a to nás stálo body. Takové zápasy musíme vyhrávat,“ mrzelo píseckého trenéra Milana Nouska, jehož svěřenci vyšli s Povltavskou naprázdno i v odvetě. „Musíme zabrat venku,“ řekl kouč k nadcházejícímu duelu s Robstavem.

Rezerva černobílých odstartovala proti druhé Hostouni vítězně. Tentokrát, byť doma na Složišti nastřílela nejvíce gólů z celé soutěže, jí k tomu po řadě příležitostí stačila jediná trefa. Postaral se o ni výstavní ranou z vápna 19letý Tuguldur Gantogtokh, který už má za sebou debut v první lize v áčku Dynama. Mongolský rodák ve svém prvním startu za béčko nejprve dva samostatné brejky zahodil, dočkal se až do třetice v 58. minutě. Hosté z ojedinělé šance nastřelili v závěru tyč.

Budějovičtí mladíci navázali na vydařený podzim a zaslouženě naplno bodovali. „K výsledku jsme dokráčeli po velice slušném výkonu. V zápase se z naší strany objevilo vše, co je potřeba k tomu, aby byl vidět atraktivní fotbal. Snad jen efektivita v zakončení byla naší slabinou. Na brankáři soupeře jsme si vylámali zuby nesčetněkrát, dokonce jsme šli třikrát či čtyřikrát sami na brankáře, avšak ani v jednom případě jsme neuspěli. Na konci jsme měli štěstí, když soupeř nastřelil tyčku. To byl asi jeden vážný okamžik, ve kterém jsme ztratili kontrolu. Kluci si vítězství zasloužili a já jsem šťastný, že se jim podařilo úspěšně vstoupit do sezóny,“ chválil si cenný zisk trenér Dušan Žmolík.

Na sezimovoústecké umělce se střetly dva celky ze spodku tabulky. Dvanáctá rezerva Táborska hostila předposlední Vltavín. První poločas toho moc nenabídl, domácí si první velké šance vytvořili až po přestávce, ale pendlové Bláha a Dordić nemířili přesně. Táborští se dočkali po hodině hry, kdy po úniku a přihrávce Dordiće překonal 17letého brankáře Heerkense povedenou ranou Matouš Varačka. Když už to vypadlo, že se stav nezmění, Vltavín po chybě domácí obrany vyrovnal.

Táborským citelně scházel klasický útočník a to se podepsalo hře směrem dopředu. „Vepředu musel zaskočit Nešický, Schramhauser hrál pod ním, ale v poločase jsme to museli prohodit, protože nám to neklapalo podle představ. Prohodili si role a po přestávce jsme se začali dostávat více do hry. Vytvořili jsme si šance a podařilo se jít do vedení. Bohužel posledních deset minut jsme se nechali zbytečně zatlačit, místo toho, abychom drželi míč. Pět minut před koncem jsme inkasovali. Vltavín potvrdil, že nemá špatné mužstvo. Nebyl to lehký soupeř,“ řekl k remíze 1:1 trenér Lukáš Zeman. „Chtěli jsme tři body, věřili jsme ve vítězství, ale projevil se problém v útoku,“ mrzelo táborského kouče.

Výsledky jihočeských týmů v 16. kole ČFL


FC Písek – Povltavská FA 1:2 (1:1)

Góly: 32. Běloušek - 30. Budinský, 69. M. Novák. Rozhodčí: Nejedlo – Melichar, Machýček. ŽK: 2:0 (86. Koreš, 93. Bartizal). Diváků: 550.

Písek: Lerch – Bartizal, Běloušek, Kašpar – Baďura (78. Pech), Koreš – Belej (69. Vokurka), Dohnal (69. Mařík), Bicenc (60. Kašpírek) – Arzberger (78. Kohout), Voráček. Trenér Nousek ml.


SK Dynamo Č. Budějovice B – Sokol Hostouň 1:0 (0:0)

Gól: 58. Gantogtokh. Rozhodčí: Švorc – Hlaváček, Andras. ŽK: 4:2 (6. Hák, 33. Šimoník, 85. Bečvář, 89. Pařízek – 39. Mládek, 69. Charvát). Diváků: 215.

Dynamo B: Andrew – Pařízek, Němeček, Novák, Jungbauer – Malecha, Hák, Bečvář – Polanský (46. J. Zíka), Gantogtokh, Šimoník (65. Faltus). Trenér Žmolík.


FC Silon Táborsko B – Loko Vltavín 1:1 (0:0)

Góly: 64. Varačka – 85. Hruška. Rozhodčí: Havlík – Panský, Janíček. ŽK: 1:1 (83. Brabec – 78. Maione). Diváků: 167.

Táborsko B: Kerl – Šplíchal (76. M. Novák), Brabec, Sojka, Vysušil – Javorek, Bláha – Varačka, Schramhauser, Dordić – Nešický. Trenér Zeman.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Ján Honza, Jan Škrle
 


 
Reklama