Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dušan Žmolík: Jsem rád, že kluci dostávají šanci v áčku

 
čtvrtek, 29. února 2024, 19:43

České Budějovice – V minulé sezóně bylo béčko Dynama třetiligovým nováčkem. V České fotbalové lize nasbírali černobílí mladíci ve své premiérové sezóně zkušenosti, které na podzim dokázali zúročit. Vedli si nejlépe z tria Jihočechů a přezimovali na lichotivé páté příčce. Dynamo se také může pyšnit čtyřiatřiceti nastřílenými góly a patří tak mezi tři mužstva s nejlepší ofenzivou. Ve svých řadách má i nejlepšího střelce soutěže, jímž se stal s 12 góly Prášek.

S průběhem zimní přípravy byl Dušan Žmolík spokojený. „Odtrénovali jsme to, co jsme si naplánovali. Teď bude na nás, jak to převedeme do zápasů,“ říká trenér Dynama.

Žmolík neskrývá spokojenost ani s vystoupením týmu v přípravných zápasech. Kladně hodnotí jak předvedenou hru, tak výsledky v přátelských měřeních sil se soupeři. „Ukázalo se, že pokračujeme v systematické práci a v některých činnostech jsme se zase posunuli o krok dál,“ vyzdvihuje kouč. Zároveň ale podle něho pořád platí, že teprve v soutěžních zápasech se ukáže, jestli hráči dokáží věci z tréninku využít i v soubojích o ligové body.

Do jarní části ČFL nastoupí Dynamo v omlazené sestavě. Z klubu nikdo neodešel, ani nikdo nový nepřišel, dochází ale k přirozeným posunům, jaké jsou v prvoligových B-týmech běžné.

V zimě se do přípravy ligového áčka zapojilo šest Žmolíkových svěřenců a čtyři z nich nyní dostávají od trenérů Lercha s Kladrubským příležitosti i v první lize, kde letos debutovali Böhm s Polanským. „Nebudeme s nimi moc pravidelně počítat tak, jak tomu bylo na podzim, což je pro nás na jednu stranu oslabení, na druhou stranu jsem ale rád, že kluci dostávají šanci v áčku. Čím víc jich je, tím lépe. Připravovat mladé fotbalisty na špičkový fotbal je ostatně náš úkol,“ vysvětluje Dušan Žmolík. Tým na jaře naopak doplní mladíci, kteří byli na podzim tahouny úspěšného ligového dorostu Dynama.

Momentálně s třetiligovým béčkem Dynama trénuje pět dorostenců z týmu U19, kteří budou na jaře k dispozici trenérům B-mužstva a nadále i devatenáctky. Záležet bude na jejich výkonnosti a také na potřebách trenérů Žmolíka a Rožbouda, jenž vede dorostenecký tým, který skončil po podzimu na skvělém druhém místě.

Dušan Žmolík bude chtít na jaře vyhrávat i s omlazeným mužstvem, byť úspěch rezervy Dynama nestojí výhradně na výsledcích. „Kdo se přišel na podzim podívat na Složiště, toho náš fotbal bavil a nelitoval, že přišel. V tom chceme pokračovat. Pokud náš fotbal bude bavit lidi, bude to bavit i nás a nepochybně se dostaví i výsledky,“ vyhlíží jaro s optimismem kouč dynamácké rezervy Dušan Žmolík. 

Výsledky SK Dynamo ČB B v zimní přípravě

FC Táborsko B – SK Dynamo B 1:3 (0:1), 86. Alozie – 18., 60. a 90. Prášek.

LASK Linec – SK Dynamo B 3:2 (2:1), střelci nehlášeni.

SK Dynamo B – FK Maraton Pelhřimov 7:1, P. Zíka 5, Gantogtokh, Artymovych, ukončeno v 60. min. pro mlhu.

SK Dynamo B – 1.SC Znojmo 2:4 (0:2), Malý, Bártík.

SK Dynamo B – UFC Rohrbach-Berg 1:0 (0:0), Pechek.

FK Spartak Soběslav - Dynamo ČB B 0:3 (0:1), 25. Prášek, 55. Sladský, 88. Bečvář.

FK Baník Most-Souš - SK Dynamo ČB B 1:2 (0:2), 12. Prášek, 19. J. Zíka.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza
 


 
Reklama