Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přehled a výsledky víkendových zápasů

 
pondělí, 26. února 2024, 20:25

Jihočeský kraj – Uplynulý víkend nabídl další porci přátelských zápasů. Třetiligisté ladili formu v generálkách. Písek se rozešel bez gólů s Táborskem B, rezerva Dynama ČB porazila Most. Ve finiši s přípravou budou příště účastníci divize. Kvarteto jihočeských zástupců zahájí jarní sezonu již 9. – 10. března. Tom Bílý z Junioru Strakonice byl nejpilnějším střelcem víkendu. S rakouským Unionem Kefermarkt nazul střelecké kopačky a při vítězství 8:1 zaznamenal polovinu gólů.

Táborské béčko přijelo do Písku v silné sestavě a s několika pendly. „Soupeř prokázal velkou kvalitu,“ kvitoval závěrečný test (foto zde) s krajským konkurentem písecký trenér Milan Nousek. „O to víc mě těší nula vzadu,“ dodal. „První poločas byl herně podle našich představ. Byly tam věci, které trénujeme a byli jsme lepším týmem. Škoda že jsme některé akce nevyřešili lépe, aby skončily gólem. Ve druhé půli chyběl naší hře klid na míči a byli jsme zbytečně zbrklí,“ hodnotil na klubovém webu Táborska lodivod Lukáš Zeman.

Soběslav měla za sebou náročné soustředění na Hluboké a s Kamenicí hrála ve složení Červenec - Boháč, Zeman, Hromada - Dumbrovský, Boucník, Kubart, Račák - Pravda - Vaněk, Dvořák, střídali Macák, Hájek, Pavlík, Maršík, Coufal, Hájíček, Velich, Hňup. Spartakovci si vytvořili výraznou herní převahu, kterou zúročili góly Boucníka, Macáka, Boháče a Vaňka. „Drobnou kaňkou na našem výkonu je zbytečně inkasovaný gól a polevení v produktivitě ve druhém poločase,“ poznamenal trenér Richard Florián.

Poprvé v zimní přípravě zvítězila Hluboká. A stálo to za to. Budějovická Slavie si z podzámčí odvezla dvouciferný debakl. Třikrát se prosadili Tauber a Křiváček starší. Milevsko po pátečním odřeknutí zápasu Katovicemi narychlo sehnalo dorost Táborska, polovinu z půltuctu nastřílených branek zařídil Kortan. Semice v kombinované sestavě s B-týmem přehrály Mirotice a soupeře z okresního přeboru jasně přehráli. Do druhé půle nastoupivší Linhart vstřelil tři góly. Hattrickem se blýskli i svinenský Macák proti sezimovoústeckému Sokolu a šutér Mirovic Matěj Štochl s Bohutínem na příbramské umělce.

K dalšímu přípravnému a tentokrát i mezinárodnímu utkání vyrazili Strakoničtí na umělku do Písku, kde byl jejich soupeřem Kefermarkt z Rakouska. Střelec se činil Tom Bílý, písecký odchovanec se skutečně cítil jako doma a potvrdil to čtyřmi góly. V rakouském týmu hrají i Češi – exstrakonický brankář Marek Kučera, obránce Jiří Smetana a v útoku Jaroslav Bosnyak, autor čestného úspěch na 1:7.

Strunkovice minule překvapily výhrou na Hluboké (5:1) a neprohrály ani s Roudným, proti němuž vedly zakrátko již 2:0. Favorit zabral, do přestávky stav otočil, ale půlmistr A třídy po změně stran vyrovnal na 3:3. „Byli jsme lepší, měli jsme víc ze hry, v obrané fázi jsme ale zklamali. Tři vstřelené góly by nám rozhodně měly stačit k výhře,“ zhodnotil utkání se Strunkovicemi roudenský kouč Pavel Cepák.

Týnská Olympie zajížděla k přípravě do Sedlčan, kde prohrála vysoko 3:7. „Po 20 minutách jsme prohrávali po individuálních chybách 0:3. V celém zápase jsme měli veliké množství šancí, které jsme nedokázali proměnit. Naopak soupeři tam spadlo všechno, ale my jsme jim to ještě ulehčovali. Ani běžecky jsme nebyli lepší. Musím pochválit soupeře za fotbalovost, radost i kolektivní nasazení,“ uvedl nový kouč Olympie Roman Hřib, který testoval Šimánka z Dačic.

Krumlovští si poradili s Rudolfovem, vedli již 4:0, opět skóroval v útoku hrající brankář Polanský. „Jsem spokojený s výsledkem i s předvedenou hrou, stále se ale trápíme v koncovce. Nasazení nám nechybí, kluci chtějí, musíme ale odbourat drobné nedostatky, a věřím, že to půjde. Potřebujeme se zaměřit hlavně na standardky,“ sdělil trenér Slavoje Zdeněk Šváb. Hradečtí remizovali v Pelhřimově a kanonýr Votava otevřel skóre již v šesté minutě. V prvním čtvrtfinále Samson Cupu porazila Třeboň Protivín, který i kvůli marodce přijel s řadou mladíků z dorostu. Podrobnosti z třeboňské umělky přineseme (foto zde).


Výsledky nahlášených přátelských zápasů

FC Písek – FC Táborsko B 0:0

UMT Písek.

FC ZVVZ Milevsko - FC Táborsko U18 6:1 (4:1)

Góly domácích: Kortan 3, Petřík 2, J. Hadáček.

TJ Hluboká n. Vlt. – SK Slavia ČB 13:0 (5:0)

Góly: Křiváček st. 3, Tauber 3, Křiváček ml. 2, Pilný, Píša, Krejčí, Pecka, Kadlec. UMT Hluboká.

Tatran Sedlčany – FK Olympie Týn n/Vlt. 7:3 (3:2)

Góly za hosty: Podhradský 2, Šimánek. UMT Sedlčany.

FK Maraton Pelhřimov – FK J. Hradec 1:1 (1:1)

Gól: Votava. UMT Pelhřimov.

FC Chýnov - Sokol Chotoviny 2:1 (0:0)

Góly: F. Zadražil, Široký - Pankovetskij. UMT Soukeník.

TJ Slovan Kamenice – Spartak Soběslav 1:4 (0:3)

Góly: Boucník, Macák, Boháč, Vaněk. UMT Kamenice.

FC AL-KO Semice – FK Mirotice 6:0 (2:0)

Góly: Linhart 3, P. Valach, Blažek, Řezáč. UMT Milevsko.

FK Baník Most-Souš - SK Dynamo ČB B 1:2 (0:2)

Góly: 12. Prášek, 19. J. Zíka. UMT Praha – Satalice.

SK Litavan Bohutín – SK Mirovice 1:4 (0:3)

Góly: M. Štochl 3, Vondrák. UMT 1.FK Příbram.

TJ Dražice – 1.FC Jistebnice 2:3 (1:2)

Sváček, M. Stuchlík - Šmejkal, Buchtele, Turnovec. UMT Soukeník.

FK Slavoj Č. Krumlov – SK Rudolfov 4:1 (3:0)

Góly: Kordík, Bauer, Polanský, Kabele – Šindelář. UMT Složiště.

FK Junior Strakonice – Union Kefermarkt 8:1 (4:0)

Góly: Bílý 4, Krejčí, Váchal, Kubeš, Košek (Prajzler neproměnil penaltu). UMT Písek.

FK Protivín - Jiskra Třeboň 0:5 (0:2)

Góly: Matoušek 2, Radosta 2, Vrána. UMT Třeboň, pohár KFS.

Malše Roudné – Blaník Strunkovice 3:3 (3:2)

Góly Malše: Kadlec 2, Šrámek. UMT Složiště.

Spartak Trhové Sviny - Sokol Sezimovo Ústí 4:0 (1:0)

Góly: Macák 3, Kolář. UMT Hluboká.

Šumavan Vimperk – SK Vacov 3:2 (3:2)

Góly Vimperka: Žofka 2, Málek. UMT Prachatice.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Ladislav Beran, Petr Vlasák
 


 
Reklama