Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut čeká o víkendu důležité utkání před kamerami

 
čtvrtek, 15. února 2024, 07:28

České Budějovice – Druholigový Absolut pokračuje ve své spanilé jízdě sezonou 2023/2024 a tento víkend ho opět čeká velké utkání. Do Sportovní haly se totiž chystají pražští Bohemians, kteří jsou tři kola před koncem jedním z dvou přímých konkurentů domácího týmu v boji o první příčku. Start utkání je ve 20:30 a budou ho živě přenášet i kamery futsalového svazu.

Hráče Absolutu čekaly uplynulý víkend hned dva zápasy, které zvládly na jedničku s hvězdičkou. V pátek doma hostili čtvrtou Chotěboř, celek s do té doby nejlepší defenzivou v soutěži stále ještě pomýšlející na zisk medaile. Po čtyřiceti minutách ale oboje dostalo velkou tržnou ránu, jelikož tým Radima Staňka nedal soupeři šanci a rozjel kanonádu, která skončila demoličním skóre 11:3.

Jedinou černou kaňkou na utkání bylo zranění kapitána a brankáře v jedné osobě Patrika Kříže. Pro něj skončilo utkání v 28. minutě a do branky se postavil vysoký Zdeněk Kuna, který má brankářské zkušenosti ze sálového fotbalu a tváří v tvář hře Chotěboře bez brankáře pustil za záda jen dvě branky.

V neděli pak Jihočeši vyrazili k prvnímu zápasu nového ročníku Poháru SFČR do Světlé nad Sázavou, kde se utkali s divizním S.U.D Světlá nad Sázavou. Tým byl složený z hráčů jak áčka, béčka, tak i teprve šestnáctiletého bratra legendárního Petra Paseckého, Michala, který si připsal debut za Absolut. Od začátku hosté ukázali svou dominanci, a byť si úplně nepohlídali závěr utkání, nakonec vyhráli jasně 9:4.

Nyní ale čeká Jihočechy těžký soupeř. Klokani neprohráli pět utkání v řadě (ovšem dvakrát remizovali) a na třetím místě tabulky se stále drží na dosah vedoucímu Černému Dubu. Pražany navíc čeká v následujícím kole zápas s druhým Kladnem, kde zákonitě jeden tým (ale možná i oba) budou tratit body. Hodit se jim tedy v pronásledování Absolutu bude každý.

Přijďte jihočeské futsalisty podpořit ve veledůležitém střetnutí, které by mohlo znamenat velký krok k celkovému prvenství!

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama