Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Středočeši vyrovnávali v 90. minutě. Písek – Příbram 2:2

 
neděle, 11. února 2024, 09:01

Písek - Dobře rozehraný zápas, po první půli nečekaně znamenal náskok 2:0, písečtí fotbalisté nedotáhli do zdárného konce. Příbram prokazovala vysokou kvalitu, po obrátce snížila a v poslední minutě hrací doby korunovala převahu vyrovnáním.

U Otavy se napočtvrté předvedl účastník druhé ligy a po úterním propadáku s Viktorkou Žižkov podali Písečtí o mnoho lepší výkon.

Příbram v čele s dispečerem Hušbauerem měla od začátku převahu a vytvořila si i slibné šance, ale v koncovce selhala. To Písečtí byli daleko produktivnější. Po půl hodině chybovala hostující obrana a propadnutý míč poslal Tomáš Arzberger obloučkem přes brankáře Babku do sítě.

Pět minut před pauzou přišel pro Příbram další šok. Domácí zahrávali rohový kop na přední tyč, kde číhal Vojtěch Bartizal a nekompromisně hlavou zvýšil na 2:0.

Po změně stran hosté ještě přidali na otáčkách a v 60. minutě se prosadili po standardní situaci. Zkušený Hušbauer výborně rozjel akci, na jejímž konci byl Daniel Fišl, který pohotově dorazil hlavičku Jahiće.

Když už to vypadalo, že Písečtí udrží nečekané vítězství nad favoritem, Příbram v závěrečné minutě srovnala. Po centru ze strany se napodruhé prosadil hlavičkující Ngagne Fall a dorážkou zblízka stanovil výsledku konečnou podobu.

„Úterní zápas jsme špatně začali a museli jsme si k tomu něco říct. Kluci to splnili, v tom byl ten zásadní rozdíl,“ uvedl po utkání kouč Písku Milan Nousek.

„První poločas byl soupeř hodně aktivní, zkušenost byla na jeho straně. Přizpůsobili jsme tomu i rozestavení 4 – 4 – 2. Nechali jsme Příbram hrát, po půl hodině jsme se dvakrát prosadili a získali dvougólový náskok. Po přestávce hosté zvýšili tlak, my se soustředili více na obranu a vyráželi do brejků. Nakonec jsme inkasovali po dvou centrech a následných dorážkách,“ řekl k průběhu zápasu Nousek, jehož tým startuje příští sobotu na zimním turnaji v Kamenici nad Lipou.

FC Písek - FK Příbram 2:2 (2:0)

Góly: 33. Arzberger, 40. Bartizal – 60. Fišl, 90. Fall.

Písek: Lerch (46. Lukeš) – Novák, Běloušek, Bartizal, Vokurka – Bicenc, Dohnal, Koreš, Štěch – Arzberger, Voráček. V poločase střídali Souhrada a Pech, v 60. Vonášek, 70. Belej a Baďura.

Příbram: Babka - Matoušek (46. Hošek), Coňk (46. Jahič), Fišl, Antwi (70. Matoušek) - Dudl, Krch - Novotný, Hušbauer (65. Jelínek), Andronikou (65. Vokřínek) – Fall.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama