Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Baník Ostrava napoprvé. Čížek zahodil penaltu, remíza nakonec nemrzela

 
sobota, 10. února 2024, 12:11

České Budějovice – Při startu nejvyšší soutěže se v jihočeské metropoli představí dnes odpoledne (15 hod.) ostravský Baník. Vůbec poprvé tu hrál o body pod tímto názvem a na současném stadionu 17. května 1986.

Budějovický trenér Karel Přenosil tehdy poslal na trávník sestavu Petr Skála - Jiří Anderle, Josef Jodl, Miloslav Hermer, Jiří Jurásek - Jiří Němec, Zdeněk Trněný Václav Korejčík (73. Miroslav Čížek) - Dušan Kuba, Michal Váňa (80. Jiří Orlíček), Jaroslav Holý.

Dynamo ve večerním utkání 24. kola, které se dohrávalo za umělého osvětlení, vedlo od 12. minuty gólem kapitána Josefa Jodla, hosté srovnali v nástupu do druhé půle Vlastimilem Kulou. V 83. minutě mohl rozhodnout o vítězství Jihočechů z pokutového kopu střídající Čížek, ale reprezentačního brankáře Luďka Mikloška nepřekonal. Stav 1:1 se nezměnil.

Černobílí sice ani desáté střetnutí po sobě nevyhráli, černou sérii prodloužili až na hrůzostrašných třináct kol, ale přesto dokázali při dvoubodovém systému první ligu v sezoně 1985/86 překvapivě udržet.

Z utkání se nám dochovaly jak snímky Milana Šímy, tak klubový zpravodaj z dílny Petra Vitoně.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Milan Šíma
 


 
Reklama