Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Druhý Absolut hostí Kadaň a chce si připsat šestou výhru v řadě

 
čtvrtek, 30. listopadu 2023, 16:43

Futsalisté Absolutu se vezou na vítězné vlně a po téměř měsíci se vrací do domovské českobudějovické Sportovní haly, kde uzavřou v pátek od 20:30 hod. první polovinu sezony soubojem proti Betisu Kadaň. Jihočeši jsou s pěti výhrami v řadě týmem s nejlepší aktuální formou a momentálně jsou v tabulce druzí.

Naposledy se futsalisté Absolutu představili před vlastními diváky 5. listopadu v duelu s mladoboleslavským Malibu. Zápas s obhájcem bronzové medaile vyzněl lépe pro domácí, kteří se zásluhou dvou branek Šrámka s Janákem a jedním zásahem Milana Staňka radovali ze zasloužené výhry 5:2.

O týden později odstartovali futsalisté Černého Dubu přetěžké venkovní turné čítající 3 zastávky. Napoprvé se představili ve Světlé nad Sázavou, kde hraje své domácí utkání Boca Chotěboř. Těsnou výhru 3:2 vystřelil vítězným gólem Ďurica a Jihočeši si tak jako první tým v sezoně vezli z Vysočiny domů bodový zisk!

Ještě těžší prověrka čekala na svěřence trenéra Radima Staňka v pražských Řepích. V tamním sportovním centru totiž vyzvali lídra 2. Futsal ligy západ a největšího aspiranta na postup Bohemians Praha. Klokani na své palubovce stejně jako Chotěboř doposud neprohráli, navíc se pyšnili suverénně nejlepší defenzivou, která v 8 zápasech inkasovala pouhých 17 branek. Všechny tyto statistiky však jihočeští futsalisté postavili na hlavu a v neuvěřitelném zápase rozdrtili domácí 12:5. Velkou měrou se na tom podílel zejména Viktor Kadlec, který si v zápase připsal famózní bilanci 4 branek a 3 asistencí, čímž se katapultoval do čela kanadského bodování celé soutěže, které stále vede!

I další venkovní utkání hostilo hlavní město – tentokráte v cestě za další výhrou stáli Wizards Praha navrátivší se do 2. Futsal ligy po roční odmlce v divizi. Ani ti však na Absolut recept nenašli a z palubovky odešli poraženi 2:10.

V součtu s výhrou proti Spartě Praha z 6. kola se tak jednalo již o pátou výhru v řadě, navíc čtyři z nich na palubovkách soupeřů! Tato parádní série má navíc logicky pozitivní dopad i na umístění jediného jihočeského zástupce v nejvyšších patrech futsalu, když aktuálně s 21 body zaujímá průběžné 2. místo.

Tečku za první polovinou sezony obstará páteční domácí duel proti Betisu Kadaň s výkopem od 20:30 hodin v českobudějovické Sportovní hale. Přijďte rozjetý Absolut dotlačit za další výhrou!

Poslední výsledky Absolutu Černý Dub:

Ne 5. 11. Absolut - Malibu Mladá Boleslav 5:2 (2:1)

Branky: Šrámek 2, Janák 2, M. Staněk

Pá 10. 11. Boca Chotěboř - Absolut 2:3 (2:1)

Branky: Ďurica, Janák, Kuna

So 18. 11. Bohemians 1905 – Absolut 5:12 (2:6)

Branky: Kadlec 4, Šrámek 2, Staněk M. 2, Janák 2, Čermák2, Pacholík

Ne 26. 11. Wizards Praha – Absolut 2:10 (1:4)

Branky: Kadlec 3, Pacholík 3, Šrámek 2, Pařízek, Vávra

Napsal(a) Redakce | Foto Absolut Černý Dub