Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Věděli jsme, že tým má kvalitu, říká za půlmistra Hlubokou Petr Kadlec

 
pátek, 24. listopadu 2023, 20:23

Celek z Hluboké nad Vltavou pod vedením hlavního trenéra Rudolfa Otepky a jeho asistenta Petra Kadlece byl během podzimu téměř stoprocentní, jediná ztráta přišla až v osmém zápase podzimu na hřišti Oseka. Tým z podzámčí se může pyšnit skvělou defenzivou, po patnácti odehraných kolech totiž inkasoval pouhých šest gólů. Za vydařenou první polovinou se s Jihočeským fotbalem ohlédl Petr Kadlec.

Podzim byl z vaší strany nadmíru povedený. Jak jej hodnotíte osobně?

Nám nezbývá nic jiného než podzim hodnotit jenom pozitivně. S Rudou jsme k týmu přišli v létě a věděli jsme, že jdeme k týmu, který má kvalitu. A to se během zápasů, které jsme odehráli, potvrdilo. Kvalita tam byla znát a sedlo si to.

Počítali jste před sezonou s tím, že by ten podzim mohl být až takto povedený?

Tím, jak jsme byli v tom prostředí noví, tak jsme s ničím konkrétním nepočítali. Neměli jsme od vedení stanovené žádné cíle, jako že musíme skončit na pozici, na které se teď nacházíme. Samozřejmě jsme nechtěli být alibisti, chtěli jsme mít co nejlepší výsledky a pohybovat se v první trojce. To byl takový náš interní, nechci říkat ani cíl, ale říkali jsme si, že ten mančaft na to, aby hrál do první trojky, má.

V létě v týmu nastaly nějaké změny, nějací hráči odešli, nějací přišli, jak jste s nimi spokojený?

V konečném součtu asi spokojení jsme. Podařila se nám posila v podobě Taubera, který pro nás byl důležitou posilou. Samozřejmě to, že se kádr obměnil, jsme vnímali. Skončilo spoustu hráčů, kteří pravidelně za Hlubokou nastupovali, ať už to byl Funda, Hájek, Blažek, pak nám v průběhu odešel i Denis Rotterborn, ale i tak jsme pořád věděli, že kvalita v kádru Hluboké je. Rozhodně to není tak, že jsme si říkali, že jsme slabší. Hodně nám pomohl také Kuba Píša, který přišel z Vodňan. Zapadl do toho dobře. Dále také nějací mladíci, ať už Křiváček, který přišel z SKP přes Dynamo, nebo Antonín Sypal, který přišel z Rakouska. Všichni tihle kluci, kteří v kádru byli noví, do kádru zapadli. Někdo rychleji, někdo dřív, někdo později, ale se všemi těmi posily jsme spokojení. I z toho důvodu, že jejich docházka na tréninky a morálka byla výborná. A to platí pro celý tým.

V posledních pěti kolech jste neinkasovali ani jednu branku a za celý podzim jste jich dostali pouhých šest, co na tuto bilanci říkáte?

Jsme hodně spokojení. Já osobně jsem čekal, že budeme dávat víc gólů, ale také že jich víc dostaneme. Musím říct, že defenzivní činnost našeho týmu byla vynikající. Jeden z důvodů je i ten, že máme na můj vkus dva nadstandardní brankáře na soutěž, kterou Krajský přebor je. Každý má své kvality a oba se skvěle doplňují. I to je jeden z předpokladů, abychom góly nedostávali. A také bych neříkal, že je to práce jen čtyř nebo pěti lidí, kteří v obraně nastupují, ale je to práce celého mančaftu a odraz toho, co jsme po nich chtěli.

Jak se vám spolupracuje s hlavním trenérem Rudou Otepkou?

Známe se už z dob minulých, kdy jsme spolu působili v mládežnických kategoriích Dynama a jezdili jsme spolu v autobuse, když Ruda byl u šestnáctky a já u sedmnáctky nebo naopak. Na Složišti jsme se potkávali furt. Myslel jsem si, že budu mít větší pauzu, ale nabídka od Rudy mě oslovila a naše spolupráce doteď funguje výborně. Rozhodně si nepřipadám tak, že bych byl jen nosič kuželů, jak se říká. Je to oboustranná spolupráce a vyhovujeme si.

Na druhou příčku máte náskok šest bodů, na třetí deset, co je tedy vaším jarním cílem? Je to postup?

Přiznám se, že jsem neslyšel, že bychom se bavili o postupu jako o nějakém ultimátním cíli, o tom, že musíme postoupit. Na druhou stranu by bylo po takhle povedeném podzimu alibistické, kdybych říkal, že tu soutěž nechceme vyhrát. Takže ano, kraj bychom chtěli vyhrát.

Máte výborný tým, máte tedy důvod posilovat? Nastanou v týmu nějaké změny?

Chtěli bychom. Já doufám, že se nám v první řadě povede pohromadě udržet stávající kádr a samozřejmě některá jména oslovená máme a dovedu si představit, že by k nám v přípravě dva až tři hráči, kteří by měli chuť se porvat o místo, mohli přijít. Během přípravy bychom se mohli s těmi novými hráči více vzájemně poznat a uvidíme tedy, jestli na jaro nějak posílíme. Není to teď úplně nutné, ale je vždycky dobré, když přijde nová čerstvá krev.

Kdy vám začne příprava a co všechno během ní máte v plánu?

Příprava nám začne v poslední třetině ledna a využívat budeme náš areál, kde máme všechno, co potřebujeme. Přípravná utkání budeme hrát s týmy z vyšších soutěží, a co se týče soustředění, to je v řešení. Možná vyrazíme na nějaký prodloužený víkend, udělali bychom teambuilding a tu přípravu si nějak zpestřili. Díky tomu, jaké podmínky v areálu máme, tak oproti ostatním týmům nepotřebujeme hledat soustředění s umělkou.

 
 
Napsal(a) Václav Kucul | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama