Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Blatná obměnila sestavu, utržila však další porážku

 
úterý, 19. září 2023, 08:30

Blatná – Povzbuzeni výhrami ve Vodňanech a s Borkem zavítali Kapličtí k dalšímu mistrovskému utkání do Blatné. Domácí po nezdaru v Prachaticích nastoupili do střetnutí s Kaplicí prakticky z poloviny v jiné sestavě. Poprvé na blatenském hřišti nastoupil v domácím dresu ze Svéradic příchozí David Juhaňák. V kaplické sestavě se poprvé v sezóně objevil zkušený Josef Gondek, který v předchozích kolech absentoval kvůli zranění.

Vstup do zápasu vyšel hostům náramně. Už v první minutě se dostali k možnosti rohového kopu a po přesném Vanišově centru skóroval hlavičkující Miroslav Ješina – 0:1. V minulém kole si na své kont připsal dva nešťastné vlastní góly, tentokráte poprvé v kaplickém dresu skóroval i do soupeřovy brány.

Vedoucí gól ale jako by spíše hostům uškodil. S přibývajícím časem se do zakončení dostávali i domácí, kteří praktikovali jednoduchou hru s dlouhými nákopy a hosté se těžko dostávali do své hry. V osmnácté minutě měli domácí výhodu rohu, ze závaru před brankou vyrovnání nevytěžili.

V polovině prvního dějství měl možnost vyrovnat Šimůnek, jenž postupoval prakticky z poloviny hřiště sám na branku, ale gólmana Říhu překonat nedokázal. Krátce na to však zastavil ve vápně Kuchař nedovoleně pronikajícího Míku a pískala se penalta. K míči se postavil kapitán Štěpán Říha a v brance proti němu stál rovněž kapitán a rovněž Říha, jen František. Úspěšnější byl ten v domácím dresu a bylo vyrovnáno – 1:1.

Ve 29. minutě si navedl míč do střelecké pozice blatenský Kůst, Říha byl u své pravé tyče včas a míč vytáhl na rohový kop. To bylo na dlouhé minuty z domácí strany vše. Ve zbývajících minutách prvního poločasu už byli více nebezpeční hosté. Z dálky se do míče opřel Pulec, Chlanda zasahovat nemusel, míč proletěl nad břevnem jeho svatyně. Krátce na to však ze souboje stejných hráčů vyšel vítězně ten hostující. Hosté poslali z levé strany centrovaný balón, ten se od Gutheise dostal k Martinu Pulcovi, který levačkou vyslal tvrdou ránu, na kterou nedokázal Chlanda reagovat – 1:2.

Domácí zlomil gól v nástupu druhé půle

Vzápětí blatenský gólman svůj tým podržel, když se ke střele dostal z gólové pozice Divoký, střela po zemi, gólman byl u své tyče však a míč vytáhnul na rohový kop. Na poločasovou přestávku tak odcházeli o gól spokojenější hosté. Jak začal první poločas, začal i ten druhý, rohovým kopem ve prospěch spartakovců. Po ose Divoký Gutheis se míč dostal k zakončujícímu Martinu Pulcovi, který umístěnou střelou po zemi poslal míč přesně k bližší tyči – 1:3.

I díky tomu se obraz hry ve druhém dějství viditelně změnil. Hosté byli lepším a fotbalovějším týmem. Drželi míč častěji na svých kopačkách, na domácí straně spíše přibývali pouze nedovolené zákroky. Po jednom z nich hosté zahrávali trestný kop ze střelecké pozice, Chlanda zasahovat ovšem nemusel, střela Gutheise skončila nad jeho břevnem.

Další přímý kop pro hosty byl k vidění v polovině druhého poločasu. Tentokráte pálil Vaniš, Chlanda si jeho ránu pohlídal. Vzápětí další standardní situace pro Kaplické. V tomto případě ji rozehráli, ve vápně se k míči dostal Pulec, ten našel v gólové pozici Česáka, skóre se nezměnilo, míč skončil vedle brány.

O několik minut později pokoušel střelecké štěstí hostující Pastier, mířil však jen nad Chlandovu bránu. Osm minut před koncem musel po druhé žluté a následné červené kartě hřiště předčasně opustit domácí Michal Kůst. Převahu jednoho muže v poli Kapličtí hned v následující minutě zužitkovali. Pastier před vápnem posunul míč Jakubu Česákovi, který střelou pod břevno pečetil výhru hostujícího Spartaku – 1:4. Vzápětí pak Česák hledal před brankou v gólové pozici Daniela, ten však nedokázal míč sám před gólmanem usměrnit.

Až v samotném závěru se domácí dostali k ohrožení branky Spartaku. Zprava poslal přetažený centr Fiřt, na zadní tyči hlavičkoval mimo Šimůnek. Následnou rozehrávku kopu od branky nesehráli hosté zrovna ideálně, gól měl na noze střídající Uldrich, a radost mu zhatil skvělým obraným zákrokem Ješina.

Kapličtí dokázali navázat na předchozí výhry a po zlepšeném výkonu ve druhém poločase si z Blatné odvezli zasloužené tři body. Díky patří i početné skupině fanoušků, kteří se s hráči vydali na dalekou cestu a po celý zápas je neúnavně povzbuzovali.

TJ Blatná – TJ Spartak Kaplice 1:4 (1:2)

Branky: 24. Š. Říha (pen.) – 37. a 46. M. Pulec, 1. Ješina, 83. Česák. Rozhodčí: Vejčík – Valeš, Jarolím. ŽK: 4:2 (Kůst 2, A. Bulka, Levý – Nowak, Fučík). Diváků: 150.

Blatná: Chlanda – Fiřt, Hlaváč, Levý, Bláha, Šimůnek, Š. Říha (84. Uldrich), Bulka (72. Maleček), Míka, Kůst, Juhaňák (43. Š Voříšek).

Kaplice: F. Říha – Kuchař (39. Pastier), Ješina, Gondek, Vaniš, M. Pulec, Nowak (59. Pál), Divoký (78. J. Smolen), Fučík (65. Daniel), Gutheis, Česák.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama